• 9.378.503 stemmen

Three Pines - Seizoen 1 (2022)

Show titel: Three Pines

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur

Ontwikkeld door: Louise Penny

Met: Alfred Molina, Max Laferriere en Rossif Sutherland

Oorsprong: Canada

Datum van release: vrijdag 2 december 2022

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Prime Video Bekijk seizoen 1 via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Three Pines

Hoofdinspecteur Armand Gamache van de Sûreté du Québec wordt ingeschakeld om een ​​meervoudige moordzaak te onderzoeken in het idyllische stadje Three Pines, waar alles doodgewoon lijkt. Hij is een man die dingen ziet die anderen niet zien: het mysterieuze in het alledaagse en het kwade in het ogenschijnlijk gewone. Terwijl hij de golf van moorden onderzoekt, ontdekt hij de geheimen van het stadje, maar wordt hij ook geconfronteerd met zijn eigen verleden.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. 1. White Out (Part 1)

2 december 2022 (56 minuten)

Gamache haalt zich de woede van generaal directeur Francoeur op de hals door zijn bevelen te negeren en een onderzoek te starten naar de verdwijning van Blue Two-Rivers. Als straf wordt hij naar het afgelegen dorpje Three Pines gestuurd, om de moord op een rijke socialite genaamd CC de Poitiers te onderzoeken. Als snel ontdekt hij dat niets is wat het lijkt en heeft hij een hele reeks verdachten.

2. 2. White Out (Part 2)

2 december 2022 (54 minuten)

Gamache beseft dat hij CC’s moord alleen kan oplossen door in haar mysterieuze verleden te duiken. Hij ontdekt dat een van de inwoners belangrijke informatie voor hem achterhield en weet de zaak op te lossen. Ondertussen is Gamaches vreugde over zijn doorbraak in de zaak van Blues verdwijning van korte duur wanneer haar familie zijn bewijs verwerpt en Missy tot een wanhoopsdaad gedreven wordt.

3. 3. The Cruelest Month (Part 1)

9 december 2022 (54 minuten)

Gamache keert terug naar Three Pines om de verdwijning van de populaire inwoner Marc Fortier te onderzoeken. Het wordt al snel een moordzaak die Gamache en zijn team tot in het hart van het duistere verleden van het dorp leidt: St Anthony’s. Ondertussen ontdekt Lacoste dat belangrijk bewijs over Blues verdwijning vervalst is en aangemoedigd door Gamache heropent ze heimelijk de zaak.

4. 4. The Cruelest Month (Part 2)

9 december 2022 (51 minuten)

De dorpelingen zien de waarheid over hun verleden onder ogen en bezweren hun gezamenlijke demonen. Gamache maakt een doorbraak in de moordzaak en beseft dat Marcs moordenaar een uiterst persoonlijk motief had. Ondertussen doet Lacoste een ontdekking bij het onderzoek naar Blues vermissing, die in de richting van een verdachte lijkt te wijzen.

5. 5. The Murder Stone (Part 1)

16 december 2022 (51 minuten)

Het romantische weekend van de Gamaches in het hotel Manoir Belleforet wordt afgebroken wanneer er een lichaam ontdekt wordt. Gamache roept zijn team bijeen en samen onderzoeken ze de zaak, die draait om de eigenaren van het hotel – de dysfunctionele familie Morrow – die gedreven worden door wrok en jaloezie. Lacoste krijgt een onverwacht telefoontje dat de zaak van Blue Two-Rivers opschudt.

6. 6. The Murder Stone (Part 2)

16 december 2022 (52 minuten)

Gamache en zijn team dringen door tot de kern van de zaak, waarbij ze decennia-oude frustraties en diep begraven geheimen van de familie Morrow aan het licht brengen. Ze doen een belangrijke ontdekking die hen naar de dader leidt. Ondertussen blijkt Lacostes opgetogenheid over haar doorbraak in de Two-Rivers-zaak van korte duur wanneer een tragische gebeurtenis haar diep schokt.

