• 9.373.531 stemmen

According to Jim - Seizoen 1 (2001-2002)

Show titel: According to Jim

Afleveringen: 22

Speelduur: 11 uur

Ontwikkeld door: Jonathan Stark en Tracy Newman

Met: Jim Belushi, Courtney Thorne-Smith en Larry Joe Campbell

Datum van release: woensdag 3 oktober 2001

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot According to Jim

Jim werkt als voorman in de bouw samen met zijn beste vriend en zwager Andy. Jim is een typische Amerikaanse machoman die een groot hart heeft voor zijn vrouw Cheryl en zijn drie kinderen Ruby, Gracie en Kyle. Dana, de zus van Andy en Cheryl, komt regelmatig langs, waar niet iedereen blij mee is. Desondanks flirt Dana met Jim wanneer ze gedronken heeft. Dat doet haar beseffen dat ze eigenlijk wel respect heeft voor Jims kwaliteiten als liefhebbende vader en echtgenoot.

Afleveringen Seizoen 1 (2001-2002)

1. 1. Pilot

3 oktober 2001 (30 minuten)

Cheryl kan Ruby niet alleen laten op haar eerste week in de kinderdagopvang. Jim zegt dat het komt omdat ze een vrouw is en brengt hun dochter weg. HIj kan haar echter ook niet achterlaten. Daarnaast besluit hij ook van school te veranderen wat voor de nodige discussie zorgt tussen hem en Cheryl.

2. 2. No Nookie

10 oktober 2001 (30 minuten)

Jim en Cheryl kijken uit naar hun romantische vakantie op de Bahama's terwijl Dana op de kinderen past. Echter op het laatste moment kan Dana niet oppassen. Ondertussen raakt Andy geobsedeerd met het maken van de perfecte boomhut voor Grace en Ruby.

3. 3. The Cat Came Back

17 oktober 2001 (30 minuten)

Mr. Feeney, de 15 jaar oude kat van Cheryl, overlijd en ze wil dat Jim hem begraaft in de tuin. Jim wil echter naar een wedstrijd van de Bears met Dana en Andy. Hij besluit de kat zolang in de vriezer in de garage te leggen maar Cheryl ontdekt het voor hij thuis is. Jim maakt het goed met haar door een hond te kopen en de kat een fatsoenlijke begrafenis te geven.

4. 4. Anniversary

24 oktober 2001 (30 minuten)

Jim en Cheryl zijn 10 jaar getrouwd en Jim betaald Dana om een cadeau te kopen voor Cheryl. Dana koopt een prachtige bedelarmband maar CHeryl ontdekt dat Dana de armband heeft gekocht als Jim de betekenis van de armband kan verklaren. Dan blijkt dat Dana de afgelopen 10 jaar al de cadeaus voor Cheryl gekocht heeft.

5. 5. Unruly Spirits

31 oktober 2001 (30 minuten)

Op Halloween heeft Cheryl Gracie verboden om langs de deuren te gaan. Jim wil echter niet dat zijn dochter het plezier van Halloween mist en helpt haar te ontsnappen. Ondertussen is Andy ervan overtuigt dat hij wordt gestalkt door een ex-vriendin.

6. 6. The Crush

7 november 2001 (30 minuten)

Jim koppelt Cheryl aan een zo'n perfecte man dat Cheryl ook daadwerkelijk voor hem valt.

7. 7. Cheryl's Old Flame

14 november 2001 (30 minuten)

JIm en Cheryl vragen zich af of ze niet teveel regels hebben als er ruzie ontstaat over de vraag of ze een tv in de kamer van de meisjes moeten zetten. Jim besluit daarop te beloven niet op zijn motor te rijden en Ruby vertelt Jim vervolgens dat Cheryl weer is begonnen met roken.

8. 8. The Turkey Bowl

21 november 2001 (30 minuten)

Cheryl wordt alleen achtergelaten om een Thanksgiving diner te koken terwijl Jim en Andy gaan bowlen voor een liefdadigheidsevenement. Erger nog, Jim nodigt verschillende vrienden uit voor het diner zonder Cheryl op de hoogte te brengen terwijl hijzelf nog aan het bowlen is.

9. 9. Andy's Girlfriend

28 november 2001 (30 minuten)

Andy begint te daten met Ruby's pianolerares. Wanneer de twee koppels samen komen voor een diner komt Jim erachter dat de pianolerares vegetariër is, een feministe en een fan van de Packards. Dit zijn drie hot items voor Jim.

10. 10. An According to Jiminy Christmas

12 december 2001 (30 minuten)

Cheryl's moet komt langs voor de kerst en wil in hun huis verblijven. Jim en Cheryl geven echter de voorkeur aan een hotel maar weten niet hoe ze dit duidelijk moeten maken zonder Maggie te beledigen. Als Jim Maggie vertelt dat Cheryl liever heeft dat ze in een hotel verblijft geeft ze haar grootmoeders parelketting aan Dana. Ondertussen denken de meisjes dat Andy de kerstman is.

