• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.269 gebruikers
  • 8.985.316 stemmen
Avatar
 
banner banner

Catch - Seizoen 1 (2016)

3,58 6 stemmen

Show titel: Catch

IMDb beoordeling: 6,4 (29)

Afleveringen: 10

Speelduur: 3 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Arnout Vallenduuk

Met: Maarten Heijmans, Sallie Harmsen en Robert de Hoog

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 4 maart 2016

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Catch

In Catch volgen we Kim en haar Deense vriend Ian in hun wanhopige zoektocht naar hun baby, terwijl ze tegelijkertijd op de vlucht zijn voor de politie. Het verhaal volg je door de talloze opnamen die door beveiligingscamera’s en door de ogen van Stan, een wat wereldvreemde cameraman van een lokale omroep die tegen wil en dank het avontuur wordt ingezogen.

Afleveringen Seizoen 1 (2016)

  1. Aflevering 1

    4 maart 2016 (20 minuten)

    Als Kim Hendriks thuiskomt na een gecompliceerde bevalling in het ziekenhuis, blijkt haar baby verdwenen te zijn. Haar vriend Ian O'Reilly, die hun baby Sarah mee naar huis had genomen, vermoedt dat Jeugdzorg het kind ontvreemd heeft. Kim heeft meerdere pogingen gedaan om opheldering van Jeugdzorg te krijgen, maar krijgt geen gehoor. Daarom besluit ze een lokaal televisiestation in te schakelen, een idee dat Ian in het geheel niet zit zitten. Maar een dag later komt de camerajournalist Stan Wessels toch om een interview af te nemen.

  2. Aflevering 2

    11 maart 2016 (20 minuten)

    De baby van Kim en Ian blijkt gekidnapt na een mislukte drugsdeal. Camerajournalist Stan Wessels volgt hun zoektocht, nu het koppel moet beslissen hoe ze de baby het best terug kunnen krijgen.

  3. Aflevering 3

    18 maart 2016 (20 minuten)

    Kim is op eigen houtje naar de Bulgaarse crimineel Fedorov vertrokken om haar kind terug te krijgen. Volgens Ian loopt Kim door deze actie groot gevaar, dus hij gaat samen met Stan achter haar aan.

  4. Aflevering 4

    25 maart 2016 (20 minuten)

    Nog steeds op de vlucht en chaotisch zoekend naar hun baby, besluiten Ian en Kim tijdelijk hun toevlucht te zoeken in het appartement van Stan. Stan, die steeds meer deelnemer wordt in plaats van toeschouwer, trekt zich het lot van de wanhopige Kim erg aan. Ian komt met een plan om de pillen terug te krijgen die van hem geript zijn.

  5. Aflevering 5

    1 april 2016 (20 minuten)

    Kim heeft het filmpje gezien dat Ian met zijn telefoon heeft gemaakt. Daarop is een vrouw te zien die bij het huis van de Bulgaarse crimineel Fedorov de baby Sarah op haar schoot heeft. Kim is Ian ontzettend dankbaar en de twee komen tot Stans ongenoegen weer nader tot elkaar. Als Stan op door hem gemaakte camerabeelden ontdekt dat Ian niet de hele waarheid vertelt en hij daarmee Ian confronteert, bedreigt Ian hem.

  6. Aflevering 6

    8 april 2016 (20 minuten)

    Na het door drugs aangewakkerde geflirt tussen Stan en Kim, staan de verhoudingen binnen het drietal op scherp. Stan ziet het als een bevestiging van Kims interesse voor hem, maar Kim is met andere dingen bezig. Voor Ian is het nog steeds niet helemaal duidelijk wat er gebeurd is en dat zint hem absoluut niet. Er is in eerste instantie weinig tijd om daar bij stil te staan, want de politie zit hen letterlijk op de hielen.

  7. Aflevering 7

    15 april 2016 (20 minuten)

    Stan komt met excuses terug bij Ian en Kim, die hem aarzelend weer in hun midden accepteren. Ze weten niet dat Stan na Kims afwijzing een deal heeft gesloten met journalist Luuk Zemmler, waardoor Stan volledig anders in de zoektocht naar baby Sarah staat. Hoewel hij al langere tijd meer deelnemer dan toeschouwer is, neemt Stan nu een nog actievere rol aan. Hij vindt dat Ian maar wat aan moddert en komt zelf met een riskant plan om Sarah terug te krijgen. Ian en Kim beseffen dat dit misschien wel hun enige optie is om hun dochter ooit weer te zien.

  8. Aflevering 8

    22 april 2016 (20 minuten)

    Nadat Ian met de Bulgaarse crimineel Fedorov op weg is gegaan om baby Sarah terug te krijgen, komt hij inderdaad terug met een kind. Tot schrik van Kim en Stan is het echter niet Sarah, maar de dochter van Fedorov. Ian wil deze Natasja gebruiken als ruilmiddel en belooft dat hij haar morgen tegen Sarah ruilt. Stan en Kim zijn sceptisch, maar durven de dreigende Ian steeds minder te confronteren. Niet lang daarna krijgt Stan definitief bewijs in handen dat Ian inderdaad staat te liegen, maar voordat hij kan beslissen wat hij met deze informatie moet doen, ontdekken ze dat de politie achter hun schuilplaats is gekomen.

  9. Aflevering 9

    29 april 2016 (20 minuten)

    Natasja, de dochter van de Bulgaarse crimineel Fedorov, is door Ian ontvoerd maar weigert ook maar iets te zeggen. Nu duidelijk is dat Fedorov dood is, wil Ian van haar het laatste beetje informatie dat hij nodig heeft om baby Sarah te vinden: De naam van de man die Sarah heeft weggevoerd. Natasja blijft tegen hem zwijgen, maar heeft ondertussen wel een band opgebouwd met Stan. Ian raakt gefrustreerd en pakt Natasja harder en harder aan. Nu duidelijk is geworden dat Ian echt gevaarlijk is, probeert Stan Kim ondertussen over te halen om samen te vertrekken.

  10. Aflevering 10

    6 mei 2016 (20 minuten)

    Steeds hardhandiger probeert Ian informatie los te krijgen bij Natasja, de dochter van de Bulgaarse crimineel die hun baby Sarah heeft ontvoerd. Stan wil Kim overhalen om samen te vertrekken.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Absoluut prijzenswaardig dat NPO zijn best doet om een jongere doelgroep te bereiken met nieuwe formats. Beter gigantisch op je bek gaan dan continu die uitgemolken biopics over politici en publieke figuren. Toch weet deze found footage meets misdaaddrama net niet de juiste toon te raken. Het gaat eigenlijk al mis als Robert de Hoog zijn strot opentrekt en een poging doet tot een Deens accent. Maarten Heijmans en Sallie Harmsen zijn te 'toneelschool acteren' om de rauwe, mistroostige sfeer over te brengen. De misplaatste karakteracteurs in een 'realistische setting' maken het tot een lachwekkende guilty pleasure, maar de competitie met Amerikaanse netflix-toppers haalt het in geen velden of wegen.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.