• 9.378.849 stemmen

La Vita Bugiarda degli Adulti - Seizoen 1 (2023)

Alternatieve titel: The Lying Life of Adults

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 59 minuten

Ontwikkeld door: Domenico Procacci

Met: Giordana Marengo, Valeria Golino en Alessandro Preziosi

Oorsprong: Italië

Datum van release: woensdag 4 januari 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot La Vita Bugiarda degli Adulti

Napels, begin jaren 90. Giovanna's mooie gezicht verandert en wordt lelijk, althans dat denkt haar vader. Volgens hem begint Giovanna met de dag meer op haar vervreemde tante Vittoria te lijken. Maar is dat ook zo, verandert ze echt in haar tante Vittoria, een vrouw die ze nauwelijks kent, maar die haar vader en moeder duidelijk verachten? Met dit in haar achterhoofd gaat Giovanna op zoek naar Vittoria aan een andere kant van Napels, om te ontdekken waarom haar familie uiteen is gevallen.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. 1. Bellezza

4 januari 2023 (50 minuten)

Als Giovanna hoort hoe haar vader haar vergelijkt met de zus met wie hij geen contact meer heeft, gaat ze naar een slechte buurt van Napels om haar tante op te zoeken.

2. 2. Somiglianza

4 januari 2023 (50 minuten)

Giovanna gaat met Vittoria naar Enzo’s graf en hoort waarom er ruzie is in de familie. Een gesprek over passie maakt iets los bij Giovanna.

3. 3. Amarezza

4 januari 2023 (46 minuten)

Giovanna’s vriendinnen krijgen ruzie met Vittoria tijdens een bezoek aan een achterbuurt. De armband die Giovanna als baby van Vittoria kreeg, duikt op een onverwachte plek op.

4. 4. Solitudine

4 januari 2023 (53 minuten)

Een geheim komt aan het licht waardoor twee gezinnen worden ontwricht. Giovanna doet het slecht op school en heeft haar eerste seksuele ervaring. Vittoria wil haar armband terug.

5. 5. Amore

4 januari 2023 (40 minuten)

Giovanna’s belangstelling voor een charmante, jonge religieuze spreker is haar atheïstische vader een doorn in het oog. Ook Vittoria twijfelt aan de bedoelingen van de tiener.

6. 6. Verità

4 januari 2023 (1 uur)

Tijdens een bezoek aan Roberto in Milazaan worstelt Giovanna met haar gevoelens: wil ze worden gezien als Roberto's gelijke, of is er iets anders?

avatar van depri83

depri83

Beetje vervreemdende opeenvolging van scènes die nooit echt een serie willen worden met personages die moeilijk te vangen zijn. De pretentieuze teksten van Giovanna en Roberto helpen ook niet bepaald.

avatar van stefan dias

stefan dias

Ik vond het ook bevreemdend, maar dat is dan ook deels omdat ik zo geconditioneerd ben door andere series… Dit was verfrissend en eens je mee ging in de gedachten van Giovanna, toch een wispelturige, onzekere, zoekende tiener, dan had dit best ontroerende, mooie momenten.

En de aparte, zeer sterke casting en vertolking van en door Giordana Marengo wist mij ook behoorlijk te bezweren. Wat een wezen. Fantastisch!

avatar van david bohm

david bohm

Het lijkt soms of er een hoofdstuk uit het script is gescheurd voor de volgende scène begint. Toch best wel genoten van deze serie, met een aangename cast en wat mooie stukjes. Het einde kwam voor mij ook nogal uit de lucht vallen. Overigens wel een leuk personage dat schrijvende zusje. Waar gaan ze naartoe in de bus? En waarom? Al met al ruime voldoende