7. 7. The Hangman (Part 1)

23 december 2022 (53 minuten)

Wanneer een man die uit is op wraak wordt ontdekt in het bos bij Three Pines, schijnbaar gelyncht, vraagt Gamache zich af of alle dorpelingen tot moord in staat zijn. Ondertussen leidt Gamaches onderzoek naar Blues verdwijning tot een vreselijke ontdekking die zijn wereld op zijn kop zet.

8. 8. The Hangman (Part 2)

23 december 2022 (49 minuten)

Gamache en zijn team onthullen een tragisch verhaal dat de wraakzucht van het slachtoffer verklaart en dat hen naar de moordenaars leidt. Ondertussen moet Gamache de persoon die verantwoordelijk is voor Blue Two-Rivers’ verdwijning arresteren, waarbij hij zelf groot gevaar loopt.

avatar van Suitehome

Suitehome

Three Pines (opgenomen in Saint-Armand, Quebec) is een pittoresk dorpje in Canada. De verhalen van inspecteur Armand Gamache komen uit de koker van auteur Louise Penny. We kijken naar een rasechte whodunit. In vier dubbelafleveringen wordt telkens een misdrijf opgelost. Rode draad in alle acht afleveringen vormt de verdwijningszaak van de inheemse Blue Two-Rivers. Gamache, een uitstekende Alfred Molina, doet denken aan superspeurneuzen als Maigret, Jessica Fletcher en Dalgliesh. Gamache is empathisch, geeft goede raad, heeft geen complexen (behalve nare dromen over de verdwijningszaak, of is het een zesde zintuig?), een fijne relatie met zijn vrouw en het hart op de goede plaats. Zoals Karen Pirie; heel gewoon, toch bijzonder.

De eerste dubbelaflevering in een winters 'kerstig' Three Pines is meteen de beste. Maar ondanks kleine referenties aan Twin Peaks, kan Three Pines dit hoge niveau niet vasthouden. De Inuit en Kainai First Nation-acteurs vormen samen met het vermissingsverhaal een mooie hommage aan de inheemse Canadese bevolking. Voor mij iets te braaf, maar hou je van Britse whodunits, en een solide verhaal dat sfeervol in beeld wordt gebracht, dan word je op je wenken bediend.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Suitehome schreef:

Gamache is empathisch, geeft goede raad, heeft geen complexen (behalve nare dromen over de verdwijningszaak, of is het een zesde zintuig?).

Ik heb niks toe te voegen aan jouw recensie. Fijne serie met een uitmuntende Alfred Molina, maar het blijft inderdaad net iets te braaf. Wel wil ik kwijt dat Gamache zelf getraumatiseerd is door zijn eigen rol in de dood van zijn ouders. De serie gaat heel erg over verantwoordelijkheid nemen voor dingen die misschien niet bewust zijn gedaan, maar waar personages rekenschap voor moeten afleggen om verder te kunnen. De koortsdromen van Gamache vormen een soort overlap tussen zijn trauma over dat auto-ongeluk en zijn eigen onmacht om de zaak rond Blue Two-Rivers op te lossen. In die zin wil ik 't zelfs doortrekken dat 'Three Pines' óók gaat over de schuldvraag van witte Canadezen t.a.v. de omgang met de inheemse bevolking. Zowel in het verleden als de huidige misstanden in reservaten.

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Vermoeiende serie. Het is traag en af en toe saai. Molina is geen inspecteur, dat is een rol welke hij niet kan spelen. Het einde is echt heel teleurstellend, misschien omdat er nog een seizoen 2 komt? Vanwege de mooie plaatjes van de omgeving voor mij nog krap aan 2** waard.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Helemaal niet vermoeiend, 2 afl per verhaal wat het juist boeiend maakt, met de rode draad.

Die openbaart zich natuurlijk in 7 en 8, waardoor dat andere verhaal wat ondersneeuwt.