• 9.180.723 stemmen

Speelduur: 2 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Jeroen van Koningsbrugge en Marion Welmers

Met: Anna Raadsveld, Kay Greidanus en Jeroen van Koningsbrugge

Oorsprong: Nederland

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Riphagen

De beruchte Amsterdamse crimineel Dries Riphagen werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek samen met de nazi’s. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers, en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd de jacht op hem.

Afleveringen

1. Aflevering 1

1 januari 2017 (50 minuten)

2. Aflevering 2

8 januari 2017 (50 minuten)

3. Aflevering 3

15 januari 2017 (50 minuten)

avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

Eum? Dit is toch gewoon de opgesplitste film? Riphagen (2016) - IMDb

avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

Ja die gedachte had ik ook.

avatar van 606

• 12008 stemmen

Er zijn 2 versie's

Riphagen (2016) - MovieMeter.nl

avatar van The Oceanic Six

Het blijft vermoedelijk dezelfde film, maar met een paar extra scènes. Ik vind het ook vreemd dat we deze hier als een tv-serie rekenen.

avatar van Toontje_mm

Toontje_mm

Ze hebben er naast een film ook een miniserie van gehakt welke als zijnde zoiets dergelijks op televisie is uitgezonden en dus is er hier een plekje voor. Zelfde verhaal met het legendarische Redbad die ik dan ook inmiddels heb ingezonden voor toevoeging en jullie met een beetje geluk een van deze dagen eveneens een glorieuze verschijning mogen zien maken op dit fantastische forum.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een oerdegelijke oorlogsvertelling, maar door het ongebruikelijke perspectief van een jodenjager als Andries Riphagen krijgt het iets van een brute schelmenfilm. Al wordt het beeld enigszins genuanceerd door er een politiek-correcte 'nobele figuur' als de fictieve verzetsstrijder Jan van Liempd tegenover te zetten. Dat is dan ook het grootste zwaktebod van deze productie, want uiteindelijk is zijn verhaal een stuk minder interessant omdat hij enigszins geforceerd het geweten belichaamt dat de louche crimineel volledig lijkt te missen. Dat had niet gehoeven. Jeroen van Koningsbrugge weet namelijk zeer verdienstelijk zijn knuffelbare imago van zich af te schudden, met een vertolking van Riphagen als de gladde charmeur die zich opportunistisch door de verschillende machtswisselingen wurmt. Met een glamour lifestyle vol mooie vrouwen, snelle auto's en een spannend leven on the edge. 'Riphagen' (2016) was beter uit de verf gekomen als het volledig een karakterschets was geweest over een moreel dubieuze figuur. Nu is het een schematische vertelling waarin goed en fout uiteindelijk makkelijk uit elkaar zijn te halen.

avatar van jakkepoes_mm

jakkepoes_mm

bram schreef:

Redbad had ik al eens ingestuurd maar werd geweigerd omdat het een opgeknipte film zou zijn. Misschien heb jij meer geluk.

avatar van Toontje_mm

Toontje_mm

Nope.

Zoals ik het nu begrijp zijn ze het nu aan het bekijken daar ik stel dat de Redbad serie weldegelijk ook extra materiaal bevat zoals deze Riphagen, het criterium in deze blijkbaar.

Het is jammer dat geen levende ziel daadwerkelijk de serie Redbad heeft gezien, laat staan zowel die als de film maar enkele bronnen lijken er op te wijzen dat er toch een verschil zit tussen de twee.

Zoals ik het nu begrijp zijn ze het allemaal aan het bekijken en zou het op dit moment zomaar kunnen dat je Redbad alsnog ziet verschijnen of niet en zelfs misschien wel deze Riphagen alsnog ziet verdwijnen.

Is wat.

Gaan het zien.

avatar van ZAP!

ZAP!

bram schreef:

"In January 2019 the movie aired on TV in the Netherlands as a four part mini-series." (van Imdb), dus me dunkt dat Redbad hier ook toevoegbaar is inmiddels.

avatar van Thorongil

Thorongil

Zalige film. Mooi gedaan en overtuigend geacteerd.