• 9.376.732 stemmen

Code Black - Seizoen 1 (2015-2016)

Show titel: Code Black

Afleveringen: 18

Speelduur: 12 uur en 54 minuten

Ontwikkeld door: Michael Seitzman

Met: Marcia Gay Harden, Luis Guzmán en Raza Jaffrey

Datum van release: woensdag 30 september 2015

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Code Black

'Code Black' speelt zich af in een van de drukste en meest beruchte ziekenhuizen van Amerika. De grote toestroom van patiënten wegen niet op tegen de beperkte middelen die beschikbaar zijn voor de artsen en verpleegkundigen wiens taak het is om iedereen te behandelen. Hierdoor ontstaat een situatie die bekend staat als 'Code Black'. In het hart van de chaos staat directeur Dr. Leanne Rorish. Haar vier nieuwe eerstejaars verpleegkundigen zijn Christa Lorenson, Malaya Pineda, Mario Savetti en Angus Leighton. Leanne's vertrouweling, Jesse Sallander, is de beminnelijke senior verpleegster. Daarnaast werken Dr. Neal Hudson en Dr. Rollie Guthrie er als artsen. Samen werken ze dag en nacht om de overvolle wachtkamers met mensen te helpen die er vaak maar om een of twee redenen zijn: om te sterven of een voor een levensreddend wonder.

Afleveringen Seizoen 1 (2015-2016)

1. 1. Pilot

30 september 2015 (43 minuten)

Dr. Leanne Rorish zet haar nieuwe eerstejaars verplegers direct aan het werk in het Angels Memorial Hospital, een van de drukste ziekenhuizen van het land.

2. 2. We Plug Holes

7 oktober 2015 (43 minuten)

Christa redt het leven van een vrouw en smeekt vervolgens bij Neal om een operatie uit te voeren die de toekomst van de vrouw veilig kan stellen.

3. 3. Pre-Existing Conditions

14 oktober 2015 (43 minuten)

De doktoren werken 36 uur achtereen en moeten omgaan met een moeder van twee zonen die betrokken was bij een vreselijk auto-ongeluk. Mario dwingt Angus een onnodige operatie uit te voeren en laat Angus ervoor opdraaien als Leanne er lucht van krijgt.

4. 4. Sometimes It's a Zebra

21 oktober 2015 (43 minuten)

Cole Guthrie, een nieuwe chirurg, treedt toe bij het Angels Memorial Hospital met behulp van zijn vervreemde vader. Al snel botst het tussen hem en Leanne over hun verschillende mening over medicijnen. Christa zit in een vertrouwenscrisis na het verlies van haar eerste zoon.

5. 5. Doctors with Borders

28 oktober 2015 (43 minuten)

Neal botst met zijn vader, een neurochirurg, over de behandeling van zijn ernstig zieke moeder. Haar mysterieuze symptomen dwingen het Angels Memorial om de trauma-afdeling in quarantaine te plaatsen.

6. 6. In Extremist

4 november 2015 (43 minuten)

Leanne worstelt met de vraag of ze een politieagent moet helpen die haar geholpen heeft bij een ongeluk of de schutter die ernstigere verwondingen heeft. Ondertussen arriveert Malaya's zwangere ex-vriendin in het ziekenhuis met pijn in haar arm. Malaya is geschokt als hij de MRI resultaten ziet.

7. 7. Buen Arbol

11 november 2015 (43 minuten)

Angus maakt gebruik van zijn achtergrond in de psychologie wanneer een vrouw zich niet meer kan herinneren hoe ze zichzelf en anderen verwond heeft. Christa haalt de banden aan met de moeder van een patiënt met cystische fibrose.

8. 8. You Are the Heart

18 november 2015 (43 minuten)

Christa moet alle noodsituaties die zich buiten de spoedafdeling afspelen behandelen. Malaya regelt een beenmergtransplantatie voor Carla. Leanne wijst een dat af.

9. 9. The Son Rises

25 november 2015 (43 minuten)

Wanneer de hoofdrolspeler van de musical The Lion King in het ziekenhuis arriveert met een keelontsteking, geeft Leanne een diagnose die zowel zijn carrière als zijn leven in gevaar brengt. De doktoren en de cast van The Lion King helpen een 17-jarige jongen met de beslissing om zijn vader uit zijn lijden te verlossen.