11. 11. The Bad Word

16 januari 2002 (30 minuten)

Cheryl geeft Jim de verantwoordelijkheid over hun kinderen en een stel andere die komen spelen tijdens een wedstrijd van de Bears. De volgende dag belt een van de moeder Cheryl dat haar dochter heeft leren vloeken van Jim. Niet veel later zegt Grace hetzelfde woord. Jim besluit het op een onconventionele manier op te lossen.

12. 12. Model Behavior

23 januari 2002 (30 minuten)

Jim en Cheryl gaan ermee akkoord dat Ruby eenmalig als model mag werken voor een advertentie. Maar wanneer de fotograaf haar een natuurtalent noemt regelt Jim een manager voor haar.

13. 13. The Money

30 januari 2002 (30 minuten)

Cheryl besluit achter de rug van Jim om Andy $1000 te lenen voor een aanbetaling op een nieuw appartement. Jim ontdekt echter dat het geld ontbreekt.

14. 14. Blow-Up

13 februari 2002 (30 minuten)

Cheryl doet iets opmerkelijks voor haar, ze geeft Jim een sexy portret van zichzelf voor Valentijnsdag. Wanneer ze erachter komt dat Jim het portret met al zijn vrienden deelt is ze gekrenkt.

15. 15. Racquetball

27 februari 2002 (30 minuten)

Cheryl komt thuis van de sportschool en vertelt Jim dat ze plezier heeft gehad in het spelen van een potje squash. Ze vraagt of Jim met haar wil squashen maar die weigert. Als ze zegt dat hij bang is te verliezen gaat Jim alsnog de uitdaging aan.

16. 16. Under Pressure

6 maart 2002 (30 minuten)

Jim raakt gewond nadat hij op een pogo stick heeft gesprongen en gaat naar de dokter. Daar krijgt hij te horen dat hij een hoge bloeddruk heeft en elke dag pillen moet slikken. Cheryl probeert de stress voor Jim te verminderen.

17. 17. Date Night

13 maart 2002 (30 minuten)

Andy helpt Dana met de belastingaangifte. Dana let op de kinderen als Jim en Cheryl een avondje uit gaan. Jim ziet een parkeerplaats maar voordat hij kan parkeren neemt iemand anders de plek in. Jim is boos en blijft tijdens het eten zeuren over de parkeerplaats.

18. 18. Birthday Boys

20 maart 2002 (30 minuten)

Andy en Kyle vieren samen hun verjaardag. Dana geeft Kyle een grote muurschildering voor zijn slaapkamer en wil voor ieders eten betalen. Ze vertelt dat ze meer verdient als Jim. Nu moet Jim bewijzen dat hij ook alles kan kopen.

19. 19. The Receipt

24 april 2002 (30 minuten)

Jim wil een kapotte dvd-speler terugbrengen binnen de garantieperiode maar kan de kassabon niet vinden. Hij geeft Cheryl de schuld het kwijt gemaakt te hebben maar zij zegt dat het niet haar verantwoordelijkheid is om al zijn spullen in de gaten te houden.

20. 20. Old Friends

1 mei 2002 (30 minuten)

Jim komt Danny tegen, een vriend die hij jaren niet heeft gezien. Danny is nog steeds single en veroordeelt Jim dat hij een gesettelde en getrouwde man is. Jim besluit Danny het tegendeel te bewijzen door samen de hele nacht te gaan feesten in de kroeg, net als vroeger.

21. 21. Cheryl's Day Off

8 mei 2002 (30 minuten)

Cheryl gaat een dag shoppen met haar vriendinnen terwijl Jim op de kinderen moet letten. Wanneer Jim de kans krijgt om de kinderen bij een vriend te brengen maakt hij direct gebruik van de mogelijkheid. Als Cheryl terugkeert is hij vergeten waar de kinderen zijn.

22. 22. No Surprises

15 mei 2002 (30 minuten)

Cheryl heeft een verrassingsfeestje geregeld voor Jim. Die gaat echter veel liever bowlen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Uiterst sympathieke sitcom, die als prima kijkvoer fungeert. De serie heeft ook een leuke cast te bieden, waarvan de lieden een goede wisselwerking delen. 3,5 Ster.

Dat cijfer is overigens ook mijn waardering voor de andere seizoenen, daar ik ze allemaal wel een beetje van hetzelfde niveau vind.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Tot nu toe een paar afleveringen gezien.

Blijft een voorspelbare serie met op zich wel goede grappen.

Toch wel altijd willen zien According to Jim.

En The big bang theory, spreekt mij helemaal niet aan. typische Amerikaanse humor

waar ik eerlijk gezegd niet om moet lachen.

En in een Nederlandse komedieserie vond ik persoonlijk ligt het tempo ook een stuk lager wat betreft praten.

In een Amerikaanse komedie serie praten ze een stuk sneller dus betekent dan ook voor mij beter opletten.

Vond Jim Belushi, een leuke acteur grappig als vader, Jim Belushi was al best goed in Red heat, en K-9, ooit lang geleden gezien.

Hoe tamelijk de vrij onhandige vader Jim telkens weer in de problemen raakt doordat hij het steeds denkt hoe het moet.

En dan volgt er een ruzie met zijn vrouw, over bijvoorbeeld een aangeschafte hond, Jim is soms wat onbekwaam.

Een voordeel vond ik ook dat de afleveringen niet zo lang duurde.