• 9.378.259 stemmen

The Book of Boba Fett - Seizoen 1 (2021-2022)

Alternatieve titel: Star Wars: The Book of Boba Fett

Afleveringen: 7

Speelduur: 5 uur en 28 minuten

Ontwikkeld door: Jon Favreau, Dave Filoni, Robert Rodriguez, Kathleen Kennedy, Jon Favreau, Dave Filoni, Robert Rodriguez en Kathleen Kennedy

Met: Temuera Morrison, Ming-Na Wen en Jennifer Beals

Datum van release: woensdag 29 december 2021

Eerst uitgezonden op: Disney+ (Nederland)

• Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Book of Boba Fett

In The Book of Boba Fett navigeren de legendarische premiejager Boba Fett en huurling Fennec Shand door de onderwereld van de Melkweg. Ze keren terug naar de woestijn van Tatooine om het gebied te claimen dat ooit werd geregeerd door Jabba the Hutt en zijn misdaadsyndicaat.

Afleveringen Seizoen 1 (2021-2022)

1. 1. Chapter 1: Stranger in a Strange Land

29 december 2021 (38 minuten)

2. 2. Chapter 2: The Tribes of Tatooine

5 januari 2022 (51 minuten)

3. 3. Chapter 3: The Streets of Mos Espa

12 januari 2022 (37 minuten)

4. 4. Chapter 4: The Gathering Storm

19 januari 2022 (47 minuten)

5. 5. Chapter 5: Return of the Mandalorian

26 januari 2022 (50 minuten)

6. 6. Chapter 6: From the Desert Comes a Stranger

2 februari 2022 (46 minuten)

7. 7. Chapter 7: In the Name of Honor

9 februari 2022 (59 minuten)

avatar van jarno1975

jarno1975 (Moderator series)

avatar van brawljeff

brawljeff

Boba Fett vind ik nu niet gelijk het meest interessante personage om een serie over te maken, maar aangezien ik het vorige seizoen van The Mandalorian zo goed vond, heb ik de eerste aflevering gelijk opgezet.

Wat ziet de serie er fantastisch uit. Leuk dat Robert Rodriguez de pilot regisseert. Verder is het verhaal en zijn de personages tor nu toe niet heel boeiend. Ik wacht op een soort Baby Yoda twist, waardoor we meer zicht gaan krijgen op war voor een serie dit gaat zijn.

avatar van antwerpfc1

antwerpfc1

blijf wat op mijn honger zitten ....terwijl ik vroeger uitkeek naar de volgende afl van The Mandalorian.....

davidov

antwerpfc1 Zo erg anders dan Mandalorian is het toch niet? Ik vind het 1:1 op elkaar lijken, alleen nu met Boba ipv Mando.

- Wederom prachtige locaties, belichting, sfeer etc. Niet te onderscheiden van filmkwaliteit, en totaal niet door dat het allemaal in dezelfde kleine studio is opgenomen
- Vrij veel ester eggs en kleine verwijzingen. Oa eindelijk antwoord op een vraag die ons al sinds Return of The Jedi bezig hield
- Rustige opbouw, eigenlijk telkens korte kleine verhaaltjes die langzaam toewerken naar een rode draad en een eind.
- Relatief weinig dialogen, veel verhaal verteld men via beelden of mimiek ipv tekst

En het lijkt allemaal zo sumier maar het is vrij sterk geschreven Boba krijgt een helm vol munten, aanvankelijk denkt Boba & kijker: nice! Maar bij het naar buiten lopen worden ze aangevallen. De show gaat er verder niet op in maar het zou superlogisch zijn als de burgemeester die zorgde voor geld in helm achter de aanval zat: immers, Boba kan zn helm niet opzetten met dat geld erin, heeft geen andere manier om het te vervoeren, en zal dus buiten kwetsbaar zijn zonder helm. Zn gierigheid maakte hem hier kwetsbaar.
Bovendien is het short waarbij de helm vol munten over de grond rolt een directe verwijzing naar Jango Fetts hoofd/helm die over de grond rolde in Ep II. Ook weer een voorbode voor Boba: hoe voorkom je dat je niet hetzelfde lot treft als je ouwe man.[/spoiler=ep1]

