• 9.369.466 stemmen

Doragon Bōru Zetto - Seizoen 8 (1994-1995)

Alternatieve titels: Dragon Ball Z, DBZ, ドラゴンボールZ

Afleveringen: 34

Speelduur: 14 uur en 44 minuten

Ontwikkeld door: Akira Toriyama

Met: Masako Nozawa (stemrol), Ryo Horikawa (stemrol) en Toshio Furukawa (stemrol)

Oorsprong: Japan

Datum van release: woensdag 9 maart 1994

Eerst uitgezonden op: Fuji TV (Japan)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Doragon Bōru Zetto

Goku is een Saiyan, die al bijna zijn hele leven op de planeet Aarde leeft. Hij heeft hier vrienden, een vrouw genaamd Chi-Chi en een zoontje, genaamd Gohan. Maar in de loop der jaren heeft de Saiyan ook veel vijanden gemaakt en steevast brengen deze vijanden zijn familie, vrienden, de planeet Aarde of zelfs het hele universum in gevaar. Het is aan Goku en zijn sterke vrienden om het kwaad te stoppen.

Afleveringen Seizoen 8 (1994-1995)

1. 1. Kuromaku Tōjō!! Aku no Madōshi Babidi

9 maart 1994 (26 minuten)

De Z-strijders racen om Babidi's trawanten te stoppen om de pure energie te brengen die zal worden gebruikt om de gevreesde Majin Buu tot leven te wekken.

2. 2. Machiukeru Wana!! Makai kara no Chōsenjō

16 maart 1994 (26 minuten)

In een vreselijk moment worden Piccolo en Krillin veranderd in steen door Dabura. Vastbesloten om hun vrienden te redden, gaan Goku, Gohan en Vegeta Babidi's schip binnen, maar ze zitten gevangen!

3. 3. Nameru na!! Bejīta Ikari no Shosen Toppa

23 maart 1994 (26 minuten)

Goku, Gohan en Vegeta ontdekken een val om hun krachten te onttrekken. In elk niveau van Babidi's schip, moeten ze het opnemen tegen een gevaarlijke tegenstander, die ieder een hoge krachtniveau heeft dan de vorige.

4. 4. Gokū Pawā Zenkai!! Buttobe Yakon

13 april 1994 (26 minuten)

Babidi ontketent zijn monster. Yakon, om de energie van de Z-strijders te stelen voor Majin Buu. Het wordt een intens gevecht op Niveau Twee, want Yakon is één van de meest gevreesde wezens in het universum, maar hij moet het opnemen tegen Super Saiyan Goku!

5. 5. Daigosan!! Satan tai Sannin no Chōsenshi!?

20 april 1994 (26 minuten)

Goku en de anderen zijn misschien Babidi's schip in gegaan, maar het Wereld Martial Arts Toernooi moet ook doorgaan! De vijf overgebleven strijders stappen de ring in voor een totaal eindgevecht!

6. 6. Tsuyoi ze Chibikko!! Jūhachigō Daikusen!?

27 april 1994 (26 minuten)

Het eindgevecht wordt heter wanneer Nummer Achttien en Mighty Mask hun gevecht de lucht in brengen! Ondanks dat Nummer Achttien alles geeft wat ze heeft, kan ze geen deuk slaan in haar tegenstander.

7. 7. Tachihadakaru Maō! Deban da Gohan!!

4 mei 1994 (26 minuten)

Het laatste gevecht in het Wereld Martial Arts Toernooi gaat verder wanneer Android Achttien tot verbazing van de regerend kampioen voorstelt om op te geven. Ondertussen gaat er een ander gevecht beginnen; Babidi heeft zijn volgende strijder geselecteerd voor Niveau Drie: Dabura, Koning van de Demonenwereld!

8. 8. Mitsukerareta Jashin!! Dābura no Meian

18 mei 1994 (26 minuten)

Het intense gevecht tussen Gohan en Dabura raast verder! Maar net op het moment dat het gevecht op Niveau Drie het toppunt bereikt, stopt Dabura het gevecht!

