• 144.872 films
 • 7.283 series
 • 22.085 seizoenen
 • 497.715 acteurs
 • 313.469 gebruikers
 • 8.299.791 stemmen
Avatar
 
banner banner

Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen - Seizoen 2 (2019)

4,00 23 stemmen

Show titel: Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen

IMDb beoordeling: 8,2 (370)

Afleveringen: 12

Speelduur: 6 uur en 13 minuten

Ontwikkeld door: Martin van Waardenberg

Met: Kees Hulst, André van Duin en Olga Zuiderhoek

Oorsprong: Nederland

Datum van release: maandag 14 oktober 2019

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

 • On Demand:

 • NPO Start Bekijk seizoen 2 via NPO Start
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen

In een dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingstehuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffie drinken, achter de geraniums en wachten op het einde?

Afleveringen Seizoen 2 (2019)

 1. 1. Zolang Er Leven Is: Januari

  14 oktober 2019 (31 minuten)

  Het is koud en guur buiten en ook binnen is het geen vrolijke boel. Hendrik en Omanido hebben al in geen maanden een uitje gehad. Grietje staat op het punt te verhuizen naar de gesloten afdeling vanwege haar steeds verder oprukkende dementie en Everts hond Mo lijkt steeds zieker te worden. De overige bewoners van het huis zijn ondertussen volkomen in de ban van een mysterieuze fruitlegger. Overal in het huis liggen stukken fruit op vreemde plekken. Een ananas voor een deur, een meloen op de wc. Wie is de grapjas die het huis in rep en roer brengt?

 2. 2. Zolang Er Leven Is: Februari

  21 oktober 2019 (29 minuten)

  Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt. Uitgeschreven was hij, na de dood van z'n geliefde Eefje. Het beetje glans dat Omanido nog aan het leven gaf, verdween nadat zij uit het leven weggleed. Maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, besluit hij de draad weer op te pakken. Hendrik begint weer te schrijven. Wachten op de dood kan altijd nog. En samen met Evert, Edward, Graeme, Ria, Antoine en Grietje besluit Hendrik ook z'n rebellenclub Omanido nieuw leven in te blazen. Dit is hard nodig, want Stelwagen lijkt nogal wat plannen te hebben met het verzorgingstehuis... De Omanido's richten een bewonerscommissie op, maken nieuwe vrienden, plannen mooie uitjes, maken weer veel trammelant én gaan eindelijk op dat wijnreisje naar Frankrijk. Een reis die Eefje al helemaal had gepland... Hendrik en zijn Omanido's zijn terug, en hoe! Zolang er leven is, gaan zij door.

 3. 3. Zolang Er Leven Is: Maart

  28 oktober 2019 (33 minuten)

  Maart roert zijn staart, ook in het leven van Hendrik en de Omanido’s. Evert, Hendrik en Bram nemen afscheid van Mo en begraven hem in het park; dat is eigenlijk illegaal. Hendrik hoort dat de afdeling waar Grietje nu woont binnenkort gaat sluiten… Wat betekent dit voor de toekomst van het tehuis? De Omanido's stellen zich kandidaat voor de bewonerscommissie, in de hoop dat ze zo kunnen uitvogelen wat Stelwagens plannen zijn. Bram organiseert het Omanido-uitje namens Grietje. De groep gaat naar de kinderboerderij en komt daar oog in oog te staan met een zogenaamde geitenfluisteraar. Verder gaan Frida en Hendrik samen naar de speeltuin. En Evert is eindelijk naar de dokter geweest. Hij heeft slecht nieuws.

 4. 4. Zolang Er Leven Is: April

  4 november 2019 (29 minuten)

  Hendrik gaat met Evert mee naar de internist. Daar horen ze dat de kanker al is uitgezaaid. Hendrik wil dat Evert elke kans aangrijpt om de ziekte te bestrijden, hij wil z’n vriend immers niet verliezen! Maar Evert wil rustig nadenken of dat wel de beste optie is. Ondertussen gaat het aan de koffietafel over de gebruikelijke onbenulligheden en staat Tine klaar om eieren te verven: het is tenslotte bijna Pasen. De Omanido's regelen een ‘ziekteloze zone’ in de koffiekamer en de bewonerscommissie vergadert voor het eerst. Leonie heeft in de gaten dat er iets met Evert aan de hand is, maar Evert heeft Hendrik laten zweren dat hij z’n mond houdt tegen de andere Omanido’s. Hendrik vindt dat erg lastig.