En dat is dan een hele korte scene, de show kent nog flink meer van dit soort momenten

avatar van martijnk

martijnk

The Mandalorian is toch echt wel een heel stuk beter. Ik heb er 2 gezien met moeite uitgekeken en ga voorlopig niet verder. Gewoon niet interessant genoeg.

legian

De eerste drie afleveringen gezien, maar dat is een flinke stap achteruit geworden zeg. Boba is een bijzonder oude en fragiele man die nauwelijks fit genoeg lijkt om te vechten. Terwijl hij in The Mandalorian nog wel redelijk kon meekomen. Ook grafisch ziet het er allemaal net niet lekker uit en komt het ongelofelijk onrealistisch over. Alsof ze de uncanny valley als leidraad hadden. Maar bovenal is het gewoon niet boeiend, het verhaal maar ook de personages zijn niet boeiend genoeg om de aandacht vast te houden.

davidov schreef:

Je bedoelt hoe Boba het overleefd heeft? Dat antwoord is fanservice. Boba Fett gaat door in Return of the Jedi. Disney rook echter geld en besloot hem dus maar weer tot leven te brengen.

We hebben denk ik een hele andere scene zitten kijken. Boba was niet kwetsbaar omdat hij zijn helm niet op heeft. Hij is kwetsbaar omdat hij vecht als een 70 jarige Robert de Niro (The irishman). Niemand richt trouwens op zijn hoofd, wat logisch zou zijn maar gewoon op de rest van zijn lichaam, en hij gaat er nog bijna aan onder door ook. Dat moet dan de grote, bekende en gevreesde Bounty hunter Boba Fett voorstellen. Maar je zit te kijken naar een zielige oude en fragiele man die hardnekkig probeert te bewijzen nog op de top van zijn kunnen te zijn.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

legian schreef:

Yep en dan te bedenken dat als je de Star Wars tijdlijn volgt Boba Fett hier ergens begin 40 zou moeten zijn!

Zit hier ook nog met geknepen billen te wachten wat aflevering 4 gaat brengen. Actiescenes door Rodriguez zijn echt beroerd trouwens, beste aflevering tot nu vond ik 2 en laat die nu net niet door Rodriguez geregisseerd zijn.

Ben er nog lang niet zo enthousiast over als over de Mandalorian helaas.

avatar van teaser

teaser

Ik heb het gevoel al 4 afleveringen naar flashbacks te kijken, met een klein beetje nieuwe verhaal. En dat beetje nieuw verhaal is niet bijster interessant, want het voelt als iets wat we al gezien hebben. Hij rijdt veel rond op een koe, en doet veel zijn helm af om te praten.

De Mandalorian was ook veel van hetzelfde, maar de verhaaltjes waren in elk geval niet Star Wars herkauwd.

avatar van teaser

teaser

Aflevering 5 was een verademing. Dat had The Book of Boba Fett nodig: een aflevering over The Mandalorian 5 stars!

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Zelden zo'n richtingloze tv-serie meegemaakt. Het verhaal springt echt van de hak op de tak!

Dan weer een flashback-aflevering, dan weer een aflevering in het heden en vervolgens gaat het allemaal een compleet andere richting uit. Er worden weer wat bekende Star Wars-figuren erbij gehaald, maar dat is vooral om de fans te paaien en wellicht om te maskeren dat het verhaal van Boba Fett gewoonweg totaal niet interessant is.

Misschien dat de laatste aflevering nog redding brengt, maar gezien het verloop van de laatste twee afleveringen ben ik bang dat Boba Fett gedegradeerd is tot een bijfiguur in zijn eigen show!

legian

Het moment dat een personage uit de andere serie een flink interessantere aflevering aflevert dan het titelpersonage. Dan weet je ook direct dat hier geen toekomst inzit. De eerste vier afleveringen waren slecht, maar aflevering 5&6 tonen wel aan hoe oninteressant het geheel is. De vele fanservice en tijdvulling momenten maken het al helemaal saai.

Een aanfluiting die inderdaad compleet richtingloos is.

davidov

Verwachting verwachtingen.... de meeste teleurstellingen beginnen bij verkeerde/te hoge verwachtingen.