9. 9. Hakai Ōji Bejīta Fukkatsu!! Butōkai Rannyū

25 mei 1994 (26 minuten)

In een totale aanval op Vegeta, gebruikt Babidi zijn kracht om de Prins van binnenuit te verslaan. Vegeta wordt van zijn goede kwaliteiten ontdaan door de slechte tovenaar en wordt weer de harteloze strijder die hij vroeger was. Zijn eerste actie onder zijn nieuwe meester is een aanval op Goku!

10. 10. Shukumei no Chōtaiketsu!! Gekitotsu Gokū tai Bejīta

15 juni 1994 (26 minuten)

De bezeten Vegeta geeft Goku een ultimatum: vecht met hem mee, of kijk toe als hij meer onschuldige levens verwoest. Goku zweert om de score voor eens en altijd te beslechten, maar de Supreme Kai komt tussenbeide met een brutaal statement: om Vegeta te bevechten, moet Goku eerst de Supreme Kai vernietigen!

11. 11. Mattero Babidi!! Yabō wa Yurusanai

22 juni 1994 (26 minuten)

Het lang verwachte gevecht tussen Goku en Vegeta begint! Met Babidi's magie die de toch al enorme kracht van Vegeta verstrekt, kan Vegeta alle aanvallen van Goku afslaan. Maar elke slag die de Saiyan Prins maakt, is een booster voor Majin Buu!

12. 12. Toketa Fūin! Deruzo Kyōaku Majin Bū!!

29 juni 1994 (26 minuten)

Gohan en de Supreme Kai confronteren Babidi in de diepten van zijn ruimteschip. Nu het gevecht tussen Goku en Vegeta grote hoeveelheiden energie genereert voor Majin Buu, is er geen moment te verliezen!

13. 13. Fukkatsu Sasenai!! Teikō no Kamehameha

6 juli 1994 (26 minuten)

Door de immense energie die vrij komt van het gevecht tussen Goku en Vegeta, wordt het zegel dat Majin Buu gevangen houdt eindelijk verbroken. Bang voor het herbeleven van de verschikkingen die hij eeuwen geleden heeft gezien, dringt de Supreme Kai aan op terugtrekken, maar Gohan weigert.

14. 14. Zetsubō e Itchokusen!? Nageki no Kaiōshin

13 juli 1994 (26 minuten)

Majin Buu is tot leven gewekt, maar er lijkt iets mis, want met zijn dikke roze buik en kinderlijke gedrag ziet hij er niet uit als een galactische vernietiger. Dat wil zeggen, totdat Dabura hem uitlacht en met één slag heel ver weg wordt geslagen.

15. 15. Majin Osorubeshi!! Gohan ni Semaru Shi no Kyōfu

27 juli 1994 (26 minuten)

Nu Gohan is verslagen en niet meer kan bewegen, gebruikt de Supreme Kai zijn unieke krachten om Buu op afstand te houden. Op een kilometer afstand landen Goten en Trunks op de rotsachtige kust en komen Piccolo tegen, die nog steeds versteend is.

16. 16. Tabechau zo!! Harapeko Majin no Chōnōryoku

3 augustus 1994 (26 minuten)

Nu hij vrij is van de controle van Babidi, besluit Vegeta om wraak te nemen en het monster Majin Buu te vernietigen. Hij neemt aan dat Gohan het slachtoffer was van de schurk, gaat de sterke Super Saiyan als een dolle tekeer.

17. 17. Senshi no Ketsui!! Majin wa Ore ga Shimatsu-suru

17 augustus 1994 (26 minuten)

Nu Goku en Gohan uitgeschakeld zijn, is het aan Vegeta om een halt toe te brengen aan het terreurbewind van Majin Buu. De Saiyan Prins geeft alles wat hij heeft, maar de krachten van Buu lijken teveel voor zelfs hem!

18. 18. Ai Suru Mono no Tame ni... Bejīta Chiru!!

24 augustus 1994 (26 minuten)

Trunks en Goten redden Vegeta van een verschrikkelijk pak slaag, maar de koppige Super Saiyan is vastbesloten om Majin Buu helemaal zelf te verslaan. Vegeta is bereid om alles te riskeren om deze tegenstander te verslaan.

