ad
 • 139.787 films
 • 6.654 series
 • 20.190 seizoenen
 • 434.407 acteurs
 • 281.337 gebruikers
 • 8.105.295 stemmen
Avatar
 
banner banner

Friends - Seizoen 7 (2000-2001)

3,84 242 stemmen

Show titel: Friends

IMDb beoordeling: 8,9 (846.688)

Seizoenen: 10 seizoenen

Afleveringen: 24

Datum van release: donderdag 12 oktober 2000

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk seizoen 7 via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Friends

Afleveringen Seizoen 7 (2000-2001)

 1. 1. The One With Monica's Thunder

  Monica onthult enthousiast het nieuws over de verloving van haar en Chandler, alleen maar om meer aandacht te trekken dan Ross en Rachel, die in de gang staan te zoenen. Wanneer iedereen alsmaar enthousiaster wordt over de hereniging van Ross en Rachel, wordt Monica boos op Rachel omdat alle aandacht nu naar haar toe gaat.

 2. 2. The One With Rachel's Book

  Monica is geschokt als ze erachter komt dat haar ouders een strandhuis hebben gekocht van het geld dat voor haar trouwdag bestemd was. Ondertussen vindt Joey (Matt Le Blanc) in Rachels kamer een boek met erotische verhalen en geeft Phoebe Ross een afstraffende massage nadat zij door zijn toedoen een klant is kwijtgeraakt.

 3. 3. The One with Phoebe's Cookies

  Chandler's poging om een band te krijgen met zijn toekomstige schoonvader (guest star Elliot Gould) loopt mis wanneer hij per ongeluk "te close" wordt in de sauna. Rachel leert Joey zeilen en Monica probeert, in een wanhopige poging om "de beste moeder van de wereld" te zijn, het geheime koekjesrecept van Phoebe's oma te imiteren door het laatst overgebleven koekje uit elkaar te halen.

 4. 4. The One With Rachel's Assistant

  Als Rachel wordt gepromoveerd overweegt ze vrolijk om een jonge, onervaren spetter (guest star Eddie Cahill) aan te nemen als haar assistent. In een openhartig gesprek vertellen Chandler en Monica hun vernederende geheimen uit hun donkere verleden, welke zij gezworen hadden niemand ooit te vertellen.

 5. 5. The One With The Engagement Picture

  Rachel is van plan dichter bij haar lekkere assistent Tag te komen door hem aan te moedigen meer met Joey (Matt Le Blanc) om te gaan - echter haar plan mislukt wanneer hij begint over Joey's gekunstelde flirtgedrag. Ondertussen schijnt Monica geen goede foto van haarzelf en Chandler te kunnen vinden.

 6. 6. The One With The Nap Partners

  Monica begint zich te ergeren als ze één van Chandlers oude vriendinnen ontmoet en ze er achter komt dat hij haar gedumpt heeft omdat ze dik was. Phoebe en Rachel wedijveren voor de eer om Monica's bruidsmeisje te worden, waarbij ze de fatale fout maken om Ross en Joey vragen te jureren, waarna de jongens in slaap vallen voor de TV en wakker worden in onbedoelde posities!

 7. 7. The One With Ross' Library Book

  Wanneer Joey besluit niet langer uit te gaan met een erg leuk, slim en aardig meisje, proberen Rachel en Phoebe actief om hem van gedachten te laten veranderen. Ondertussen loopt een geschokte Monica de irritante ex-vriendin van Chandler tegen het lijf, die het op de een of andere manier voor elkaar heeft gekregen om haarzelf uit te nodigen voor de bruiloft. Ross is overgelukkig als hij ontdekt dat zijn scriptie verkrijgbaar is in de bibliotheek van de universiteit.

 8. 8. The One Where Chandler Doesn't Like Dogs

  Een stralende Rachel is verrast als haar lekkere assistent Tag bij het Thanksgiving diner verschijnt. Phoebe smokkelt een puppy het appartement in, waarbij ze een allergische Chandler onder druk zet toe te geven dat hij honden haat. Ross raakt geïrriteerd wanneer hij niet de namen van alle 50 staten op kan noemen.

