• 9.377.078 stemmen

Fair Trade - Seizoen 2 (2022)

Alternatieve titel: Fair Trade 2: De Weg Terug

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Mark Punt

Met: Ella-June Henrard, Peter Van den Begin en Jeroen Perceval

Oorsprong: België

Datum van release: donderdag 15 december 2022

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Prime Video Bekijk seizoen 2 via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Fair Trade Seizoen 2 (2022)

Drie jaar later… Commissaris Walter Wilson wordt thuis vermoord door een sluipschutter, exact twee weken nadat de Russische maffiabaas Vladimir Kozlov de gevangenis heeft mogen verlaten. Robin De Rover krijgt van haar hoofdcommissaris te horen dat hij geen vertrouwen meer in haar heeft en dat ze wordt overgeplaatst naar de Cel Agressie. Daar zijn ze niet blij met haar komst.

Afleveringen Seizoen 2 (2022)

1. Aflevering 1

15 december 2022 (53 minuten)

Hoofdcommissaris Broeckx heeft geen vertrouwen meer in Robin De Rover. Ze wordt overgeplaatst van de Cel Drugs naar Agressie. Daar wordt ze opgevangen door Dirk Somers, maar die kampt intussen met een zware gokverslaving. Robin zoekt opnieuw toenadering tot Patrick Paternoster. Ze vraagt zijn hulp om de moordenaar van haar vriend en collega op te sporen.

2. Aflevering 2

15 december 2022 (50 minuten)

Met de hulp van Patrick Paternoster is Robin de moordenaars van Wally Wilson op het spoor. Een aangehouden bendelid beroept zich op zijn zwijgrecht. Met de gokverslaving van Dirk Somers gaat het van kwaad naar erger. Hij wordt chanteerbaar. Ivan Kozlov verneemt dat Paternoster de politie tipt. Hij zet Vanka onder druk.

3. Aflevering 3

15 december 2022 (57 minuten)

De moord op de Russen is geen prioriteit voor de Cel Agressie, maar de dochter van Ivan Kozlov is uit op wraak. Dimitri Kremer biedt haar prompt zijn diensten aan. Paternoster wil nog een laatste grote slag slaan door een grote partij cocaïne uit te halen in de haven voor een Nederlandse bende.

4. Aflevering 4

15 december 2022 (52 minuten)

De politie verdenkt Paternoster van betrokkenheid bij de aanslag op Frank Slaets, maar vindt vooralsnog geen bewijzen. Paternoster zoekt Bob Martens op in zijn schuiladres. Die doet hem een dubieus voorstel. Mila Kozlova denkt te weten wie haar vader vermoordde. Ze zoekt de confrontatie op.

5. Aflevering 5

15 december 2022 (53 minuten)

Het conflict tussen Paternoster en Bob Martens escaleert en daarvan wordt Martens’ zus Olga het slachtoffer. Martens zoekt Paternoster op in de garage om verhaal te halen. Robin onderzoekt de moord op Mila Kozlova en doet daarbij andermaal beroep op Paternoster. Ze ontdekt dat Dimitri Kremer contact had met Kozlova.

6. Aflevering 6

15 december 2022 (55 minuten)

Paternoster en Robin delen nu een groot geheim. Paternoster is de nieuwe zaakvoerder van de Rainbow Club en het casino, maar al snel duiken er problemen op. Dimitri Kremer zet hem onder druk. Robin onderzoekt nog steeds de moord op Mila Kozlova, maar geraakt meer en meer geïsoleerd bij de politie.

avatar van DreamTech

DreamTech

ben benieuwd vond seizoen 1 niet slecht !

avatar van RuRo62

RuRo62

Ik ben groot fan van deze serie. Hopelijk volgen er nog meerdere seizoenen. Leve de Vlaamse (Antwaaarpse) series, zot van deez !

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Beste Vlaamse serie, na Matroesjka's. Seizoen 1 was subliem en deed me met heimwee regelmatig terugdenken aan Matroesjka's. Merkt direct dat deze serie uit de hand van Mark Punt komt. Ook dit 2de seizoen, bevat weer alles wat ik wil bij zulke serie, alleen veeeeel te kort met 6 afleveringen. En Peter van den Begin als Paternoster blijft gewoon de max en gewoon het totaal Antwaaarps gegeven, love it. Ook Ella-June Henrard als Robin spat weer vh scherm, zowel qua talent, maar ook qua uitstraling Spijtig vd Wally. Ach dit 2de seizoen lost de verwachtingen meer dan in, geweld, sex, drugs, gokken, vette galgenhumor, my cup of tea. 10/10.

avatar van Esteban

Esteban

Oh, Kevin Janssens speelt niet meer mee? (geen spoiler, staat in synopsis en personage ontbreekt op poster) Bijzonder jammer, want ik vond Ella-June sowieso al de zwakke schakel in het eerste seizoen, dat was ongelooflijk slecht geacteerd. Zou ik het tweede seizoen nog durven kijken omwille van Peter van den Begin? Want die amuseerde zich werkelijk te pletter in die rol. Ook al was het een soort ondermaatse Matroesjka's van den Aldi.

avatar van djginod

djginod

Gewoon kijken. Als je deel 1 goed beviel, dan deze zeker. Heb ook het idee dat deel II net wat beter is. En het lijkt wel of Peter van den Begin niet acteert, zo goed is hij toch elke keer weer

avatar van Corcicus

Corcicus

Het eerste seizoen was keihard genieten. Mark Punt deed zijn fantastische Matroesjka's-reeks nog eens dunnetjes over met goeddeels dezelfde cast, dezelfde Antwerpse setting, gelijkaardige gratuite seksscènes en een analoog crimineel scenario. Peter Van den Begin en Kevin Janssens gaven een eigen smoel aan het gebeuren. Dit tweede seizoen is een pak magerder. Het script trekt eigenlijk nergens op en dat haalt het niveau danig naar beneden.

De dood van Wilson laat een koude leegte achter die moet opgevuld worden met meer screentime voor Ella-June Henrard die in dit seizoen een geheel ander karakter heeft ontwikkeld en die meer irriteert dan wat anders. Zij was altijd de stille sidekick van Wilson en treedt nu naar voren als harde en brutale tante, totaal ongeloofwaardig. Paternoster kan het belabberd screenplay niet naar een hoger niveau tillen. De Russische meiden acteren voor het merendeel echt slecht en geven een B-cachet aan de serie.

Neen, zo hoeft het voor mij niet verder met de reeks.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Seizoen één toch maar is herzien want seizoen twee er gisteren in één trek doorgezaagd heerlijk.

avatar van Ilsa

Ilsa

Hier weer die geweldige combinatie van geweld, (foute) humor, oneliners en brutaliteiten zoals we ook kennen van onze andere Vlaamse reeksen zoals Matrousjka's en Crimi Clowns.