• 9.379.134 stemmen

De Beste Zangers Unplugged - Seizoen 1 (2012)

Show titel: De Beste Zangers Unplugged

Afleveringen: 9

Speelduur: 6 uur en 45 minuten

Ontwikkeld door: Frank Timmer

Met: Glennis Grace, Gordon Heuckeroth en Jeroen van der Boom

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 8 juli 2012

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Beste Zangers Unplugged

Een aantal deelnemers uit vier seizoenen van De Beste Zangers van Nederland is te zien. Tijdens een akoestische sessie staat elke week één artiest centraal die op zijn beurt weer samen met andere zangers uit de serie een aantal duetten en evergreens zingt. Onder anderen Nick en Simon, Gordon, Glennis Grace, Jan Smit, Xander de Buisonjé, Ruth Jacott, René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Jan Dulles en Do laten zich van hun meest muzikale kant zien.

Afleveringen Seizoen 1 (2012)

1. 1. Jeroen van der Boom

8 juli 2012 (45 minuten)

2. 2. Nick & Simon

15 juli 2012 (45 minuten)

3. 3. Gordon

22 juli 2012 (45 minuten)

Gordon nodigt zijn muzikale vrienden Anita Meijer, Do en Peter Beense uit. Samen komen zij tot de volgende setlist; -Omdat Ik Zo Van Je Hou - Gordon. -Let's Stay Together van Al Green - Gordon. -They Don't Play Our Lovesong Anymore - duet Gordon en Anita Meijer. -Jolene/Nine To Five van Dolly Parton - Anita Meijer. -De Verzoening van Frank Boeijen groep - Gordon. -Droomland van Johny Ditch - duet Gordon en Peter Beense. -As van Stevie Wonder - duet Gordon en Do. -Liefde Van Later van Herman van Veen - Do. -Lopen Naar Het Licht van LA the Voices - Gordon.

4. 4. Glennis Grace

29 juli 2012 (45 minuten)

De akoestische sessie van Glennis Grace is te zien met haar muzikale gasten Lange Frans, George Baker en Thomas Berge. -Ik Ben Niet Van Jou - Glennis Grace. -Didn't We Almost Have It All van Whitney Houston - Glennis Grace. -One Chance - duet Glennis Grace en Lange Frans. -Empire State Of Minde van Alicia Keys ft. Jay-Z - duet Glennis Grace en Lange Frans. -Saddest Goodbye - Glennis Grace. -Little Green Bag - duet Glennis Grace en George Baker. -Afscheid van Volumia - Grennis Grace. -Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn van Gordon - duet Glennis Grace en Thomas Berge. -Waarom van Andre Hazes - Glennis Grace.

5. 5. Xander de Buisonjé

5 augustus 2012 (45 minuten)

Xander de Buisonjé heeft Jeroen van der Boom, Jan Dulles en zangers Do uitgenodigd. Tijdens deze intieme akoestische sessie brengen zij de volgende nummers ten gehore; -Blijf Bij Mij - Xander de Buisonjé. -Faith van George Michael - Xander de Buisonjé. -Ik Kan Het Niet Alleen van de Dijk - duet Xander de Buisonjé en Jeroen van der Boom. -Want Zij/Hij Gelooft In Mij van Andre Hazes - duet Xander de Buisonjé en Do. -Only Girl In The World van Rihanna - Do. -It Ain't Over Till It's Over van Lenny Kravitz - Xander de Buisonjé. -Soul Man van de Blues Brothers - duet Xander de Buisonjé en Jan Dulles. -Ordinary People van John Legend - Jan Dulles. -Jij van Volumia - Xander de Buisonjé.

6. 6. Gerard Joling

12 augustus 2012 (45 minuten)

Gerard Joling is de hoofdgast van de avond. Hij vraagt collega's Ruth Jacott, Berget Lewis en Jan Smit om hem te vergezellen tijdens deze akoestische sessie. -Dan Voel Je Me Beter - Gerard Joling. -Laat Me Alleen van Rita Hovink - duet Gerard Joling en Ruth Jacott. -Leun Op Mij - Ruth Jacott. - Heel Even van Shirley Zwerus - Gerard Joling. -Echte Vrienden - duet Gerard Joling en Jan Smit. -Blijf Bij Mij van Andre Hazes - duet Gerard Joling en Jan Smit. -Telkens Weer van Willeke Alberti - Gerard Joling. -One Day I'll Fly Away van Randy Crawford - duet Gerard Joling en Berget Lewis. -Geef Me Je Lach van Andre Hazes - Berget Lewis. -No More Boleros - Gerard Joling.

7. 7. Jan Dulles

19 augustus 2012 (45 minuten)

De akoestische sessie met Jan Dulles is te zien met zijn muzikale gasten Rene Froger, Berget Lewis en Nick Schilder. -Geloven In Het Leven van 3JS - Jan Dulles. -Somebody I Used To Know van Gotye - Jan Dulles. - Aan De Amsterdamse Grachten van Pieter Goemans - duet Jan Dulles en René Froger. - 'K Heb Je Lief - René Froger. -Hart Van Mijn Gevoel van De Kast - Jan Dulles. -'I Heard It Through The Grapevine van Marvin Gaye - duet Jan Dulles en Berget Lewis. -Zwart-Wit van Frank Boeijen - duet Jan Dulles en Berget Lewis. -I Feel Good van James Brown - Jan Dulles. -Woodstock van Crosby, Stills, Nash & Young - duet Jan Dulles en Nick Schilder. -Late In The Evening van Simon & Garfunkel - duet Jan Dulles en Nick Schilder. -Je Vecht Nooit Alleen van 3JS - Jan Dulles.

8. Compilatie I (special)

26 augustus 2012 (45 minuten)

Een compilatie van nog niet eerder uitgezonden nummers. -Jeroen van der Boom - Werd de tijd maar teruggedraaid. -Thomas Berge - Jij en ik. -Jan Dulles - Hou van mij (3JS). -Ruth Jacott - Leun op mij. -Jeroen van der Boom & Lange Frans - Zing een liedje voor me Frans (Lange Frans en Thé Lau). -René Froger - Elke zomer. -Gordon - If I could turn back the hand of time (R. Kelly). -Peter Beense - Suspicious minds (Elvis Presley). -George Baker - Una paloma blanca. -Glennis Grace - I can't stand the rain (Ann Peebles).

9. Compilatie II (special)

2 september 2012 (45 minuten)

Een aantal muzikale hoogtepunten uit De beste zangers unplugged. Een aantal deelnemers uit vier seizoenen van De Beste Zangers van Nederland zijn te zien. Tijdens een akoestische sessie staat elke week één artiest centraal die op zijn beurt weer samen met andere zangers uit de serie een aantal duetten en evergreens zingt. Onder anderen Nick en Simon, Gordon, Glennis Grace, Jan Smit, Xander de Buisonjé, Ruth Jacott, René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Jan Dulles en Do laten zich van hun meest muzikale kant zien.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.