• 9.376.964 stemmen

Ontwikkeld door: Kirstie Swain

Met: Charly Clive, Niamh Algar en Joe Cole

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 30 januari 2019

Eerst uitgezonden op: Channel 4 (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Pure

Het gaat niet goed met Marnie. De vierentwintigjarige dame lijdt namelijk aan een vorm van een obsessieve compulsieve persoonlijkheidsstoornis. Al 3672 dagen lang heeft ze last van zwaar seksuele gedachten die ze maar niet kan afschakelen. Ze weet niet waarom ze deze gedachten heeft of wat ze ermee moet. In een impuls besluit ze naar Londen te vertrekken om daar een nieuwe leven op te bouwen.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. Aflevering 1

30 januari 2019 (33 minuten)

2. Aflevering 2

6 februari 2019 (32 minuten)

3. Aflevering 3

13 februari 2019 (36 minuten)

4. Aflevering 4

20 februari 2019 (34 minuten)

5. Aflevering 5

27 februari 2019 (34 minuten)

6. Aflevering 6

6 maart 2019 (35 minuten)

avatar van Shaky

Shaky

Deze nieuwe Channel 4 show krijgt een bijzonder hoge waardering van The Guardian: Pure review – a masterly comedy about sex and mental health | Television & radio | The Guardian - theguardian.com

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Ik vond het maar pover.

avatar van Suitehome

Suitehome

In Pure maken we kennis met Marnie (Charly Clive). Marnie heeft een obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis en ziet voortdurend familieleden, vrienden en passanten naakt. In haar gedachten zoenen zij elkaar, hebben ze sex en doet Marnie denkbeeldig gezellig mee. Deze Engelse komische dramaserie past goed in het rijtje series als Sex Education, Fleabag, I May Destroy You, Feel Good of het Zweedse Love & Anarchy (Kärlek & Anarki). De zes afleveringen van een half uur kijken vlot weg en zijn lichtvoetig van aard. Misschien mis ik een beetje een scherp randje en iets meer drama, maar het bijzondere thema wordt geloofwaardig, effectief en grappig uitgewerkt. Hoofdpersoon Marnie draagt de serie, is über-adorable, en wordt ondersteund door een uitstekende cast. More please!

avatar van ZAP!

ZAP!

Suitehome schreef:

...More please!

Helaas. Heb zelf veel te weinig gezien voor een oordeel.