• 9.377.356 stemmen

The Gilded Age - Seizoen 1 (2022)

Show titel: The Gilded Age

Afleveringen: 9

Speelduur: 7 uur en 56 minuten

Ontwikkeld door: Julian Fellowes

Met: Christine Baranski, Cynthia Nixon en Carrie Coon

Datum van release: maandag 24 januari 2022

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 1 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Gilded Age

De 'Gilded Age' was een periode in de Amerikaanse geschiedenis van immense economische bloei. Enorme fortuinen 'nieuw geld' werden vergaard door succesvolle industriële ondernemers; fortuinen 'oud geld' werden verloren door families van patriciërs. De jonge wees Marian Brook gaat inwonen bij haar rijke tantes Agnes van Rhijn en Ada Brook in New York. Ze wordt vergezeld door de Peggy Scott, een succesvolle vrouw van kleur. Marian raakt ongewenst betrokken bij een vete tussen een van haar tantes, een vertegenwoordiger van 'oud geld', en dier buren, het echtpaar Russell, dat rijk geworden is met 'nieuw geld' door hun treinspooronderneming.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. 1. Never The New

24 januari 2022 (1 uur en 17 minuten)

2. 2. Money Isn't Everything

31 januari 2022 (44 minuten)

3. 3. Face the Music

7 februari 2022 (53 minuten)

4. 4. A Long Ladder

14 februari 2022 (54 minuten)

5. 5. Charity Has Two Functions

21 februari 2022 (45 minuten)

6. 6. Heads Have Rolled for Less

28 februari 2022 (51 minuten)

7. 7. Irresistible Change

7 maart 2022 (44 minuten)

8. 8. Tucked Up in Newport

14 maart 2022 (47 minuten)

9. 9. Let the Tournament Begin

21 maart 2022 (1 uur en 01 minuut)

avatar van Superboy

Superboy

De serie begint leuk en spannend. Je ziet hoe een succesvolle zakenman gehakt maakt van z'n zakelijke tegenstanders, terwijl zijn vrouw hogerop probeert te komen op de sociale ladder.

Helaas wordt het na deel 3 erg saai en zie je voornamelijk saaie gesprekken en mensen bij elkaar op de thee gaan.

Jammer ! Want het had veel potentie ! Helaas na deel 5 gestopt met kijken, Het wist niet meer te boeien

avatar van AHENSENS

AHENSENS

Geweldig visueel spektakel met erg goede acteurs. Een soort Amerikaanse versie van Dowton Abbey.

avatar van scorsese

Ondanks dat dit ook uit de pen van Julian Fellows komt, zijn de verhaallijnen net wat minder vergeleken met Downton Abbey. Datzelfde geldt voor de algehele productie. Desalniettemin heb ik hier zeker van genoten en de periode en plaats zijn ook interessant.

avatar van Gish

Gish

Het is geen Downton Abbey, maar het machtsspel tussen de rijken van NYC is zeer aangenaam om te aanschouwen. Marian Brook is het zonnige en sympathieke middelpunt, zij beweegt zich met verve in beide kampen. Carrie Coon is geweldig als Mrs.Russell, en probeert zich als nieuwe rijke in de bestaande upper class te wurmen. Over de hele linie is er sprake van een sterke cast. De aankleding is prachtig. Julian Fellowes bewijst zich opnieuw als excellent schrijver en heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre op zijn naam. Op naar seizoen 2.

avatar van james_cameron

Heerlijke serie van de makers van Downton Abbey, zich afspelend in het New York van 1880, toen de VS een immense economische bloei doormaakte. De kleurrijke personages en de geweldige dialogen maken hier een klein feestje van, afwisselend meeslepend en droogkomisch. Qua sfeertekening en plotlijnen heeft de serie sporadisch wel iets weg van Downton Abbey, maar kan zich daar vooralsnog zeker mee meten. Fans van die serie kunnen in ieder geval direct toehappen.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Fijne serie. Wel met een andere feel dan Downton Abbey, maar dat is alleen maar goed. Eigenlijk is dit net zo goed een soap als DA, al heb ik bij laatstgenoemde altijd een wat meer authentieke, realistische sfeer geproefd. Bij GA blijf ik me als kijker toch buitenstaander voelen. Ik denk dat de karakters me toch op een of andere manier op afstand houden. Desalniettemin een goeie serie met redelijk interessante ontwikkeling.

Leuk om Louisa Jacobson, de jongste dochter van Meryl Streep in de hoofdrol (van Marian Brooks) te zien!