 9. 9. The One With All The Candy

  Monica is in een feeststemming, dus maakt ze wat speciale zoetigheden voor haar buren - maar het goedje is zo lekker dat ze bijna haar voordeur breken met een smeekbede om meer! Rachel en haar nieuwe vriend Tag bepalen de basisregels voor hun nieuwe romance terwijl Ross, geroerd door het verhaal van Phoebe's kindertijd zonder fietsje, voor haar een nieuwe tweewieler koopt.

 10. 10. The One With The Holiday Armadillo

  Ross wil zijn zoontje Ben kennis laten maken met Chanukah - maar het lichtfestival kan niet op tegen de Kerst-lekkernijen. Ondertussen kan Phoebe niet wachten om terug te verhuizen naar haar nieuw gemeubileerde appartement met Rachel - maar ze moet eerst een wig drijven tussen Rachel en haar huidige kamergenoot Joey.

 11. 11. The One With All The Cheesecakes

  Phoebe is opgetogen wanneer haar oude vlam David (guest star Hank Azaria) terugkomt uit Rusland voor een romantische eenmalige afspraak - maar haar romantische avond komt in gevaar door een ruzie met Joey over hun wekelijkse eetafspraken. Ergens anders gedragen Rachel en Ross zich schandelijk wanneer ze herhaaldelijk de bezorgde cheesecake bij de deur van hun buren wegkapen.

 12. 12. The One Where They're Up All Night

  Rachel en Tags eerste nacht samen wordt uitgesteld wanneer ze zich realiseren dat ze een belangrijk pakje zijn vergeten. Ondertussen zitten Ross en Joey vast op het dak, Phoebe kan zichzelf niet bevrijden van een meedogenloos piepend rookalarm en Chandler en Monica ergeren zich zo aan elkaar dat ze de hele nacht wakker liggen.

 13. 13. The One Where Rosita Dies

  Phoebe heeft een vreemde eerste dag in haar nieuwe baan wanneer ze een radeloze medewerker (guest star Jason Alexander - Seinfeld) tegenkomt die er een eind aan wil maken. Ondertussen zijn Monica en Ross van streek wanneer ze horen dat hun ouders besluiten hun ouderlijk huis te verkopen. Rachel en Chandler denken dat ze Joey's favoriete stoel kapot hebben gemaakt.

 14. 14. The One Where They All Turn Thirty

  Rachels strijd over haar dertigste verjaardag brengt bij iedereen herinneringen naar boven over hun dertigste verjaardag. Wanneer Rachel nadenkt over hoe ze haar doelen kan bereiken in het leven, probeert Monica zich te herinneren hoe ze haar dronkenschap voor haar ouders probeerde te verbergen. Ross herinnert zich een uitspatting met een rode sportauto en Phoebe herinnert zich het nieuws van haar zus Angela.

 15. 15. The One With Joey's New Brain

  Joey informeert per ongeluk een mede-acteur uit "Days of Our Lives" (guest star Susan Sarandon) dat ze uit het script geschreven is. Ergens anders proberen Rachel en Phoebe elkaars kansen om een leuke vent te ontmoeten te saboteren en smeekt Monica Ross niet op zijn piepende schotse doedelzak te blazen op hun bruiloft.

 16. 16. The One With The Truth About London

  Monica en Chandler komen met tegenzin overeen om Joey hun trouwceremonie te laten uitvoeren - wanneer hij "ingewijd" is via internet! Wanneer het koppel zich herinnert hoe hun relatie begon te veranderen tijdens de reis naar Londen jaren geleden, doet Monica een verrassende onthulling... Ergens anders wordt Rachel Bens favoriete babysitter wanneer ze hem moppen leert, zodat hij die door kan vertellen aan zijn vader Ross.