19. 19. Akumu Futatabi! Ikiteita Majin Bū

31 augustus 1994 (26 minuten)

Het vlees van Majin Buu ligt verspreid over het slagveld, maar het mystieke monster hergroepeert zich weer tot één dodelijk stuk! De tovenaar Babidi herstelt zich ook, nadat hij net is ontsnapt aan Piccolo's aanval.

20. 20. Bīderutachi no Funtō! Sagase Doragon Bōru

7 september 1994 (26 minuten)

Bulma staat te popelen om de slachting die Vegeta heeft aangericht ongedaan te maken en ze gaat met de anderen op zoek naar de Dragon Balls. Ondertussen ontwaakt de gewonde Goku eindelijk en Dende gebruikt zijn helende krachten om hem weer op de been te helpen.

21. 21. Dekkai Kibō!! Chibitachi no Shin Hissatsu Waza

21 september 1994 (26 minuten)

Nu hij geen andere opties meer heeft, komt Goku met een nieuwe strategie: de kunst van Fuseren! Door twee vechters met dezelfde grootte en kracht samen te brengen, kan er een nieuwe vechter gemaakt worden. Er is echter maar één zo'n paar over: Goten en Trunks! Ondertussen roept Bulma de Eeuwige Draak op.

22. 22. Goten Torankusu Zensekai ni Shimei Tehai

28 september 1994 (26 minuten)

Babidi wil Piccolo, Goten en Trunks vinden om wraak op te nemen en communiceert op magische wijze met de mensen op de aarde. Hij dreigt de mensen te terroriseren als ze niet vertellen waar ze zijn. Ergens anders vinden Kibito en de Supreme Kai Gohan en nemen hem mee naar de wereld van de Supreme Kai.

23. 23. Gohan Fukkatsu!! Kaiōshin no Himitsu Heiki!?

12 oktober 1994 (26 minuten)

Goku begint Goten en Trunks de kunst van het Fuseren te leren. Gohan geneest in de wereld van de Supreme Kai en probeert het legendarische Z-zwaard te verwijderen, dat gebruikt kan worden in het gevecht tegen Majin Buu.

24. 24. Nuketā〜!! Densetsu no Zetto Sōdo

19 oktober 1994 (26 minuten)

Majin Buu ontekent een eetfestijn, dat ervoor zorgt dat de gehele populatie van de dorp in chocola wordt veranderd. Gohan verwijdert het oude Z-zwaard en Goku incasseert de tegenvallers bij het leren van de fusie aan Goten en Trunks.

25. 25. Nerawareta Nishi no Miyako! Tomare Majin Bū!!

2 november 1994 (26 minuten)

Terwijl Goten en Trunks trainen om het gewetenloze monster Majin Buu te verslaan, vertelt de vermoeide moeder van Idarsa aan Babidi waar Trunks woont!

26. 26. Atto Odoroku Daihenshin!! Sūpā Saiyajin Surī

9 november 1994 (26 minuten)

Trunks zoekt fanatiek naar de verloren Draken-Radar, terwijl Goku zijn krachtniveau verhoogt naar een ondenkbaar niveau: Super Saiyan Drie! Zal dit genoeg zijn om Majin Buu tegen te houden van het vernietigen van West-City?

27. 27. Bai Bai Babidi!! Majin Bū Hangyaku

16 november 1994 (26 minuten)

Goku gebruikt zijn nieuwe Super Saiyan Drie vermogens om de slechte Majin Buu te bevechten, wat Trunks de tijd geeft om de missende Draken-Radar te vinden.

28. 28. Mecha Kakko Warui!? Tokkun Henshin Pōzu

23 november 1994 (26 minuten)

Vrij van zijn meester is Majin Buu nu nog vernietigender dan voorheen en hij verwoest hele steden in enkele seconden! Goku probeert nog steeds Goten en Trunks de kunst van het Fuseren te leren.

29. 29. Jā na Minna!! Gokū Ano Yo ni Kaeru

30 november 1994 (26 minuten)

De moeilijkheden van het leren van de Fusie techniek zorgen ervoor dat de spanningen stijgen. Ondertussen bereidt Buu zich voor op het komende gevecht door een huis voor zichzelf te bouwen. Goku zegt iedereen vaarwel, wanneer hij eindelijk terugkeert naar het hiernamaals.

