• 9.378.498 stemmen

The Gilded Age - Seizoen 2 (2023)

Show titel: The Gilded Age

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 27 minuten

Ontwikkeld door: Julian Fellowes

Met: Christine Baranski, Cynthia Nixon en Carrie Coon

Datum van release: zondag 29 oktober 2023

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 2 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Gilded Age

De 'Gilded Age' was een periode in de Amerikaanse geschiedenis van immense economische bloei. Enorme fortuinen 'nieuw geld' werden vergaard door succesvolle industriële ondernemers; fortuinen 'oud geld' werden verloren door families van patriciërs. De jonge wees Marian Brook gaat inwonen bij haar rijke tantes Agnes van Rhijn en Ada Brook in New York. Ze wordt vergezeld door de Peggy Scott, een succesvolle vrouw van kleur. Marian raakt ongewenst betrokken bij een vete tussen een van haar tantes, een vertegenwoordiger van 'oud geld', en dier buren, het echtpaar Russell, dat rijk geworden is met 'nieuw geld' door hun treinspooronderneming.

Afleveringen Seizoen 2 (2023)

1. 1. You Don't Even Like Opera

29 oktober 2023 (59 minuten)

Agnes vertelt over de komst van haar neef Dashiell naar New York. Bertha besluit het nieuwe Metropolitan Opera House te steunen.

2. 2. Some Sort Of Trick

5 november 2023 (54 minuten)

George vertelt Oscar zijn definitieve beslissing. Het hele huishouden van Van Rhijn verwelkomt Peggy, op één na. Marian ontmoet een nieuwe match.

3. 3. Head To Head

12 november 2023 (57 minuten)

Een verrassende gast bezoekt Bertha's fundraiser. Ada organiseert een lunch voor Mr Forte. Peggy zet Mr Fortune onder druk over Tuskegee.

4. 4. His Grace the Duke

19 november 2023 (52 minuten)

Bertha hengelt naar een positie bij een bezoekende hertog. Met Marians hulp blijft Ada Mr Forte ontmoeten. Peggy reist naar Alabama.

5. 5. Close Encounter To Touch

26 november 2023 (58 minuten)

Na het delen van haar nieuws vraagt Ada zich af of ze wel verder moet gaan zonder Agnes' steun. Peggy ervaart de gevaren van het Zuiden.

6. 6. Warning Shots

3 december 2023 (56 minuten)

George gaat naar Pittsburgh om de dreigende staking aan te pakken en Bertha hoort dat de Duke terugkeert voor de openingsavond in The Met.

7. 7. Wonders Never Cease

10 december 2023 (53 minuten)

Terwijl New York een historische gebeurtenis viert, heroverweegt Bertha haar loyaliteit aan The Met en heeft Marian twijfels over haar toekomst.

8. 8. In Terms of Winning and Losing

17 december 2023 (58 minuten)

Marian biecht haar ware gevoelens op. Jack ontvangt heuglijk nieuws. Bertha en Mrs Astor doen hun laatste zetten in de operaoorlog.

avatar van james_cameron

Uitstekend tweede seizoen, waarin de personages en plotlijnen volledig tot hun recht komen. Het is weer volop genieten van de twee concurrerende huishoudens, met wederom veel intriges en het nodige drama. Gelukkig valt er ook weer volop te lachen. Al met al beter dan de eerste reeks; ik kijk al reikhalzend uit naar het inmiddels bevestigde derde seizoen.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Wat een heerlijk tweede seizoen. Ik vind 'm beter dan het eerste. Vooral omdat ik me nu meer betrokken voelde bij de personages en de ontwikkelingen rap op elkaar volgen.

In alle eerlijkheid blijft het een veredelde soap waarin probleempjes elkaar opvolgen, maar er altijd een oplossing om de hoek schuilt. Maar we willen de helden zien slagen en de bad guys zien falen, en daarin is er voldoende genot.