• 9.378.340 stemmen

PEN15 - Seizoen 2 (2020-2021)

Show titel: PEN15

Afleveringen: 15

Speelduur: 7 uur en 59 minuten

Ontwikkeld door: Maya Erskine, Anna Konkle en Sam Zvibleman

Met: Maya Erskine, Anna Konkle en Mutsuko Erskine

Datum van release: vrijdag 18 september 2020

Eerst uitgezonden op: Hulu (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot PEN15

PEN15 speelt zich af op de middelbare school in het echte leven. Maya Erskine and Anna Konkle spelen de 13 jaar oude versie van zichzelf, toen ze in 2000 de buitenbeentjes van de school waren. Omringd door echte dertienjarigen, die ervoor zorgen dat je beste dag in je leven een echte hel kan worden met één simpele potloodstreep.

Afleveringen Seizoen 2 (2020-2021)

1. 1. Pool

18 september 2020 (26 minuten)

2. 2. Wrestle

18 september 2020 (29 minuten)

3. 3. Vendy Wiccany

18 september 2020 (30 minuten)

4. 4. Three

18 september 2020 (28 minuten)

5. 5. Sleepover

18 september 2020 (34 minuten)

6. 6. Play

18 september 2020 (35 minuten)

7. 7. Opening Night

18 september 2020 (36 minuten)

8. 8. Bat Mitzvah

3 december 2021 (35 minuten)

9. 9. Shadow

3 december 2021 (30 minuten)

10. 10. Yuki

3 december 2021 (31 minuten)

11. 11. Grammy

3 december 2021 (33 minuten)

12. 12. Luminaria

3 december 2021 (29 minuten)

13. 13. Runaway

3 december 2021 (26 minuten)

14. 14. Home

3 december 2021 (39 minuten)

15. Jacuzzi (special)

27 augustus 2021 (38 minuten)

avatar van ZAP!

ZAP!

Nou, hallo, deze is voor jou.

avatar van Thomas83

Thomas83

Fijn dat er zoveel meer afleveringen zijn dit seizoen. Er is wel een stuk meer en zwaarder drama nu, met name in de tweede seizoenshelft. Eigenlijk kreeg ik op het einde ook een klein beetje heimwee naar die zo perfecte balans tussen cringe comedy en lichte drama van eerder, maar het drama is wel goed geschreven en gelukkig helemaal gefocust op Maya en Anna en hun directe familie. De onzekerheden en sociale angst, het leren omgaan met een veranderend lichaam en de griezels die dat aantrekt, het komt allemaal heel overtuigend over.

Gedurende seizoen 1 vond ik Maya het beste gespeeld worden, maar Konkle is toch ook wel erg grappig. In die aflevering waarin Anna en Maya bij het worstelteam gaan en Anna super fanatiek wordt is ze echt hilarisch. Beide actrices zijn ook behoorlijk bedreven in fysieke komedie, en beiden krijgen dit seizoen een scène waarin je als volwassen versies van zichzelf ziet. Het contrast is zo groot dat je hun spel en het werk van de make-up etc. des te meer gaat waarderen.

Mijn favoriet dit seizoen is zonder twijfel Opening Night, de afsluiting en het emotionele hoogtepunt van de eerste seizoenshelft. Dat is ook een aflevering die een magische sfeer bevat. Sowieso doet de serie vrij veel met sfeer, in dit seizoen in het bijzonder. Er zijn vaak hommages aan bekende films of filmmakers, en wat vooral ook in het oog springt hoe dat vaak horrorfilms zijn. De melancholische toon in de op de moeder van Maya gefocuste aflevering Yuki vond ik ook heel aardig.

De geanimeerde aflevering vond ik dan weer een misser. Ik vond het toch teleurstellend geen liveaction te zien, ook al omdat de kwaliteit van de animatie niet om over naar huis te schrijven is. Een ander kritiekpunt is dat de ouders van Anna niet echt leuk zijn. Misschien is het nog wel realistisch dat iemand zulke kinderlijke ouders kan hebben, maar de acteurs pakten me gewoon niet zo. Grappig genoeg worden alle kinderen dan weer meer dan prima gespeeld door grotendeels onervaren acteurs. Blij dat we die in de laatste aflevering nog even voorbij zien komen. Hartverwarmend na de akeligheid die de rest van de aflevering toch vooral is.