• 9.378.050 stemmen

Minority Report - Seizoen 1 (2015)

Show titel: Minority Report

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur

Ontwikkeld door: Max Borenstein

Met: Meagan Good, Stark Sands en Nick Zano

Datum van release: maandag 21 september 2015

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Minority Report

Precrime was een agentschap belast met het identificeren en uitschakelen van criminelen, voordat zij hun misdaden plegen. Hiervoor werd gebruikgemaakt van drie "precognitieven", Dash, Arthur en Agatha, die in de toekomst konden kijken. Tien jaar later, in 2065, wordt geavanceerde en betrouwbare technologie gebruikt om de criminelen op te sporen. Dash, gedreven door zijn angstaanjagende, maar gefragmenteerde visioenen, keert in het geheim terug om politierechercheur Lara Vega te helpen met het voorkomen van de moorden die hij voorspelt.

Afleveringen Seizoen 1 (2015)

1. 1. Pilot

21 september 2015 (42 minuten)

Detective Lara Vega krijgt hulp van Dash, een "precognitieve" die moorden kan zien, voordat ze gepleegd worden. Nadat hij de dood van de vrouw van een politicus heeft voorspeld, werken de twee samen om de moord te voorkomen en Dash zijn geheim te beschermen.

2. 2. Mr. Nice Guy

28 september 2015 (42 minuten)

Dash en Vega werken weer samen om een moordenaar met liefdesverdriet op te sporen. Ondertussen probeert Dash in contact te komen met zijn broer Arthur en zus Agatha, beide ook "precognitieven".

3. 3. Hawk-Eye

5 oktober 2015 (42 minuten)

Met het opstarten van Hawk-Eye, een nieuw politieprogramma dat verdacht gedrag opspoort, schakelt Vega de hulp in van Akeela om van Dash de nieuwe programma-analist te maken. Vega en Dash beginnen te vermoeden dat Arthur een groter plan heeft.

4. 4. Fredi

12 oktober 2015 (42 minuten)

Dash gaat undercover om een vrouw op te sporen die van plan is wraak te nemen op de moordenaars van haar zus. Agatha begint haar eigen plannen in gang te zetten.

5. 5. The Present

19 oktober 2015 (42 minuten)

Het duo ontdekt dat Vega het nieuwste slachtoffer is in Dash zijn laatste visioen. Ze gaan de samenwerking aan met iemand die vele jaren geleden een hoofdrol heeft gespeeld in de moord op de vader van Vega. Ondertussen is Arthur aan het graven in de geheugens van hemzelf en van zijn broer en zus.

6. 6. Fiddler's Neck

26 oktober 2015 (42 minuten)

Arthur en Dash werken samen om een jong meisje te helpen dat in slechte gezondheid verkeerd. Ze denken dat zij het slachtoffers is in hun laatste visioen. Hoewel de moderne technologie haar kan redden, verbiedt de gemeenschap waarin het meisje woont het gebruik van dergelijke apparatuur. Als ook Vega en Agatha zich met de zaak gaan bemoeien, moet iedereen met elkaar samenwerken.

7. 7. Honor Among Thieves

2 november 2015 (42 minuten)

Dash besluit een moord in zijn eentje te onderzoeken. Als de zaken echter niet gaan zoals gepland, is Vega genoodzaakt gebruik te maken van Arthur en zijn connecties in de onderwereld om Dash te helpen. Hierdoor komen details uit het verleden van Agatha, Arthur en Dash aan het licht.

8. 8. The American Dream

16 november 2015 (42 minuten)

Dash en Vega onderzoeken een visioen dat hen naar de Southside leidt. Hier krijgen ze te maken met wantrouwen vanuit de gemeenschap. Ondertussen nemen de vermoedens van Blake richting Vega en Dash toe.

9. 9. Memento Mori

23 november 2015 (42 minuten)

Blake houdt informatie achter voor het Defense Intelligence Agency, wanneer hij ontdekt dat ze de precogs op het spoor zijn. Arthur neemt het recht in eigen hand om ze te redden. Intussen krijgt Dash een visioen van een politieke moordaanslag die een effect heeft op het privéleven van Vega.

10. 10. Everybody Runs

30 november 2015 (42 minuten)

Vega en de precogs moeten samen een chemische aanval van Memento Mori proberen te voorkomen. Ondertussen is Blomfield vastbesloten de precogs terug in hun melkbad te krijgen.

avatar van The Oceanic Six

Omdat ik de gelijknamige film wel cool vond heb ik deze serie ook maar eens geprobeerd, maar dit was niks aan. Er zit niks van de spanning of de intelligentie van de film in de serie en het werd al snap vreselijk saai. Dit vond het televisiepubliek ook, want Fox kortte eerst al dit lopende seizoen in van 13 naar 10 afleveringen en heeft daarna de gehele serie maar gecanceld, wat een goede beslissing is. Toch jammer dat er nauwelijks geslaagde sci-fi series zijn. Ik blijf maar weer zoeken naar iets beters.

avatar van Arnie

Arnie

Westworld dan?

avatar van The Oceanic Six

Arnie schreef:

Westworld dan?

Moet ik nog kijken, staat wel op mijn kijklijst. Al die die lijst erg lang.

De serie is een zwakke afspiegeling van de gelijknamige film van Steven Spielberg uit 2002. Aangezien het niveau, zowel qua inhoud al acteerwerek, blijft steken op dat van de gemiddelde Amerikaanse politie-serie is het niet verwonderlijk dat het slechts bij 1 seizoen is gebleven.