Het valt me idd op dat vrijwel iedereen meer had verwacht van dit seizoen, hier, fora, youtube, en gewoon veel fans van Mandalorian

Verbaasd me een beetje, Mando was vrij traag met kleine losse verhaaltjes (quests) en elk seizoen tegen het einde bouwde het op naar een wat grotere finale, en onderweg tal van knipoogjes naar de gehele franchise. Dit seizoen doet naar mijn idee precies hetzelfde.

Verder had ik ook geen "echte serie" verwacht (een seizoen vol Boba, en dan komende jaren nieuwe seizoenen), voor mij was wel duidelijk dat het hier wrschnlk ging om een éénmalige spinoff waarin we een klein beetje uitleg krijgen over wat dingen die we nog misten. Hoe overleefde Boba Return of the Jedi, hoe kreeg hij zn schip terug, hoe zit het met dat paleis van Jabba etc.

En nadat er een beetje achtergrond is gegeven komt Mando weer in beeld, ik zie het ook meer als seizoen 3 van Mandalorian met als subtitel Book of Boba. Er zit ook een gat van 2 jaar tussen de Mandalorian seizoenen dus het lijkt erop dat ze Boba Fett gebruikt hebben om de tussenperiode een beetje op te vullen.

Ik ben in elk geval zeer tevreden, het is precies wat ik had gehoopt. Alleen die achtervolging met die scooters was pijnlijk om te zien. Ze experimenteren duidelijk met de nieuwe studio en zoeken de grenzen op wat mogelijk is, nou dat experiment was niet echt geslaagd nee, maar verder ziet de show er fantastisch uit, hogere kwaliteit dan menig SF film.

davidov schreef:

Ben ik met je eens, maar als ik van een serie dus compleet niets boeiends verwachte was het deze wel. Na het op fanservice steunende tweede seizoen van The Mandalorian was wel duidelijk dat dit seizoen (wat gewoon S3 van Mandalorian is) daar nog meer op zou teren. En dat doen ze ook volledig. Daarbij dus volledig voldoende aan de verwachtingen. Dat zorgt er echter niet voor dat het alsnog teleurstellend kan zijn.

De fanservice is onnodig en zorgt voor een richtingloos bij elkaar geraapt zootje. Boba is een oud fragiel persoon terwijl die hier vrijwel op de top van zijn kunnen moet zijn. Het ziet er regelmatig bijzonder matig uit en qua verhaal gebeurt er echt geen fluit. En bovenal wordt er niets interessants gedaan met het personage waar dit seizoen om draait. Het heet niet voor niets The Book of Boba Fett.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Laatste aflevering inmiddels gezien. Zoals ik eerder al zei, vind ik het schrijfwerk van deze serie echt middelmatig.

Nu ik de hele serie heb afgekeken, heb ik het gevoel dat dit complete verhaal ook in een aflevering of twee verteld had kunnen worden, maar dat de serie onnodig is opgerekt door diverse flashbacks en cameo's die uiteindelijk weinig aan het verhaal hebben toegevoegd.

Aflevering 7 was vrij vermakelijk, maar het oogt allemaal wel erg kleinschalig. Dit moet dan een grootse oorlog voorstellen, maar qua aantallen heeft het meer weg van een straatgevecht! Dat gezegd hebbende, moet ik wel toegeven dat deze serie er visueel prachtig uitziet. De special effects doen zeker niet onder voor de dure spektakelfilms, en zijn op sommige punten zelfs beter.

Maar verder is deze serie compleet overbodig en hadden ze zich beter kunnen focussen op het 3e seizoen van The Mandalorian. Gezien de extreem hoge waarderingen voor aflevering 5 en 6 zat het publiek daar ook duidelijk meer op te wachten dan op het verhaal van Boba Fett.

avatar van jipt

jipt

Laatste aflevering maakt toch wel een hoop goed. 3,5*

avatar van Corran

Corran

Het doet wel 1 ding beter dan The Mandalorian

Luke ziet er al een stuk beter uit, in The Mandalorian had die een heel hoog uncanny valley gehalte, nu is dat visueel al een pak beter. Al is 't de stem die nu weer te emotieloos is.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Mijn hemel, wat een teleurstelling. Ontzettend lui geschreven - die dialogen! - en met een zwalkende spanningsboog. Voelde nergens spannend, groots of belangrijk. En wat ik ook zo jammer vond: in niets deed deze Boba Fett me nog denken aan het charismatische bijpersonage uit de oorspronkelijke Star Wars-films.

avatar van horizons

horizons

thomzi50 schreef:

Oké nu maak je toch wel geromantiseerd denkfoutje.

