• 11.521 nieuwsartikelen
 • 163.859 films
 • 10.487 series
 • 30.497 seizoenen
 • 619.068 acteurs
 • 194.225 gebruikers
 • 9.044.020 stemmen
Avatar
 
banner banner

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes (2019)

Documentaire / Misdaad | Miniserie
3,71 87 stemmen

Show titel: Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

IMDb beoordeling: 7,7 (33.093)

Genre: Documentaire / Misdaad

Afleveringen: 4

Speelduur: 3 uur en 55 minuten

Ontwikkeld door: Joe Berlinger

Met: Ted Bundy

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 24 januari 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk miniserie via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Centraal staat de seriemoordenaar Ted Bundy, die in 2019 precies dertig jaar geleden is geëxecuteerd voor drie moorden uit de jaren zeventig. Er wordt echter gedacht dat Bundy tientallen moorden op zijn geweten heeft. In de documentaire zijn de laatste dagen van de seriemoordenaar te zien. Er zijn beeld- en geluidsopnames te zien en te horen uit de periode waarin Bundy in de dodencel zat, terwijl hij wachtte op de doodstraf.

Externe links

Afleveringen

 1. 1. Handsome Devil

  24 januari 2019 (53 minuten)

  Twee journalisten zetten het verhaal van seriemoordenaar Ted Bundy uiteen, zoals het werd verteld door de man zelf.

 2. 2. One of Us

  24 januari 2019 (57 minuten)

  Terwijl rechercheurs een verdachte voor een reeks brute moorden in de buurt van Seattle zoeken, ontsnapt een vrouw aan de moordenaar in Utah.

 3. 3. Not My Turn to Watch Him

  24 januari 2019 (51 minuten)

  Na enkele brutale ontsnappingen vlucht Bundy naar Florida, waar hij in alle wreedheid toeslaat. Een verkeerscontrole leidt tot een mysterie.

 4. 4. Burn Bundy Burn

  24 januari 2019 (1 uur en 14 minuten)

  Het moordproces van Bundy verandert in een bizar circus rondom een losgeslagen stalmeester. De verdachte doet nog een verwoede poging om in leven te blijven.

Alle Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Himself (archive footage)

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Shaky

Shaky

 • 3718 berichten
 • 12473 stemmen

Na het zien van de eerste aflevering ben ik zeker nog niet positief. Het is allemaal eerder gebruikt materiaal, oude feiten en het standaard bekende riedeltje. Bundy zelf horen we overigens amper; hij zegt hier en daar een paar zinnen. Dat zou juist zijn waar deze serie om zou draaien: 'we have over 100 hours of taperecordings with Bundy'. Nou, kom op dan: daar zitten we op te wachten, dat willen we horen. Wat dreef de man, of op zijn minst: waar wil hij ons van overtuigen dat hem dreef. Niet dit 'run of the mill' middelmatig gedoe.

Ik kijk de documentaire zeker af, maar het niveau moet toch flink opgeschroefd gaan worden vanaf aflevering 2.


avatar van Shaky

Shaky

 • 3718 berichten
 • 12473 stemmen

Redelijke documentaire over één van de bekendste seriemoordenaars uit de moderne geschiedenis. De serie is gebaseerd op 100 uur bandmateriaal vol met gesprekken tussen Bundy en een journalist. Het grootste gemis in de serie is het niet inzetten van meer van die gesprekken. We horen slechts sporadisch wat stukken en verder is het vooral een standaard documentaire met beelden en informatie die al jaren bekend is en al veel vaker gebruikt is.

Jammer, gemiste kans zeker omdat de show veel bombarie gemaakt heeft vooraf met 'al het geluidsmateriaal dat er is' om het vervolgens amper in de serie te verwerken.

Het onderwerp is en blijft enorm interessant en daarom kan ik nog wel een 7 kwijt voor de documentaire, maar ik heb niets nieuws gezien.


