• 10.980 nieuwsartikelen
 • 162.772 films
 • 10.298 series
 • 30.053 seizoenen
 • 616.475 acteurs
 • 193.531 gebruikers
 • 9.002.020 stemmen
Avatar
 
banner banner

Dopesick (2021)

Drama | Miniserie
4,02 106 stemmen

Show titel: Dopesick

IMDb beoordeling: 8,6 (77.357)

Genre: Drama

Afleveringen: 8

Speelduur: 8 uur en 13 minuten

Ontwikkeld door: Danny Strong

Met: Michael Keaton, Peter Sarsgaard en Michael Stuhlbarg

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: woensdag 13 oktober 2021

Eerst uitgezonden op: Hulu (Verenigde Staten)

Plot Dopesick

In het hart van een klein stadje in de staat Virginia wordt een portret geschilderd van gezinnen die getroffen zijn door de opioïde crisis in de Verenigde Staten. De portretten van de families en hun elkaar kruisende verhalen houden een spiegel voor waar Amerika nu is. Ze werpen een hoopvol licht op de helden die vechten tegen de ergste drugsepidemie in de Amerikaanse geschiedenis. Dit gaat van de bestuurskamers van Purdue Pharma tot in de gangen van de DEA.

Externe links

Afleveringen

 1. 1. First Bottle

  13 oktober 2021 (1 uur en 02 minuten)

  Purdue Pharma brengt een nieuw pijnbestrijdingsmiddel op de markt, OxyContin, dat niet verslavend zou zijn. In Virginia is het hard werken voor de mijnwerkers. Dit nieuwe middel zou verlichting kunnen geven. Jaren later spant het OM een zaak aan tegen Purdue Pharma vanwege de opiatencrisis.

 2. 2. Breakthrough Pain

  13 oktober 2021 (1 uur en 02 minuten)

  Steeds meer artsen schrijven OxyContin voor, zo ook dr. Finnix in Finch Creek. De mijnwerkers lijken er veel baat bij te hebben, maar steeds meer patiënten krijgen te maken met doorbraakpijn. Het onderzoek naar Purdue Pharma begint meer vorm te krijgen wanneer blijkt dat er gesjoemeld is met een promotievideo.

 3. 3. The 5th Vital Sign

  13 oktober 2021 (58 minuten)

  Purdue Pharma komt met een nieuwe campagne om de dosis OxyContin sneller omhoog te krijgen. Richard Sackler wil het middel in Duitsland introduceren om de wereldmarkt te veroveren. Betsy krijgt last van afkickverschijnselen.

 4. 4. Pseudo-Addiction

  20 oktober 2021 (1 uur en 01 minuut)

  Een stel jongeren ontdekt dat je sneller high wordt als je OxyContin verpulvert en opsnuift. Met Betsy gaat het bergafwaarts door haar verslaving. Ook dr. Finnix heeft er last van. De DEA gaat om de tafel met Purdue Pharma.

 5. 5. The Whistleblower

  27 oktober 2021 (1 uur en 03 minuten)

  Nu het misbruik van OxyContin toeneemt, gaat Bridget de strijd aan met Purdue Pharma. Ze gaat er met gestrekt been in en dat kan niet iedereen waarderen. Rick en Randy zoeken een klokkenluider om hun zaak te onderbouwen en dr. Finn wordt steeds afhankelijker van OxyContin, met alle gevolgen van dien.

 6. 6. Hammer the Abusers

  3 november 2021 (1 uur)

  Purdue Pharma krijgt te maken met een openbaar aanklager. Bridget gaat opnieuw het gesprek aan met de FDA. Betsy doet haar best om af te kicken en dr. Finnix probeert hetzelfde. Rick en Randy vinden een grandioos bewijsstuk tegen Purdue Pharma.