 17. 17. The One With The Cheap Wedding Dress

  Monica is op zoek naar DE bruidsjurks en als ze deze op een uitverkoop gevonden heeft, krijgt ze het aan de stok met een ander aankomend bruidje. Ross en Joey daten samen dezelfde vrouw.

 18. 18. The One With Joey's Award

  Joey wordt genomineerd voor een Soapy, hij gaat er al vanuit dat hij gewonnen heeft. Groot is zijn teleurstelling als hij niet wint, maar de verleiding om een award van een collega te "lenen" is wel heel groot.

 19. 19. The One With Ross And Monica's Cousin

  Het nichtje van Ross en Monica komt bij Chandler en Monica logeren. Als Chandler zijn ogen niet van haar af kan houden, is voor Monica de maat vol. Haar nichtje verhuist naar Ross, maar ook daar spelen de hormonen van Ross behoorlijk op. Kan hij het wel maken, met zijn eigen nichtje???

 20. 20. The One With Rachel's Big Kiss

  Als Rachel een studievriendin van vroeger tegenkomt, krijgen onze vriend een groot geheim van Rachel te horen. Ze heeft met die vriendin staan zoenen. Helaas wil niemand dat geloven van die keurige Rachel. Ook die vriendin schijnt van niks meer te weten. Of is dat maar schijn?

 21. 21. The One With The Vows

  Met de huwelijksdag voor de deur, beginnen Monica en Chandler hun huwelijksbeloften op te schrijven, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Als ook de rest zich er mee gaat bemoeien, realiseren ze zich op eens dat de onderlinge relaties op het punt staat te veranderen.

 22. 22. The One With Chandler's Dad

  Monica krijgt van Chandler te horen dat hij zijn vader niet heeft uitgenodigd. Hij is namelijk nog steeds geschokt en heeft problemen omdat zijn vader een travestiet is en er in Las Vegas zijn geld mee verdient. Monica vindt dat ook Chandler's vader bij het huwelijk aanwezig moet zijn. Samen reizen ze af naar Las Vegas en daar belanden Chandler en zijn vader in een vreemde situatie.

 23. 23. The One With Chandler And Monica's Wedding (1)

  Waar Monica al die tijd bang voor was gebeurt eindelijk. Chandler draait helemaal door bij de gedachte om getrouwd te zijn dat hij de plaat poetst. Ross en Phoebe gaan op zoek naar hem. Phoebe en Rachel vinden een positieve zwangerschapstest in Monica's badkamer. Ze denken dat Monica zwanger is, maar Monica weet van niks.

 24. 24. The One With Chandler And Monica's Wedding (2)

  Waar Monica al die tijd bang voor was gebeurt eindelijk. Chandler draait helemaal door bij de gedachte om getrouwd te zijn dat hij de plaat poetst. Ross en Phoebe gaan op zoek naar hem. Phoebe en Rachel vinden een positieve zwangerschapstest in Monica's badkamer. Ze denken dat Monica zwanger is, maar Monica weet van niks.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 54259 berichten
 • 3371 stemmen

Er zijn twee zaken die ik over het algemeen afschuwelijk vind in sitcoms: baby's en trouwerijen. En laat dit zevende seizoen nu net volledig om de trouwerij van Chandler en Monica draaien en we eindigen uiteraard met een cliffhanger met een zwangerschap, wat Rachel overigens blijkt te zijn. Nou blijft Friends gelukkig gewoon Friends, dus er valt meer dan genoeg nog te lachen, maar ik was op een gegeven moment wel klaar met trouwjurken, schoonfamilie, trouwgeloften en noem alles op wat erbij hoort. Friends is helaas nogal voorspelbaar, dus krijgen we uiteraard op de dag van de trouwerij nog een van de twee met koudwatervrees, waarna we uiterlijk met een stukje romantiek eindigen. Overigens hadden ze wel iets meer tijd aan de ceremonie mogen schenken, die jagen ze er in 5 minuten doorheen, terwijl er een vol seizoen naartoe gewerkt is. Nou is het wel vrij lang geleden dat ik de seizoenen nog eens had gezien, maar hopelijk ligt de focus volgend seizoen weer op andere dingen. Daarbij krijg ik ook een beetje het gevoel dat bepaalde personages karikaturen van zichzelf aan het worden zijn, vooral Joey en Phoebe slaan soms erg door in onrealistische overacting. Phoebe blijf ik overigens vrij irritant vinden, ze is toch wel vaak de persoon die een scène een beetje verpest voor me.

