• 9.159.055 stemmen

Ivalo - Seizoen 2 (2021-2022)

Alternatieve titel: Arctic Circle

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur

Ontwikkeld door: Olli Haikka, Petja Peltomaa, Joona Tena en Jón Atli Jónasson

Met: Iina Kuustonen, Pihla Viitala en Maximilian Brückner

Oorsprong: Finland / Duitsland

Datum van release: zondag 19 december 2021

Eerst uitgezonden op: Elisa Viihde (Finland)

• myLum (Lumière) Bekijk seizoen 2 via myLum (Lumière)
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ivalo

Politieagent Nina Kautsalo vindt bij een onderzoek naar een seriemoordenaar in een afgelegen blokhut in Fins Lapland twee dode en één nog net niet overleden prostituee. Als in haar bloed een onbekend dodelijk virus wordt aangetroffen, wordt de in Helsinki werkende Duitse viroloog Thomas Lorenz erbij gehaald. Hij moet het virus identificeren en voorkomen dat het zich verspreidt. Het wordt allemaal nog ingewikkelder als de Duitser Marcus Eiben erbij betrokken raakt. Hij is de CEO van een farmaceutisch bedrijf en een bekende van Lorenz.

Afleveringen Seizoen 2 (2021-2022)

1. 1. Uusin Poliisi

19 december 2021 (50 minuten)

2. 2. Keskellä ei Mitään

19 december 2021 (50 minuten)

3. 3. Saalis

26 december 2021 (50 minuten)

4. 4. Oikeus ja Kohtuus

2 januari 2022 (50 minuten)

5. 5. Syyllinen

9 januari 2022 (50 minuten)

6. 6. Vanhemmat

16 januari 2022 (50 minuten)

avatar van AniSter

AniSter

• 2081 berichten

Achteraf bezien moet ik dit tweede seizoen puur als entertainment zien. Het verhaal was redelijk vreemd en lag niet in de lijn der verwachting na seizoen 1 te hebben gezien. Dat neemt niet weg dat dit tweede seizoen best goed was. Niet alleen qua verrassingen, gebeurtenissen, locaties maar ook wat betreft de rolbezetting, af en toe wat spanning, een beknoptere speelduur en de mate waarin het geheel toch boeiend bleef. Voorspelbaarheid, onwaarschijnlijkheid etc. deden niet onder voor seizoen 1. Ik heb me er in ieder geval prima mee geamuseerd.