• 9.377.375 stemmen

Totally Spies! - Seizoen 1 (2001-2002)

Show titel: Totally Spies!

Afleveringen: 26

Speelduur: 9 uur en 32 minuten

Ontwikkeld door: David Michel en Vincent Chalvon-Demersay

Met: Claire Guyot (stemrol), Céline Mauge (stemrol) en Fily Keita (stemrol)

Oorsprong: Frankrijk / Verenigde Staten / Canada

Datum van release: zaterdag 3 november 2001

Eerst uitgezonden op: TF1 (Frankrijk)

• Videoland Bekijk seizoen 1 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Totally Spies!

De serie draait om drie studenten uit Beverly Hills; Sam, Alex en Clover. De drie zijn in het geheim spionnen in dienst van de organisatie WOOHP (World Organization Of Human Protection), geleid door Jerry. WOOHP heeft als taak de wereld te beschermen tegen allerlei bedreigingen. WOOHP heeft zijn hoofdkwartier in Beverly Hills, en heeft verder vestigingen in Europa en Australië.

Afleveringen Seizoen 1 (2001-2002)

1. 1. On Connaît la Musique

3 november 2001 (22 minuten)

De Spies onderzoeken waarom de fans van Ricky Mathis gek worden. Ze ontdekken dat de fans gehypnotiseerd worden door zijn muziek, ontwikkeld door de verbitterde platenbaas Sebastian, om de regeringen over de wereld om zeep te helpen.

2. 2. Le Nouveau Jerry

4 november 2001 (22 minuten)

De meisjes ontdekken dat Jerry met pensioen is gegaan, Mac Smit heeft hem vervangen -- een knappe, charismatisch, intelligente 30-jarige man waar Sam een oogje op heeft. Als er vreemde dingen gebeuren, denken ze dat iemand achter Mac aanzit.

3. 3. Vacances de Choc

10 november 2001 (22 minuten)

Jerry zendt zijn meisjes op vakantie naar Hawaii. Maar deze wordt verstoord door een gek die ermee dreigt vulkanen over de hele wereld te laten uitbarsten.

4. 4. Amour, Espionnes et Moyen Âge

17 november 2001 (22 minuten)

De Spies gaan achter een schurk aan uit het verleden om hem te laten stoppen met het manipuleren van de geschiedenis. De meiden maken -zich op voor een Halloween-verkleedwedstrijd.

5. 5. Un Jeu d'Enfants

1 december 2001 (22 minuten)

Een gemene speelgoedmaker maakt allerlei speelgoed die de geest van volwassenen zo beïnvloedt dat ze zich als kinderen gaan gedragen. Clover wil graag uitgaan met Rick maar die vindt dat ze zich volwassener moet gaan gedragen.

6. 6. Alerte aux Blobs

8 december 2001 (22 minuten)

De Spies reizen naar Bora Bora om de bobbel wezens te onderzoeken. Deze vreemde wezens komen uit de zee en zuigen het geheugen uit de hoofden van 's werelds beste onderzoekers. Sam redt Mandy's leven en Mandy is haar eeuwig dankbaar.

7. 7. Les Fugitives

15 december 2001 (22 minuten)

De Spies zijn in shock als ze zichzelf terugzien op beeldmateriaal van een bankoverval. Politiebureau WOOHP stopt de meiden in de gevangenis. De meiden weten dat ze onschuldig zijn en hebben geen andere keus dan uit te breken.

8. 8. Enlèvements

5 januari 2002 (22 minuten)

Een slechterik steelt de grootste geesten van de wereld om hun intelligentie te transplanteren in de hersenen van zijn zoon, die naar de school van de Spies gaat. Kunnen de meiden hem stoppen? Clover en Sam maken ruzie om een rol in de schoolvoorstelling.

9. 9. Top Models de Choc

12 januari 2002 (22 minuten)

Er zijn meerdere modellen ontvoerd en de Spies onderzoeken hoe dit kan. De meiden ontdekken een duister modellenbureau dat wordt gerund door een valse vrouw met een apparaat waarmee ze alle perfecte kenmerken uit haar slachtoffers kan trekken.

10. 10. L'Île des Gladiateurs

19 januari 2002 (22 minuten)

De Spies doen zelf mee aan een spelshow om te onderzoeken hoe het kan dat er kandidaten uit de show verdwijnen. Ze komen er al snel achter dat de "nep" gevechten in het spel allesbehalve nep zijn. Alex handelt met een pestkop op school.

11. 11. Les Espionnes de la Silicon Valley

26 januari 2002 (22 minuten)

Een computernerd zet zijn mega-computer op tegen iedereen die hem ooit iets heeft aangedaan. Het is aan de Spies om de computer te stoppen voordat het overgaat tot massavernietiging. Sam misbruikt haar macht op school.

12. 12. Reine d'un Jour

9 februari 2002 (22 minuten)

De meiden reizen naar Afrika om een vreemde kidnap-poging met een anti-zwaartekrachtstraal te onderzoeken tegen koningin Tassara.

