• 9.378.050 stemmen

Speelduur: 9 uur en 10 minuten

Ontwikkeld door: Farhad Safinia

Met: Kelsey Grammer, Connie Nielsen en Jeff Hephner

Datum van release: vrijdag 17 augustus 2012

Eerst uitgezonden op: starz (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Boss

De meedogenloze burgemeester Tom Kane zit als een spin in het midden van de macht van Chicago. Maar wat niemand weet is dat Kane een groot geheim heeft. Zijn vertrouwde adviseurs Kitty O'Neill en Ezra Stone weten wel beter dan ernaar te vragen. Kane's vrouw Meredith weet van niets. De enige die de waarheid zou kunnen blootleggen is Emma, de vervreemde dochter van Kane. Dit wordt de zwaarste termijn voor Kane als burgemeester.

Afleveringen Seizoen 2 (2012)

1. 1. Louder Than Words

17 augustus 2012 (55 minuten)

Tom Kane heeft eindelijk zijn gemoderniseerde O'Hare terminals bereikt. Hierna kijkt Kane meteen weer vooruit, naar zijn volgende project. Ondertussen heeft hij ook nog een gevecht tegen zijn ziekte te leveren.

2. 2. Through and Through

24 augustus 2012 (55 minuten)

Kane gebruikt een persoonlijke tragedie om zijn politieke agenda uit te breiden. Hij huurt de nieuwkomer Ian Todd in om Stone te vervangen. Maar kan hij het gat van Stone opvullen?

3. 3. Ablution

31 augustus 2012 (55 minuten)

Kane laat zich meeslepen in het enthousiasme van Mona voor een nieuw project op gebied van het renoveren van huizen.

4. 4. Redemption

7 september 2012 (55 minuten)

Kane probeert zakelijk gezien schoon schip te maken, terwijl hij thuis amper meer contact weet te krijgen met Mededith en Emma.

5. 5. Mania

14 september 2012 (55 minuten)

Kane's corruptie lijkt hem in de problemen te gaan brengen. Ook zijn gezondheid brengt hem in de problemen. Hij heeft moeite om de hallucinaties te onderscheiden van de werkelijkheid.

6. 6. Backflash

21 september 2012 (55 minuten)

Kane laat zich eigenlijk helpen aan zijn problemen. Ondertussen wordt de stad een grote chaos als gevolg van het huizenproject.

7. 7. The Conversation

28 september 2012 (55 minuten)

De behandeling van Kane lijkt te helpen, waardoor hij de controle over zijn stad weer terug kan pakken. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot.

8. 8. Consequence

5 oktober 2012 (55 minuten)

Kane gaat met tegenzin een partnerschap aan met een oude vijand binnen de gemeenteraad. Hij komt er echter al snel achter dat er serieuzere maatregelen getroffen moeten worden om een faillissement af te wenden.

9. 9. Clinch

12 oktober 2012 (55 minuten)

De geldcrisis in Chicago doet de positie van Kane weinig goed. Zijn vijanden leggen hem nog eens extra het vuur aan de schenen.

10. 10. True Enough

19 oktober 2012 (55 minuten)

Miller publiceert een verhaal over Kane wat hem helemaal kapot zou kunnen maken. Kane's grootste zorg is echter Kitty, die samenspant met Doyle.

avatar van Macady

Macady

Heel jammer dat de stekker uit deze serie gegaan is, misschien nog wel beter dan house of cards....

avatar van jarno1975

jarno1975 (Moderator series)

Inderdaad jammer dat dit gecancceled is. Erg open einde zo...

avatar van Jack Bauer_mm

Jack Bauer_mm

Ik ben nog steeds in dubio of ik dit moet gaan kijken, ondanks het open einde.

avatar van Macady

Macady

Gewoon doen, erg sterke serie als je van het genre houd.

avatar van AOVV

AOVV

Sterk tweede en laatste seizoen van Boss; het open einde vind ik helemaal niet erg. De tweede jaargang behoudt dezelfde sterke punten als het eerste seizoen, en is hier en daar nog een tikkeltje beklemmender.

avatar van Shaky

Shaky

Fantastische serie die in seizoen 2 dezelfde kracht heeft weten te behouden als in seizoen 1. Wat ontzettend zonde dat deze show gecanceld is. Tot en met de laatste seconde op het puntje van mijn stoel gezeten. Top.

avatar van Esteban

Esteban

Geheel onverwacht één van de strafste TV-series die ik ooit gezien heb. Torenhoog niveau op alle mogelijke vlakken. Messcherp politiek spel en ijzersterk drama. Ongelooflijk veelbelovend ook wat de inzet van het derde seizoen betreft. Helaas. De ongelukkige programmatie en het feit dat dit in het vaarwater van 'House of Cards' zat heeft de show geheel onterecht genekt. Toch jammer dat de afsluitende TV-film er dan toch niet van gekomen is. Dat vond ik nochtans een schitterend idee. Dit is zo'n project waarvan ik blijf hopen dat Netflix het zou aandurven dit op te pikken en alsnog te vervolledigen.