• 9.377.375 stemmen

Speelduur: 7 uur

Ontwikkeld door: Scott Peters en Kenneth Johnson

Met: Morris Chestnut, Morena Baccarin en Joel Gretsch

Datum van release: dinsdag 4 januari 2011

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot V

De wereld ontwaakt met ruimteschepen boven alle grote steden. Ondanks dat de aliens claimen in vrede te komen, zijn er een aantal die hen niet geloven. Erica Evans, werkend voor Homeland Security, ontdekt dat deze aliens plannen hebben om de overheid en bedrijven te infiltreren om zo de planeet over te nemen. Erica besluit om deel te nemen aan een verzetsbeweging waar o.a. ook Ryan, een alien die de wereld wil redden voor het mensenras, aan deelneemt. De aliens rekruteren de jeugd van de aarde, waaronder Erica's zoon, om zo onwetend als spion te dienen.

Afleveringen Seizoen 2 (2011)

1. 1. Red Rain

4 januari 2011 (42 minuten)

De wereld staat op de rand van een oorlog en de daarbij behorende chaos. Ondertussen wordt Ryan weggehouden van zijn baby, zodat Anna kan experimenteren op de baby. Chad, op zoek naar revanche voor het feit dat hij is gebruikt door Anna, wil nu vechten met de Vijfde Colonne. Erica gaat op onderzoek uit, op zoek naar een wetenschapper die haar kan vertellen wat 'Red Sky' is. Hier komt ze ook achter het gruwelijke geheim van wat de V's echt komen doen op onze planeet.

2. 2. Serpent's Tooth

11 januari 2011 (42 minuten)

Anna en Diana ontmoeten elkaar in de donkere diepten van het moederschip. Diana is daar inmiddels al 15 jaar en ziet Anna amper. Ondertussen heeft Erica het bloed van Tyler geanalyseerd en ze komt erachter dat de de V's duistere dingen met haar hebben gedaan tijdens haar zwangerschap.

3. 3. Laid Bare

18 januari 2011 (42 minuten)

Erica komt erachter dat haar partner Malik ook een V is. Hierdoor moet ze vechten voor haar leven om te voorkomen dat Anna de Vijfde Colonne gaat vinden. Ondertussen komt Anna erachter dat Malik vermist is en draagt ze Ryan op om haar te vinden. Lisa realiseert zich dat haar lichaam begint te veranderen, waardoor ze meer en meer op haar moeder begint te lijken.

4. 4. Unholy Alliance

1 februari 2011 (42 minuten)

Nadat de Vijfde Colonne drie vredesambassadeurs heeft vermoord, gaat Erica jacht maken op hun leider, Eli Cohn. Intussen beginnen Jack, en andere priesters over de hele wereld, zich af te keren van de V's. Anna brengt een bezoek aan het Vaticaan in een poging om de leiders van de georganiseerde religie ervan te overtuigen dat de V's echt in vrede komen.

5. 5. Concordia

8 februari 2011 (42 minuten)

Anna maakt gebruik van haar nieuwste geschenk 'Concordia' aan de mensheid, om op deze manier een invasie van fokkerij schepen te verbloemen. Deze schepen worden gebruikt om de instroom van de V's in de toekomst te verzekeren. Ondertussen probeert Eli Cohn Erica ervan te overtuigen dat het gala de perfecte gelegenheid is om Anna te vermoorden.

6. 6. Siege

15 februari 2011 (42 minuten)

Anna, die woedend is op de toenemende brutaliteit van de Vijfde Colonne, werft Ryan in een poging om de Vijfde Colonne in een klap uit te roeien. Na orders van het Vaticaan wordt Jack door Travis verzocht de kerk te verlaten. Lisa ontmoet haar grootmoeder, Diana, voor de eerste keer.

7. 7. Birth Pangs

22 februari 2011 (42 minuten)

Erica is afgereisd naar Hong Kong voor het uitvoeren van een missie. Met deze missie moet er een dodelijke slag worden geslagen richting Anna. Ondertussen komt Anna erachter dat Tylers fosfor niveau te laag is, zo kan hij nutteloos voor haar worden. Lisa's en Diana's band wordt sterker en begint langzamerhand een bondgenootschap tegen Anna te vormen.

8. 8. Uneasy Lies the Head

1 maart 2011 (42 minuten)

Erica heeft nu officieel de leiding van de wereldwijde Vijfde Colonne. Ze leidt een aanval, met een hoog risico, op Anna. Intussen komt Anna steeds dichter bij haar plan om de mensheid te vernietigen. Ryan sluipt terug naar het moederschip in een poging zijn dochter te redden.

9. 9. Devil in a Blue Dress

8 maart 2011 (42 minuten)

Als Anna op het punt staat om de eerste 'Blue Energy' reactor te activeren, komt Sid erachter dat de reactor veel te groot is voor de verschillende 'Concordia' plaatsen. De Vijfde Colonne moet er snel achter komen wat Anna echt van plan is. Diana vertelt Lisa dat ze nu moet optreden tegen Anna, om de ondergang van de mensheid te voorkomen.

10. 10. Mother's Day

15 maart 2011 (42 minuten)

Anna is gericht op het fokken van Tyler met Lisa, zodat de evolutie van de bezoekers gegarandeerd is. Erica en Diana zetten Lisa in om een staatsgreep tegen Anna te plegen. Deze poging heeft echter niet het gewenste resultaat.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Nu het origineel er nog op "V" (1984) - imdb.com

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke serie, maar het orgineel zou ik ik nog weleens graag willen zien die vroeger door Veronica is uitgezonden. Deze serie van 1984 kan ik helaas nergens meer vinden, jammer.