 5. 5. Zolang Er Leven Is: Mei

  11 november 2019 (29 minuten)

  Het meizonnetje laat zich zien en de bewoners van het tehuis verwelkomen een nieuwe bewoner: meneer Dürüst. Verwelkomen is een groot woord; in de koffiekamer is men vooral bezorgd of hij wel Nederlands spreekt. De Omanido’s gaan naar een dinopark en Hendrik en Frida gaan eropuit om een ijsje te halen. Ondertussen treffen Leonie en Hendrik allerlei voorbereidingen voor de wijnreis naar Frankrijk. Met 8 bejaarden op reis, waarvan één in een rolstoel en één met dementie, vraagt nogal wat organisatie! Gelukkig gaat ook Bram mee, maar directrice Stelwagen is niet blij met deze reis. Eugenie zingt een avond chansons en meneer Dürüst is daar wel erg van onder de indruk.

 6. 6. Zolang Er Leven Is: Juni

  18 november 2019 (32 minuten)

  Het is zover! De Omanido’s gaan op wijnreis naar Frankrijk. De rest van het tehuis is nogal jaloers dat de Omanido’s er een weekje tussenuit piepen. En hoewel Hendrik, net als de anderen, met volle teugen geniet, maakt hij zich ook grote zorgen om Evert. Evert heeft de rest van de groep nog altijd niet verteld over zijn ziekte en wil dat tijdens de reis doen.

 7. 7. Zolang Er Leven Is: Juli

  25 november 2019 (29 minuten)

  Het is zomer. De zon brandt, het is heet en Hendrik zoekt (ongevraagd) naar alternatieve behandelingen voor Evert. Hij kan zich nog altijd niet bij Everts keuze neerleggen en wanneer Evert aan de slag gaat met het plannen van zijn begrafenis, leidt dat tot spanningen tussen hen. Coby de Roos is ondertussen druk bezig met het plaatsen van stapelbedden in de leegstaande kamers. Het verzorgingshuis gaat asielgezinnen opvangen en dat leidt - ondanks de warmte - tot verhitte discussies; ook bij de Omanido's. Zeker wanneer zij ontdekken dat Grietjes afdeling eind augustus al moet sluiten! Zouden ze Grietje dan nog wel kunnen bezoeken? Hendrik maakt zich zorgen dat de groep uit elkaar valt wanneer iedereen straks ergens anders woont. Eugenie organiseert een kunstexpositie in de koffiekamer en dat is niet bij iedereen een doorslaand succes...

 8. 8. Zolang Er Leven Is: Augustus

  2 december 2019 (29 minuten)

  Hendrik, Evert, Ria en Leonie gaan op zoek naar een geschikt pak voor Evert, voor in de kist. Hendrik heeft het moeilijk met de luchtige manier waarop Evert bezig is met het einde. Kok Brandsma wordt geconfronteerd met een kleptomaan die zijn bestek heeft gejat en de bejaarden klagen steen en been; ze vinden het belachelijk dat ze nu met plastic bestek moeten eten. Coby begint met huiszoekingen om de dief te ontmaskeren en alsof dat nog niet genoeg is laat Stelwagen tijdens een vergadering met de bewonerscommissie weten dat ze afscheid neemt als directrice. De Omanido's proberen de hitte te bestrijden tijdens een uitje naar het zwembad en Hendrik doet een laatste poging om Evert over te halen zich te laten behandelen in Duitsland. Maar Evert peinst er niet over.

 9. 9. Zolang Er Leven Is: September

  9 december 2019 (31 minuten)

  Evert wil niet meer met Hendrik praten na hun ruzie en in de koffiekamer gaat het over niets anders dan het overlijden van mevrouw Pot (die schijnbaar al twee dagen dood in haar kamer lag). Hendrik maakt kennis met de nieuwe directeur en hoort dat het tehuis inderdaad binnenkort gaat sluiten. Steeds meer bewoners krijgen een brief met informatie over hun overplaatsing. Ondertussen geeft meneer Bakker Nederlandse les aan de asielzoekers in het tehuis en beraamt Graeme plannen voor het verzet tegen z'n verhuizing. Omanido neemt afscheid van Grietje, die verhuist naar Haarlem. Leonie probeert Hendrik te overtuigen de ruzie met de koppige Evert bij te leggen, nu het nog kan...