 7. 7. Black Box Warning

  10 november 2021 (1 uur en 02 minuten)

  Richard Sackler en Purdue willen voorkomen dat OxyContin aan banden wordt gelegd. Bridget heeft een doorbraak in haar zaak, terwijl Betsy in een diep dal zit. Sam Finnix gaat op zoek naar een andere oplossing. Rick en Randy bereiden hun strafzaak voor.

 8. 8. The People vs. Purdue Pharma

  17 november 2021 (1 uur en 05 minuten)

  Het onderzoek van Rick en Randy wordt langzaam maar zeker een serieuze bedreiging voor Richard Sacklers hele imperium. Ze zijn erop gebrand om ook individuele bestuurders veroordeeld te krijgen. Er worden meerdere activistengroepen gevormd, die steeds feller worden in hun strijd tegen Purdue Pharma. Dr. Finnix doet zijn uiterste best om zijn gebroken gemeenschap te helpen genezen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van TiMmS

TiMmS

 • 24 berichten
 • 704 stemmen

Deze serie is werkelijk fantastisch! Op zeer indringende wijze wordt vanuit verschillende perspectieven de opiatencrisis in de VS belicht. Centraal staat een farmaceut die op slinkse wijze enorme winsten blijft maken ten koste van complete gemeenschappen.

Zeker gaan zien deze serie.


avatar van wwelover

wwelover

 • 2555 berichten
 • 3505 stemmen

Zwaar onder de indruk van Dopesick. Bizar verhaal natuurlijk en heel goed belicht hier. En wat een cast. Vooral Keaton en Dever


Angstwekkend realistische film, helemaal met de huidige pandemie. Wie en wat kun je tegenwoordig nog geloven en vertrouwen. Iedereen heeft zijn eigen agenda 3n belangen. Trieste zaak


avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

 • 624 berichten
 • 6 stemmen

Uitstekende serie die me goed boos maakte ook vaak. Heb zelf behoorlijk wat dingen meegemaakt met dierenartsen en de werkelijk meest zware, giftige troep die ze meteen voorschrijven bij het minste geringste. Ze hadden mijn hondje als ik akkoord was gegaan op levenslange injecties (elke 3 a 4 maanden) om ernstige jeuk te onderdrukken. Beestje kwam net in de wereld kijken.

Nu? Heb ik het voor het grootste gedeelte, het aller ergste gedeelte onder controle met natuurlijke middelen en rauw vlees. Big Pharma, zowel bij mens als dier, laat je niet zomaar iets wijsmaken. Ik ga niet beweren dat als ik zelf ernstig ziek ben of als mijn hondje echt nagekeken moet worden dat ik voor eigen doktertje ga spelen, maar ik denk wel heel goed na voordat ik zomaar iets geef wanneer het echt niet nodig is.

Er is een boel mis met deze wereld.


avatar van Geenidee17

Geenidee17

 • 12 berichten
 • 54 stemmen

Toch vreemd...Ik zag de hoge score op MM en ben gaan kijken. Los van het verschrikkelijke gegeven dat de farma-industrie desnoods over lijken gaat, vind ik dit een serie die van mensen en hun menselijk gedrag karikaturen maakt. Ook het warrige verloop door de jaren heen is voor mij een oorzaak dat de de serie niet beklijft. Vreemd dat de serie zo hoog scoort, 2 sterren is voor mij maximaal. En dan nog alleen voor de durf het onderwerp aan de orde te stellen.

Als dit een exemplarisch voorbeeld is van VS-ers, dan hou je je hart vast voor de samenleving daar...


avatar van Suitehome

Suitehome

 • 587 berichten
 • 404 stemmen

Het grotendeels op feiten gebaseerde drama Dopesick vertelt het verhaal van een fictief mijnwerkersstadje in Virginia, waar het middel OxyContin wordt geïntroduceerd. OxyContin is extreem verslavend (tien keer sterker dan morfine), maar wordt door de FDA (Food and Drug Administration) als lichte pijnstiller gecategoriseerd. Makers Danny Strong (Empire) en Barry Levinson (City On A Hill, Rain Man) hebben er een realistisch en aangrijpend drama van gemaakt.