10. 10. Cardiac Support

3 december 2015 (43 minuten)

Leanne wordt gek van de gedachte om Jesse te verliezen als hij vecht voor zijn leven na een zware hartaanval. Ondertussen vraagt Mario de verpleegkundigen om voor hem in te vallen als hij op zoek gaat naar de zoon van een patiënt. Dit druist echter in tegen Neals bevel om het ziekenhuis niet te verlaten.

11. 11. Black Tag

9 december 2015 (43 minuten)

Zware mist op de plaats van een groot auto-ongeluk zorgt ervoor dat de artsen gevaar lopen. Jesse's vertrouwen wordt geschaad en Carla's toestand wordt in kritiek.

12. 12. The Fog of War

13 januari 2016 (43 minuten)

Er begint zich een driehoeksliefdesverhouding te ontwikkelen tussen Mario, Angus en Heather terwijl de artsen de patiënten behandelen van een groot auto-ongeluk. Wanneer Malaya ontdekt dat Carla in het ziekenhuis ligt gaat ze in tegen haar wens en blijft aan haar zijde tijdens de bevalling.

13. 13. First Date

20 januari 2016 (43 minuten)

Angus' oudere broer, een arts op de eerste hulp, probeert een positie te verkrijgen bij Angels Memorial. Ondertussen beginnen Christa's romantische gevoelens voor Neal te groeien. Malaya behandelt een patiënt die geobsedeerd is door haar.

14. 14. The Fifth Stage

27 januari 2016 (43 minuten)

Leanne brengt een bezoek aan de gevangenis om eindelijk de dronken bestuurder die haar familie gedood heeft te confronteren met zijn daad. Ondertussen begint Malaya zich ongemakkelijk te voelen bij haar patiënt Gordon Heshman.

15. 15. Diagnosis of Exclusion

3 februari 2016 (43 minuten)

De artsen worden ondervraagd nadat er na een gewelddadig incident in het ziekenhuis twee artsen ernstig gewonden zijn geraakt. Neal en Christa tillen hun relatie naar een volgend niveau nadat ze hun romantische relatie bij personeelszaken hebben bekend gemaakt.

16. 16. Hail Mary

10 februari 2016 (43 minuten)

Wanneer Dr. Grace Adams, de ex-vriendin van Neal, na een jaar vrijwilligerswerk in Haïti terugkeert naar Angels Memorial raakt Christa erg onzeker over haar relatie met Neal. Odell Beackham Jr., een reciever van de New York Giants komt naar het ziekenhuis om zijn koppige football coach ervan te overtuigen om een levensreddende operatie te ondergaan.

17. 17. Love Hurts

17 februari 2016 (43 minuten)

Christa moet haar persoonlijke gevoelens voor Grace opzij zetten om samen met haar Brody te behandelen, een patiënt die beweert te zijn mishandelt in een kamp voor moeilijk opvoedbare kinderen. Grace is verrast als Campbell haar mee uit vraagt.

18. 18. Blood Sport

24 februari 2016 (43 minuten)

Mario besluit Angus te confronteren en Christa wordt geconfronteerd met een verrassing. Dr. Mark Taylor keert terug om Leanne te helpen om budget te vinden binnen de begroting van de verpleegkundigen.

avatar van joolstein

joolstein

Met een oog meegekeken, maar niet voor mij gemaakt! Vond er geen klap aan. Er is maar een ziekenhuisserie die tot nu toe mij heeft weten te boeien. En dat blijft ER. Waarom die ene serie mij weel boeide geen idee. Het was iets met de manier waarop gefilmd werd?? Alle andere serie blijven toch erg cliché. Ik geef geen rating omdat ik maar 1 aflevering gezien heb en het er meer niet worden.

stinissen (crew series)

Om te beginnen je moet er echt bij zijn als je iets kijkt en ja ik hou hier erg van .

avatar van Decec

Decec

Gelijk je @stinissen meteeen stemmen, maar je hebt 2e tm 15e aflevering niet gezien?

Waarom keek je zoveel films en tv series gezien en zoveel stemmen...

Kan nooit, moet werken en koken...

Ongelofelijke...

Decec schreef:

Waarom keek je zoveel films en tv series gezien en zoveel stemmen...

Kan nooit, moet werken en koken...

Ongelofelijke...

Is een hobby van me en ik ben afgekeurd maar opruimen de hond en koken doe ik ook hoor

stinissen (crew series)

Nu maar hopen op seizoen 2 het eerst seizoen was echt heftig.

avatar van Decec

Decec

Leuk serie...

avatar van 606

Mooi gemaakte serie over iets wat dus echt kan, was voor mij soms heel druk en lastig bij te houden. Dus keek maar 1 aflevering per keer.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm