• 159.503 films
 • 9.815 series
 • 29.112 seizoenen
 • 608.742 acteurs
 • 355.305 gebruikers
 • 8.899.358 stemmen
Avatar
 
banner banner

Morten - Seizoen 1 (2019)

3,33 26 stemmen

Show titel: Morten

IMDb beoordeling: 7,0 (244)

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Jean van de Velde

Met: Peter Paul Muller, Elisa Beuger en Claire Bender

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 7 april 2019

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

Plot Morten

Morten Mathijsen heeft een mooie vrouw, drie dochters, een succesvolle carrière en een glanzend vooruitzicht als politicus. Geholpen door de onverwachte ontmoeting met oud-studiegenoot Evelien Bax grijpt Morten Mathijsen zijn kans om zich te profileren als premierskandidaat. De vondst van een niet gepubliceerd manuscript in de ondergelopen kelder van een uitgeverij brengt de jonge schoonmaakster Kelly de Nooijer op het spoor van een traumatische gebeurtenis uit het verleden.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

 1. 1. Evelien

  7 april 2019 (50 minuten)

  Morten Mathijsen heeft een mooie vrouw, drie dochters, een succesvolle carrière en een glanzend vooruitzicht als politicus. HIj grijpt zijn kans om zich te profileren als premierskandidaat.

 2. 2. Marijn

  14 april 2019 (51 minuten)

  Onder de naam Marijn Flanders besluit Kelly te infiltreren in Mortens leven. Morten Mathijsen maakt politieke furore, maar hij krijgt steeds steeds dwingender berichten van een chanteur. Evelien jaagt op zijn kwelgeest en stuit op een schokkende boodschap. Daarnaast loopt het smetteloze imago van Morten een deuk op wanneer zijn aanwezigheid op het feest in villa Maison Neuf in de media verschijnt.

 3. 3. Eva

  21 april 2019 (51 minuten)

  Marijn Flanders krijgt een opdracht van Evelien Bax om op zoek te gaan naar de schrijfster van het Maison Neuf-manuscript: Eva Laurillard, en komt tot een schokkende ontdekking over haar eigen verleden. De chanteur van Morten Mathijsen blijkt over een nog heel ander wapen te bezitten, waardoor niet alleen de relatie met Evelien Bax op het spel komt te staan maar ook die met zijn vrouw Esther.

 4. 4. Tilda

  28 april 2019 (51 minuten)

  Aan de vooravond van de verkiezingen wil Morten Mathijsen korte metten maken met zijn vermeende chanteur en waagt zich in het hol van de leeuw. Ook lijsttrekker en nummer één van de partij Tilda Adema moet zich aan Mortens geldingsdrang onderwerpen. Marijn Flanders schiet Morten te hulp als de nood hoog is.

 5. 5. Otto

  5 mei 2019 (52 minuten)

  De dag van de verkiezingen is aangebroken en het is niet alleen voor Morten Mathijsen alles of niets, maar ook voor zijn afperser. Mortens vrouw Esther realiseert zich dat ze de zwakke schakel naast Morten is en overweegt een drastisch besluit. Marijn moet van Evelien een zekere Otto de Kooning opsporen en komt tot een schokkende ontdekking met verstrekkende gevolgen.

 6. 6. Esther

  12 mei 2019 (50 minuten)

  Morten Mathijsen gaat als formateur van een nieuw kabinet voortvarend te werk en betrekt Mo Limam in zijn grootse plannen, maar Mo heeft zijn eigen problemen thuis. Marijn weet zich steeds meer in the inner circle van Morten binnen te dringen en wordt door Esther in vertrouwen genomen. Op de dag van de presentatie van het eerste kabinet Mathijsen komen Marijn en Evelien in aanvaring met elkaar.

