• 9.377.805 stemmen

Absurd Planet - Seizoen 1 (2020)

Show titel: Absurd Planet

Afleveringen: 12

Speelduur: 3 uur en 57 minuten

Ontwikkeld door: Paul Raff, Al Edgington, Anna Pousho, Joe LaBracio, Steven Marmalstein en Rich Gustus

Met: Afi Ekulona (stemrol), Jeff Wild en Steven Marmalstein

Datum van release: woensdag 22 april 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Absurd Planet

Hoe kan je de wereld en dan vooral het bestaan van enkele van de meest bijzondere dieren op deze planeet op een leuke en verrassende manier in beeld brengen? Door een docuserie te maken als Absurd Planet! Een cast van rare dieren en Moeder Natuur zelf vertellen het verhaal in deze grappige natuurwetenschappelijke serie over het leven van de meest bizarre wezens op aarde.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. Strangest Things

22 april 2020 (19 minuten)

Zeg hallo tegen Moeder Natuurs sterrenensemble van verbazingwekkende beesten, met Madagaskars eigen deathmetalhagedis: de satanische bladstaartgekko.

2. 2. Raging Waters

22 april 2020 (19 minuten)

Duik onder in een waterwereld vol flirtende amfibieën, visachtige vrienden en zeeslakstofzuigers die de boel schoon houden.

3. 3. Mate Expectations

22 april 2020 (20 minuten)

Tijd voor de bloemetjes en de bijtjes. In deze aflevering kijken we naar dieren met rare paringsrituelen. Hoe twee schorpioenen de liefde bedrijven, is niet lieftallig.

4. 4. The Cycle of Life

22 april 2020 (19 minuten)

Het grootste knaagdier op aarde is een strandganger. Een eendagsvlieg wordt nooit twee (dagen). Het gaat niet om kwantiteit, maar om kwaliteit – en soms om kannibalisme.

5. 5. H2 wOah

22 april 2020 (20 minuten)

In de woeste, wilde oceanen van onze planeet ontvouwen zich bizarre drama's, zoals een zeeluipaard en een krab die samen de dag van een octopus verpesten.

6. 6. Extremeliest

22 april 2020 (20 minuten)

De wonderbaarlijke Jezus Christushagedis en slijmspugende bombardeerkever vallen op tussen de oudste, snelste en mafste dieren in de natuur.

7. 7. The Flight Stuff

22 april 2020 (20 minuten)

Betreed het luchtruim om adembenemend spreeuwenzwermen en schattige, mollige papegaaiduikers te ontdekken. Let niet op de vliegende slangen, die gekken zonder vleugels.

8. 8. Eat Prey, Live

22 april 2020 (20 minuten)

Een vlinder die schildpaddentranen drinkt, is maar een van de vele organismen met ongewone voedingspatronen en nog vreemdere jaag- en verteermethoden.

9. 9. Fights, Camera, Action!

22 april 2020 (20 minuten)

Bereid je voor op een tocht door de jungle. Of er nu moet worden geklauwd, gebotst of geheadbangd, dierengladiatoren zijn dol op vechten als het gaat om liefde of status.

10. 10. Strangerer Things

22 april 2020 (20 minuten)

De rariteitenoptocht wordt aangevoerd door een hagedisje dat op je vingertop past en apen met enorme neuzen. Bepaald zand op Hawaï is eigenlijk vissenpoep – echt waar.

11. 11. We're All the Same

22 april 2020 (20 minuten)

Mensen vertonen verrassend veel overeenkomsten met dieren, bijvoorbeeld in het gebruik van gereedschappen, gapen, puffen in sauna's en verhuizen.

12. 12. Absurd Is the Word

22 april 2020 (20 minuten)

Wist je dat geiten in verschillende regionale dialecten spreken? De ongelooflijke feiten over heel gewone dieren leiden tot één conclusie: anders zijn is geweldig.

avatar van The Oceanic Six

1 aflevering gekeken, dit is wel echt pijnlijk ongrappig en slecht zeg. Geen cijfer van mijn kant dus, anders was het 0,5* geweest. De 3,9/10 score op IMDb zegt ook wel veel.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Tenenkrommende en kinderachtige grappen. Ik had er meer van verwacht nav de trailer. Helaas.