• 9.380.455 stemmen

Industry - Seizoen 3 (2024)

Show titel: Industry

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 58 minuten

Ontwikkeld door: Mickey Down en Konrad Kay

Met: Marisa Abela, Myha'la en Harry Lawtey

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Datum van release: zondag 11 augustus 2024

Eerst uitgezonden op: HBO Max (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 3 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Industry

De serie volgt een groep jonge afgestudeerden die strijden om een beperkt aantal vaste posities bij een vooraanstaande investeringsbank in Londen. De grenzen tussen collega, vriend, minnaar en vijand vervagen al snel als ze zich verdiepen in een bedrijfscultuur die zozeer wordt bepaald door seks, drugs en ego zoals het is door deals en dividenden. Naarmate leden van de groep vallen en opstaan, moeten ze beslissen of het leven om meer gaat dan de hoofdzaak.

Afleveringen Seizoen 3 (2024)

1. 1. Il Mattino ha L'Oro in Boca

11 augustus 2024 (58 minuten)

Pierpoint bereidt een beursgang voor, Yasmin probeert vooroordelen te trotseren, Robert mismanaget de CEO van Lumi en Harper werkt aan een comeback.

2. 2. Smoke and Mirrors

18 augustus 2024 (58 minuten)

Na een moeilijke start zet Pierpoint alles op alles om de beursgang van Lumi tot een succes te maken. Harper vormt een nieuw samenwerkingsverband.

3. 3. It

25 augustus 2024 (56 minuten)

Het Pierpoint-team strijkt neer op een internationale klimaatconferentie in Zwitserland, waar de machtsspelletjes van Harper de status quo bedreigen.

4. 4. White Mischief

1 september 2024 (57 minuten)

Te midden van meerdere crises in zijn persoonlijke leven neemt Rishi een enorme gok die zijn positie op het bureau in gevaar kan brengen.

5. 5. Company Man

8 september 2024 (58 minuten)

Robert wordt opgeroepen om te getuigen voor een parlementaire commissie, maar beseft dat hij een pion is in een strijd tussen machtige entiteiten.

6. 6. Nikki Beach, or: So Many Ways to Lose

15 september 2024 (58 minuten)

Harper doet Petra een voorstel dat ze naar de beste investeringsbanken van Londen brengt. Yasmin's wereld wordt op zijn kop gezet door een tragedie.

7. 7. Useful Idiot

22 september 2024 (1 uur en 02 minuten)

Wanneer een crisis de viering van het 150-jarig bestaan van Pierpoint onderbreekt, werkt het team de hele nacht door om een ramp af te wenden.

8. 8. Infinite Largesse

29 september 2024 (1 uur en 11 minuten)

Aan het begin van een nieuw tijdperk hebben Yasmin en Robert een ontmoeting op het platteland en komt Harper op een kruispunt in haar carrière.

avatar van Suitehome

Suitehome

Het derde seizoen van het Amerikaans-Britse Industry is het beste tot nu toe. Deze thrill ride is een naar adem happende tocht van persoonlijke crisis naar financiële crisis, en weer terug. Risk. Reward. Repeat. De miljoenen vliegen achteloos over en onder tafel. De vergelijking met Succession ligt voor de hand, net als met het Noorse Exit; hoe overleef je in een harde, kille en commerciële wereld? En wat blijft er over van je eigen moraal?

Met uitstekende hoofdrollen voor Marisa Abela (als Yasmin) en Myha'la (Harper) is het acteerwerk verbluffend. Ook de rol van Eric Tao (Ken Leung) valt op. Afwisselend slinks, vilein, sluw, onzeker, kwetsbaar en vastberaden probeert Tao zich een weg naar de top van investeringsbank Pierpoint & Co te banen. Uiteindelijk zijn alle hoofdpersonen op zoek naar erkenning en liefde. En dat is een hele opgave in een wereld vol destructieve karakters. En een wereld waarin het tonen van emoties een doodzonde is.

Wat meteen opvalt aan Industry, zijn de scherpe en venijnige dialogen. Die doen dit derde seizoen niet onder voor die van de beste seizoenen van Succession. En zo kijken we naar een 8-gangen Michelin sterrenmenu uitgeserveerd door een fastfoodketen. Dit is snel, smakelijk en meedogenloos topamusement.

avatar van Fortune

Fortune

Ik houd wel van Exit en Succession. Is dit 3e sezoen beter dan het 1e seizoen? Het 1e seizoen krijgt geen geweldig cijfer en daarom ben ik daar niet aan begonnen. Is dit een serie die met elke seizoen beter en beter wordt? Dus 1e seizoen even doorbijten?

avatar van Suitehome

Suitehome

Fortune schreef:

Het eerste seizoen even doorbijten is het zeker niet; zie m'n recensie aldaar. Industry begon in 2020 als 'kleine' serie, met jonge onbekende acteurs. Het wordt nu populair door de hoge en voortdurende kwaliteit. Je kunt gerust een gokje wagen

avatar van david bohm

david bohm

Het derde seizoen is ook de moeite van het kijken waard. Er lopen wel nogal wat verhaallijnen door elkaar heen en niet elke daarvan is even overtuigend.

Maar het blijft vlotte serie met een leuke cast.

De mogelijkheid van een volgend seizoen wordt op een kiertje gehouden maar dat wordt dan wel iets heel anders.

Maar zou zeker kijken!

avatar van Gish

Gish

Hou je van Succesion en Billions dan is Industry voor jou. Intense, onvoorspelbare verhaallijnen, soms ingewikkeld maar altijd boeiend. Stap binnen in een wereld die nooit de jouwe zal worden en geniet van Eric, Harper, Robert en de bijzondere en complexe Yasmin. Alleen voor haar kan je al kijken. Topserie.