3,5*


avatar van Esteban

Esteban

 • 3372 berichten
 • 1715 stemmen

Grappig hoe een personage kan werken voor de ene en absoluut niet voor de andere. Phoebe blijf ik énorm leuk vinden, haar absurde kantje ligt mij volledig. Ze zorgt voor de meest verrassende uitspraken, naar mijn gevoel.

Het personage waar ik door de jaren heen minder en minder van gaan houden ben, is Rachel. Vooral tijdens de re-runs werd mij alsmaar meer duidelijk hoe een ongelooflijk egoïstisch personage dat geworden is. Iets wat ik als tiener helemaal niet opmerkte eigenlijk. Ik stoor mij in die mate aan haar persoonlijkheid, dat ik mij er (helaas, leuk is anders) begin aan te irriteren. Alles draait altijd enkel en alleen om haar en ze is niet in staat iets vanuit een ander zijn standpunt te bekijken. Dat is seizoen na seizoen erger geworden. Realistisch? Mogelijk. Maar wel een sympathie-killer.


avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 54259 berichten
 • 3371 stemmen

Esteban schreef:

Grappig hoe een personage kan werken voor de ene en absoluut niet voor de andere. Phoebe blijf ik énorm leuk vinden, haar absurde kantje ligt mij volledig. Ze zorgt voor de meest verrassende uitspraken, naar mijn gevoel.

Het personage waar ik door de jaren heen minder en minder van gaan houden ben, is Rachel. Vooral tijdens de re-runs werd mij alsmaar meer duidelijk hoe een ongelooflijk egoïstisch personage dat geworden is. Iets wat ik als tiener helemaal niet opmerkte eigenlijk. Ik stoor mij in die mate aan haar persoonlijkheid, dat ik mij er (helaas, leuk is anders) begin aan te irriteren. Alles draait altijd enkel en alleen om haar en ze is niet in staat iets vanuit een ander zijn standpunt te bekijken. Dat is seizoen na seizoen erger geworden. Realistisch? Mogelijk. Maar wel een sympathie-killer.

Ik weet het. Bijna iedereen heeft wel een andere volgorde als je vraagt of je hen allemaal wil ranken van 1 tot 6. Maar bij mij staat Phoebe echt helemaal onderaan. Ze komt vaak over als iemand die niet even goed in de groep past door haar gedrag. Ze is bot, wereldvreemd en roept ongrappige dingen. Althans, in mijn visie dan. Kan me overigens ook wel vinden in je Rachel analyse. Zij is inderdaad vrij verwend en egoïstisch. Maar ik heb wel weer een beetje een zwak voor haar, want ze is Jennifer Aniston ( ) en ze is in combinatie met Ross vaak wel menselijk.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3372 berichten
 • 1715 stemmen

Liefde maakt blind. (kidding) 't Is nét tegenover Ross dat ik haar als nog het meest egoïstisch van al beschouw. We zullen het anders ervaren, dat kan. De episode met Brad Pitt vond ik dan ook smullen!

Voor mij staat iedereen zowat op dezelfde hoogte op hun geheel eigen manier. Dat maakt net dat het zo goed werkt, die verscheidenheid in humor. En soms ook de combinaties. Joey & Chandler zijn gewéldig samen, maar ook Ross & Monica met hun kleine broer-zus momenten (herbeleving uit hun jeugd) zijn absoluut fantastisch.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.