Michael Keaton - sinds lange tijd weer in een volwaardige serie - is geweldig als lokale huisarts, net als Kaitlyn Dever (Unbelievable) als een van zijn patiënten. Ook Michael Stuhlbarg (The Looming Tower, Fargo) speelt CEO Richard Sackler met een nietsontziende, achteloze gedrevenheid. Het drama van Dopesick ontrolt zich als een wurgslang. De meedogenloze verkooptechnieken en de verslavende werking van OxyContin, leiden uiteindelijk tot een half miljoen sterfgevallen. Daarom kunnen verhalen over moedige journalisten, juristen, klokkenluiders en individuen niet vaak genoeg verteld worden.


avatar van schrans

schrans

 • 421 berichten
 • 1019 stemmen

Zeer goede serie die je meetrekt in de handel van pijnstillers door de ogen van de gewetenloze producent, de machteloze politie en de argeloze burgers die voor je het weet verslaafd zijn aan deze niet verslavende pijnstiller. Goede opbouw en het kruipt ook echt onder huid hoe farmalobby te werk gaat zonder enige aandacht voor de gezondheid van de patiënten. Mooie acteerprestaties, goede regie, alleen het continu vooruit en achteruit schuiven vond ik redelijk verwarrend.


avatar van gijs58

gijs58

 • 5 berichten
 • 103 stemmen

Wat een serie, heel indrukwekkend en wat een cast. Ik kon niet stoppen met kijken. Geweldig!

Eindelijk weer eens eentje van de buitencategorie.


avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

 • 457 berichten
 • 233 stemmen

Ik heb best wel met afschuw na deze serie gekeken. Hoe de farmaceutische industrie en in dit geval ‘Purdue Pharma’ letterlijk over lijken gaat, vind ik verafschuwend. Hoe de Sackler familie, willens en wetens hele gemeenschappen verwoesten voor geld is echt met geen pen te beschrijven. Hoe slecht ben je dan? Echt héél slecht.

Daarom kunnen dit soort verhalen van openbaar aanklagers, niet vaak genoeg verteld worden. Petje af voor John Brown Lee, Rick Mountcastle en Randy Ramseyer.

Verder stak de serie goed in elkaar. Het is toch best veel stof om te vertellen, wat vanuit een docu oog écht niet interessant genoeg is. Toch weten ze met het bron materiaal er 8 afleveringen lang, een intrigerend verhaal van te maken.

Ook acteerwerk is om point. Goed vertolkte rollen van Sarsgaard, Dawson en Keaton. Die het erg goed deed als dokter.


avatar van stefan dias

stefan dias

 • 2316 berichten
 • 1325 stemmen

Onthutsende serie, goed onderwerp, maar ook goed gemaakt. Ergens hoopgevend dat er op verschillende fronten toch kleine garnalen zijn die toch wat zand in de motor krijgen. Dit is uiteraard een écht groot probleem in de VS en niet zomaar één enkele case die model staat voor HET KAPITALISME. Toch werkt het ook wel op dat vlak. Big pharma is ook Big Finance die binnen een wettelijk kader volstrekt amorele zaakvoering en walgelijk winstbejag nastreven. Zo zal het in heel wat andere bedrijven er niet per se keuriger verlopen. Geld is blijkbaar de bottom line.

Maar terug ter zake: goed gemaakt, leuke karakters, goede vertolkingen… het heen en weer springen in de tijd deed er eigenlijk volstrekt niet toe, want dit is een deken van plotlijnen die door elkaar verweven zijn en zo is het ook gebracht. geen HOERA, HAPPY END, maar deze serie op zich is in feite al een succesje. Lang geleden dat ik nog eens zo naar een serie en telkens de volgende afleveringen heb uitgekeken.


avatar van StanStan

StanStan

 • 43 berichten
 • 258 stemmen

Sterke serie. De makers hebben goed en duidelijk de situatie uitgebeeld. Boeiend.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.