In deel 2 was Boba Fett een klein kind, in deel 5 en 6 had hij maar minuutje of vijf screentime in totaal. Om een of ander is hij populair geworden bij fans maar deze serie laat zien dat ze het gewoon bij die vijf minuten hadden moeten laten.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Ontstellend zwak. De seizoensfinale geraakt amper aan Stargate niveau.

Er zijn er al wat geweest maar dit is voor mij toch de grootste miskleun uit het SW universum dusver.

davidov

Rafke Pafke Oef, komt niet id buurt van Stargate, grootste miskleun van alles dat Star Wars is... daar laat je echt geen spaander heel van de serie.

En echt waar? Vond je de serie slechter dan de 7e 8e of 9e film, nee toch? Kan haast niet zou ik denken.

Kijktip: misschien moet je de The Star Wars Holiday Special uit 1978 eens proberen. Benieuwd of Boba Fett dan nogsteeds de grooste miskleun is

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Er valt veel negatiefs over die 3 films te zeggen, maar ik heb me er wel een stuk beter mee geamuseerd dan deze ellende.

avatar van james_cameron

Ook bekend als The Mandalorian seizoen drie. Het is tekenend dat de afleveringen waarin de titelfiguur niet meedoet tot de betere van de serie behoren. Niet dat alle fouten te wijten zijn aan het niet bijster interessante personage; de verhaallijntjes zijn gewoonweg niet zo boeiend en de scripts zijn rommelig en onsamenhangend. Qua sfeer is dit meer dan ooit een western, soms wel heel erg letterlijk. De laatste drie afleveringen zijn duidelijk de beste, maar nergens wordt The Mandalorian overtroffen. En bepaalde aktiescenes zijn om te huilen zo knullig. Die suffe woke crisisjeugd op die gekleurde scootertjes... dat is beneden alle peil en wil je zeker niet in Star Wars zien.

avatar van brawljeff

brawljeff

Een vrij onzinnige serie, aangezien dit net zo goed een onderdeel van The Mandalorian 3 had kunnen zijn. Ik heb zelf nooit iets met het Boba Fett personage gehad, en vind hem op basis van deze serie ooo niet interessante geworden. Dan heb je als schrijver in mijn ogen gefaald. Dat neemt niet weg dat er in deze serie ook veel hele toffe personages en momenten zaten, die ik dan ook niet zag aankomen. Vooral de voorlaatste aflevering is geweldig. Hopelijk gaat Disney voor de volgende series ook wat andere genres en stijlen proberen.

avatar van The Oceanic Six

Eerste vier afleveringen waren echt geen reet aan, Boba Fett was ooit wel geinig maar is hier volslagen oninteressant. Het is allemaal enorm lui en flauw geschreven. De terugkeer van enkele oudgedienden maakt dat ik er nog net een kleine voldoende voor over heb.

avatar van RuudC

RuudC

Eigenlijk gewoon The Mandalorian 3. De start is wat stroef, maar uiteindelijk heb ik me er net zo mee vermaakt als The Mandalorian 2. Ik ben alleen een beetje bang waar dit verhaal naartoe gaat. Ik hoop vooral dat er geen connectie wordt gezocht naar The Force Awakens.

avatar van Timba69

Timba69

Wel erg veel kinderlijke grappen op het eind. Mag wel iets ruiger.

avatar van Monique-1974

Monique-1974

Ik vond het erg goed gemaakt en oké de laatste 2 afleveringen zit inderdaad de Mandalorian erin,maar om het nu Mandalorian 3 te noemen, nee! Robert Rodriguez vind ik een ontzettend goede regisseur/producer. Ik hou van zijn films maar ook van Quinten Tarantino en tja de absurde humor zit er op z'n 'star wars' in vind ik persoonlijk. Ik hou wel van die grappen. Verders is het een echt goede serie. Ik ben benieuwd naar seizoen 2 (Mocht die er ooit komen!) Ik heb the making of ook gekeken op Disney+ en vond die ook erg goed. Jon Favreau is een goede acteur maar ook regisseur en maker/schrijver etc. Samen met die Dave. Goede serie!