30. 30. Gohan wa Doko da!? Kaiōshinkai no Mōtokkun

7 december 1994 (26 minuten)

Terwijl Goten en Trunks verder gaan met hun queeste om de Fusie techniek te perfectioneren, probeert Gohan het Z-zwaard te beheersen in de Wereld van de Kai's. Terug op aarde onthult een ontmoeting met een blind jongetje dat Buu ook een heel andere kant heeft.

31. 31. Uso daro!? Zetto Sōdo ga Orechatta

14 december 1994 (26 minuten)

Wanneer de training van Gohan ervoor zorgt dat hij het legendarische Z-zwaard breekt, lijkt alle hoop verloren. De vreemde Old Kai verschijnt echter en zegt dat hij gevangen was in het zwaard.

32. 32. Gattai Chōjin Tanjō!! Sono Na wa Gotenkusu

21 december 1994 (26 minuten)

Nadat ze een paar keer verkeerd zijn gefuseerd, hebben Goten en Trunks eindelijk de Fusie techniek geperfectioneerd en Gotenks is geboren! Tegen de orders van Piccolo in gaat het gefuseerde kind meteen op weg om tegen Majin Buu te vechten!

33. 33. Saishū Heiki Shidō!? Satan wa Chikyū o Sukuu

11 januari 1995 (26 minuten)

Wanneer Majin Buu verder gaat met het terroriseren van de mensheid, verschijnt er een eenzame redder in nood... de Wereldkampioen Martial Arts!

34. 34. Korosu no Yameta!! Majin Bū Yoi Ko Sengen

25 januari 1995 (26 minuten)

Terwijl de Z-strijders verder trainen om Majin Buu te bevechten, bedenkt de Kampioen snodere plannen om hem te verslaan. Zal het genoeg zijn of bedenkt Majin Buu zich?

avatar van mjk87

mjk87

Weer een tussenseizoen met de opmaat naar de eindgevecht. Majin Vegeta is wel cool, net als Goku SSJ3 en de fusie tussen Trunks en Goten. De gevechten zijn aardig maar niet heel speciaal en dat had al met al wel wat minder gekund soms. 3,5*.

avatar van The Oceanic Six

De saga zelf is best de moeite, met een aantal toffe fusies, maar ik vind Majin Buu veel te kinderachtig, ondanks dat Buu in boze vorm niet te stoppen valt. Maar dat transformeren tot snoepjes is wel echt van een kinderlijk niveau. Dat is Buu ook wel, maar na stoere bad guys als Frieza en Cell kon ik hier niet zo goed aan wennen. Gelukkig is de sfeer verder wel duister en depressief, wetende dat dit een gevecht is die ze nauwelijks kunnen winnen. Zeker Vegeta is zeer de moeite waard, als zijn enorme arrogante hem in de weg zit. Al is het weer ontroerend dat hij zichzelf opoffert om het leven van zijn zoon te redden. Niets menselijks is hem uiteindelijk vreemd.

avatar van DjSandex

DjSandex

Dragon Ball Z was voor mij de ultieme soap-fight opera als kind. Iets waar ik graag voor de beeldbuis bleef plakken. Heb ongelooflijk veel nostalgie voor de eerste vier seizoenen en nog een klein beetje Cell, maar als ze dan net voor de Cell Games gingen beginnen de serie voor een nog zoveelste keer opnieuw op televisie uit zonden, dacht ik in mezelf; 'genoeg geweest!'

Dus na zoveel jaren, heb ik dan eindelijk deze en Dragon Ball gekeken, wat een kijkproces van een dik jaar is geweest.

Sterk seizoen! Er gebeurt ongelooflijk veel, er zijn terug epische gevechten aanwezig en we maken kennis met de laatste Bad Guy, namelijk Buu. Ik moet eerlijk zeggen... ik vind Buu leuker dan Cell. Hij is anders... hij is karikaturaal en kinderachtig maar heeft ongelooflijk veel power... en dat zorgt voor leuke, absurde en creatieve momenten omdat het een dikke blubberblob is.

Genoten!