13. 13. Modèles Réduits

2 maart 2002 (22 minuten)

Een slechterik met een Napoleoncomplex gebruikt zijn krimpmachine om de wereld te krimpen. Clover is ook gekrompen en probeert weer op normale lengte te komen voor haar date.

14. 14. L'Invasion des Extraterrestres

9 maart 2002 (22 minuten)

De Spies onderzoeken alien-ontvoeringen en een geheime organisatie genaamd GOOPER. Alex maakt zich klaar voor haar rij-examen.

15. 15. L'Île Sauvage

16 maart 2002 (22 minuten)

Het cruiseschip Juliet verdwijnt in de Middellandse Zee. De Spies ontdekken dat de passagiers en ook Clover zijn veranderd in mensen met dierlijke kenmerken. Clover probeert indruk te maken op een jongen met erg hoge schoenen.

16. 16. Les Veuves Noires

23 maart 2002 (22 minuten)

De Spies gaan de strijd aan met een groep gemene cheerleaders en hun valse coach. Sam en Mandy nemen het tegen elkaar op in een spellingwedstrijd.

17. 17. Double Jeu

30 maart 2002 (22 minuten)

Een oud team van Spies die dood werd gewaand duikt plots weer op en doet iedereen geloven dat ze aan de kant van WOOHP staan.

18. 18. Le Petit Ami de Sam

6 april 2002 (22 minuten)

Sam valt als een blok voor een knappe jongen op school, maar helaas gebruikt hij haar alleen om een geheim onzichtbaarheidsserum van het leger te stelen. De meiden vinden dat ze te weinig tijd met elkaar doorbrengen, dus plannen ze een spa-weekend in.

19. 19. Jeux Dangereux

20 april 2002 (22 minuten)

Een schurk heeft een apparaat uitgevonden die bekende sporters vangt en in een videospel kan plaatsen.

20. 20. Une Espionne est Née : Partie 1

4 mei 2002 (22 minuten)

Een ontevreden wetenschapper kidnapt wereldleiders en vervangt hen door robots die nationale monumenten vernietigen en veranderen in pretparken.

21. 21. Cookies Délices

11 mei 2002 (22 minuten)

Een duistere koekjesfabrikant heeft een mega-verslavend koekje op de markt gebracht die iedereen dik maakt. Clover wil geen hoed dragen die niet haar "normale" maat is.

22. 22. La Fontaine de Jouvence

18 mei 2002 (22 minuten)

De Spies strijden tegen een schurk die de zielen van de jeugd in Amerika steelt om zijn eigen jeugd te behouden. Sam denkt dat ze door haar grijze haren minder kans maakt om de Jonge Geesten Award te winnen.

23. 23. À bas les Clients

25 mei 2002 (22 minuten)

Een vreemde winkel in winkelcentra over de hele wereld ontvoert klanten en verandert ze in anti-consumententerroristen. Alex wordt beschuldigd van winkeldiefstal.

24. 24. Vous Croyez en la Magie

1 juni 2002 (22 minuten)

De Spies gaan achter een kunstdief aan maar tijdens hun zoektocht wijzen alle sporen in de richting van een overleden goochelaar. De Spies beschuldigen Mandy ervan dat zij hun fotografieprojecten saboteert.

25. 25. Retour à l'Ère Glaciaire

8 juni 2002 (22 minuten)

Een schurk is van plan de aarde te bevriezen om het zo terug te brengen naar de ijstijd.

26. 26. Les Robots Attaquent

15 juni 2002 (22 minuten)

Een schurk vervangt wereldleiders in animatiefiguren in een poging om de wereld in een groot amusementspark te veranderen.

avatar van Kondoro

Kondoro

Vroeger ben ik altijd erg fan geweest van Totally Spies!. Kon nooit stoppen met de serie en het bleef me me maar vermaken. Clover, sam en nog eentje maar die weet ik niet meer haha.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Kondoro schreef:

Schurk natuurlijk weet je dat nog en anders moet je maar heel hard aan mij denken

avatar van Teejey_mm

Teejey_mm

Guilty pleasure van vroeger, geniale avonturen waren het voor de doelgroep, dus verdient gewoon een prima cijfer. JERRY!

avatar van Kondoro

Kondoro

alexspyforever schreef:

Clover, sam en Johan ? hahaha

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Die ene meidenserie waar de jongens ook stiekem naar keken

Net als bij SpongeBob is het erg leuk om de plotomschrijvingen terug te lezen en meer dan de helft op slag te herkennen. En als je dan op YouTube gaat kijken bij de afleveringen waar niet direct een belletje bij gaat rinkelen, komt de herkenning meestal alsnog zodra je de beelden ziet. Pas dan realiseer je je hoeveel uren je hier wel niet naar gekeken moet hebben en hoe lang Fox Kids/Jetix dit bleef herhalen..

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Beetje hetzelfde als winx club bij mij, gekeken een tijd lang voor ik naar school vertrok maar daar waar ik een dexter of powerpuff girls wel kon smaken was dit toch te veel meiden serie voor me.