 10. 10. Zolang Er Leven Is: Oktober

  16 december 2019 (34 minuten)

  Hendrik heeft een ongelukje gehad en wordt wakker in het ziekenhuis met een gebroken arm. De lucht tussen hem en Evert is geklaard en Evert kan hem mooi afleiden. De Omanido’s hebben een interview gegeven over de gedwongen verhuizingen, maar het artikel pakt minder goed uit dan ze gehoopt hadden. Graeme gaat in staking. De bewonerscommissie besluit waar het jaarlijkse uitje van het tehuis naartoe zal gaan en vertellen Ria en Antoine dat ook zij hebben gekozen voor een nieuwe woonplek. Evert gaat elke dag verder achteruit en Hendrik maakt zich grote zorgen. Dan stelt Evert de vraag waar Hendrik al een tijd bang voor is…

 11. 11. Zolang Er Leven Is: November

  23 december 2019 (33 minuten)

  De Omanido's en de andere bewoners nemen afscheid van Evert. Terwijl Hendrik rouwt, wordt hij lastiggevallen door Coby de Roos die de omstandigheden rond Everts overlijden nogal verdacht vindt. Het jaarlijkse uitje gaat naar podium Het Zonnehuis, waar alle overgebleven bewoners worden getrakteerd op een Nederlandstalig muziekoptreden. Leonie helpt Hendrik om bewijsmateriaal uit Everts kamer te verwijderen en Hendrik ontvangt een wel heel bijzondere brief.

 12. 12. Zolang Er Leven Is: December

  30 december 2019 (34 minuten)

  De bomen zijn kaal en het tehuis is bijna leeg. Hendrik is één van de laatst overgebleven bewoners en staat op het punt te verhuizen naar Bergen aan Zee. Hij neemt afscheid van Leonie en Edward, en gaat een eenzame kerst en dito oud en nieuw tegemoet. Dan ontdekt Hendrik dat Frida heel dicht bij zijn nieuwe zorgcentrum woont. De postume brief van Evert blijkt heel wat verrassingen in petto te hebben…

Alle Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Edward

12 afleveringen

Coby de Roos

12 afleveringen

Hendrik Groen

12 afleveringen

Evert

12 afleveringen

Eefje

12 afleveringen

Grietje

12 afleveringen

Graeme

12 afleveringen

Meneer Hoogdalen

12 afleveringen

Antoine

12 afleveringen

Ria

12 afleveringen

Directrice Stelwagen

12 afleveringen

Zuster Slothouwer

12 afleveringen

Zuster Slothouwers

12 afleveringen

Tine

12 afleveringen

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2462 berichten
 • 2816 stemmen

Ik twijfel tussen 3,5* en 4*, maar geef dit seizoen toch het voordeel van de twijfel, omdat ik blij ben een keer een Nederlandse serie met dit hoge niveau te zien. Een erg ontroerend slotstuk van deze serie. Kees Hulst is perfect als Hendrik Groen, maar ook André van Duin en de andere castleden spelen overtuigend. Het minpunt was voor mij de lengte van het seizoen. Er zaten vooral aan het begin iets teveel filler-episodes tussen. 8 of 10 afleveringen was beter geweest.


avatar van johannesA_mm

johannesA_mm

 • 11 berichten
 • 0 stemmen

Inderdaad een prachtige slotaflevering, maar de serie had wel wat korter gekund.


avatar van Toontje G

Toontje G

 • 585 berichten
 • 1165 stemmen

IJzersterke, realistische serie.


avatar van 606

606

 • 23562 berichten
 • 10994 stemmen

Qua emotie is dit seizoen een stuk heftiger, sommige momenten zijn confronterend en het acteerwerk draagt daar een behoorlijk steentje aan bij. Ik vond dit seizoen helemaal niet te lang, de lengte was perfect zodat de verhaallijn mooi kon worden opgebouwd tot een waardig slot! Deze serie had veel te bieden, het was de drama, de humor, soms behoorlijk hard (hou er van), het had op emotioneel vlak wat te bieden, maar vooral de briljante acteurs hadden veel te bieden. Want die hebben de sere toch wel af gemaakt !!!!!


avatar van weide

weide

 • 115 berichten
 • 0 stemmen

De scène waarin Hendrik Groen spreekt op de crematie van zijn vriend Evert Duiker gaat door merg en been. Ik was er stil van. Zeer overtuigend. Dit is acteren op zijn allerbest.

Serie 1 en serie 2 heb ik volledig gezien. Geef 'm op IMDb een volle 10.

Kees Hulst was 25 jaar eerder ook al zo overtuigend in de serie In Voor en Tegenspoed met Rijk de Gooijer.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.