 7. 7. Kelly

  19 mei 2019 (52 minuten)

  De dood is niet alleen in Mortens privéleven binnengedrongen, maar dreigt nu ook zijn politieke carrière te breken, als het experiment met de Drion zelfmoordpil uit de hand loopt. Marijn weet de waarheid hierover een leugenachtige draai te geven en stijgt in Mortens aanzien. Een onverwacht telefoontje brengt het gezinsleven van Mo Limam in grote verwarring.

 8. 8. Morten

  26 mei 2019 (54 minuten)

  De dood van Pierre de Kooning leidt tot geheel nieuwe inzichten over wat er ooit in Maison Neuf heeft plaats gevonden. Morten confronteert Esther met een geheim uit het verleden en heeft een nietsontziende oplossing voor ogen. De gedwongen dadendrang van Mo Limams zoon en Kelly's onophoudelijk speurwerk leiden tot een onverwachte climax waarin Morten Mathijsen kleur moet bekennen.

Reviews & comments

zoeken in:

avatar van ZAP!

ZAP!

 • 5038 berichten
 • 3527 stemmen

En ik 6 afl. lang denken dat Elisa Beuger Leonie ter Braak is...

Hier trouwens een recensie, waar ik niet bepaald mee eens ben: zap!.


avatar van wimaroca_mm

wimaroca_mm

 • 119 berichten
 • 91 stemmen

Werd bij de laatste 4 afleveringen toch wel spannender ,dit had ik in het begin niet verwacht,

Zal nog wel een volgend seizoen komen,denk ik zo


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 5038 berichten
 • 3527 stemmen

Vond het erg geforceerd en rommelig bij elkaar verzonnen. Op een gegeven moment dacht ik te zien dat die kroegbaas vermoord werd (in ieder geval aangevallen), maar dat kwam verder niet meer aan bod...

Acteerwerk was vaak (op zich) nog wel te doen, maar dat helpt dan ook niet veel. Positieve uitschieter was Claire Bender, negatieve uitschieter degene die Bax speelde. P.P. Muller was in orde.

1,5*.


avatar van Mrs Bruce Willis_mm

Mrs Bruce Willis_mm

 • 127 berichten
 • 205 stemmen

" Sjerrul" was toch iedere keer het geluid wat ik verwachtte als PPM dat grote huis van hem inliep...


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 5038 berichten
 • 3527 stemmen

Gokje: dat komt uit Gooische Vrouwen?


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 5038 berichten
 • 3527 stemmen

Dit is trouwens de eerste tv serie ooit (ook bij films nooit gezien) waarbij bij de 'optiteling' de producent ná de regisseur wordt vermeld.


avatar van jippie2010

jippie2010

 • 2377 berichten
 • 6479 stemmen

Niet onaardig! Een politieke thriller waarbij Muller een overtuigende rol neerzet. Daarnaast spelen een aantal minder bekende acteurs een verdienstelijke rol. De spanning wordt goed opgebouwd, kakt halverwege helaas wat in, maar pakt de aandacht daarna wel weer terug. Het slot voelde snel, haast afgeraffeld, maar ik vond het in de breedte een verdienstelijke serie. *3.5


avatar van ezvids_mm

ezvids_mm

 • 1 berichten
 • 0 stemmen

jippie2010 schreef:

Niet onaardig! Een politieke thriller waarbij Muller een overtuigende rol neerzet. Daarnaast spelen een aantal minder bekende acteurs een verdienstelijke rol. De spanning wordt goed opgebouwd, kakt halverwege helaas wat in, maar pakt de aandacht daarna wel weer terug. Het slot voelde snel, haast afgeraffeld, maar ik vond het in de breedte een verdienstelijke serie. *3.5

Wie was dan de persoon die de afpersberichtjes stuurde aan morten via het snapchat account "nachtwacht"?

Veel dingen die langskomen in de serie lijken compleet vergeten aan het eind.


avatar van jippie2010

jippie2010

 • 2377 berichten
 • 6479 stemmen

Ondertussen is het twee jaar geleden dat ik het gezien heb, ik heb helaas geen gedetailleerd geheugen dus ik moet je het antwoord schuldig blijven.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.