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

 • 980 berichten
 • 94 stemmen

Hmm, ik heb de eerste twee afleveringen gezien maar vond het allemaal wat springerig, veel vage beelden uit de vorige eeuw en de tapes zijn nu niet echt bijzonder. Gepoogd wordt om alles te reconstrueren maar het komt niet goed uit de verf. Ik wist wel wat van Bundy maar uiteindelijk ben ik vanavond maar eens Wikipedia gaan bezoeken en heb daar gewoon constructief het verhaal rondom deze bizarre, enge, walgelijke man gelezen. Serie niet meer nodig. Ook nog wat ‘afbeeldingen’ bekeken en deze viel mij het meeste op:

De vele gezichten van Ted Bundy

Wat dan vooral opvalt is het dat een doodgewone normale man lijkt te zijn. Iemand met wie je zo in een huis zou kunnen wonen, een collega zou kunnen zijn of de man is die naast je zit in de bioscoop. Tsja, in ons allemaal schuilt wel iets duisters maar bij hem lag de grens van het betreden van de paden van de waanzin wel heel erg dichtbij.

Gelukkig lig ik vannacht te slapen naast mijn gewone vrouw. Toch...?


avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

 • 1314 berichten
 • 979 stemmen

3 2 1 cut schreef:

Hmm, veel vage beelden uit de vorige eeuw

Wat dan vooral opvalt is het dat een doodgewone normale man lijkt te zijn. Iemand met wie je zo in een huis zou kunnen wonen,

Tsja, er was toen nog geen full hd he. En de meeste seriemoordenaars komen in 1e instantie over als normale vriendelijke mensen. John Wayne Gacy trad zelfs op als Pogo de clown op kinderverjaardagen.


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

 • 980 berichten
 • 94 stemmen

renzoroy_mm schreef:

Tsja, er was toen nog geen full hd he.

Met vaag bedoelde ik niet de kwaliteit van de beelden (Hey ! Ik kom zelf uit die tijd ). Maar met ‘vage beelden’ bedoelde ik ‘onduidelijk ingezet’ in de documentaire zelf.

renzoroy_mm schreef:

En de meeste seriemoordenaars komen in 1e instantie over als normale vriendelijke mensen.

Vandaar de ietwat cynische verwijzing van mij naar de vrouw naast wie ik elke nacht in bed lig


avatar van Joy4ever

Joy4ever

 • 4374 berichten
 • 1587 stemmen

Een bijzonder goede docu. Ongelofelijk weer hoe ziek iemand kan zijn. Maar het meeste ziek werd ik toen Ted kinderlijk eenvoudig kon ontsnappen uit de gevangenis waardoor er nog een paar meisjes vermoord konden worden, echt te gek voor woorden. Daarnaast ook vrij gestoord dat er mensen buiten feest aan het vieren waren omdat Ted de doodstraf kreeg. Die shirts: serieus?.


avatar van Daan258

Daan258

 • 3671 berichten
 • 2445 stemmen

Interessante maar ook zeker bizarre docu. Wat was die Bundy toch een aparte man. Bundy was zeker een super slimme intelligente man en dan zien dat hij zo vreselijk gek was.

De interviews met Bundy waren leuk maar vooral interessant om te zien.

De miniserie van 4 episodes waren dan ook goed te doen. Niet te lang en niet te kort, het keek lekker weg.

3,5*


avatar van thomzi50

thomzi50

 • 1969 berichten
 • 2407 stemmen

Bizar verhaal blijft dit, ja, alleen als docu vond ik dit toch een vrij tam geheel. Misschien heeft het ook met mijn (verkeerde) verwachtingen te maken: door die 'tapes' hoopte ik toch op iets werkelijk nieuws, nieuw materiaal, nieuwe inzichten - maar nee, eigenlijk is deze docu gewoon een keurige, zij het weinig sprankelende na-vertelling van een verhaal dat al vaak verteld is (en dat bizar, schokkend, heftig, ontluisterend, etc. blijft, zeker, daarom keek ik dit ook weer gemakkelijk uit). De tapes zitten er opvallend weinig in, en dat terwijl ze toch vrij lang zijn: zei Bundy dan toch, ondanks alle aandacht voor zijn intelligentie en mysterieuze karakter, ook weer niet zo veel boeiends of nieuws...?


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59483 berichten
 • 3961 stemmen

Ondanks sterk bronmateriaal viel hier wel meer uit te halen denk ik. Ted Bundy is misschien wel de bekendste seriemoordenaar van de moderne tijd, maar ondanks vier lange afleveringen over hem heb ik niet het idee nou heel goed te snappen waarom hij het allemaal deed. Ik had meer van hem willen horen en wat minder over hem. De afleveringen waren daardoor soms redelijk traag en stoffig, want de bekende feiten zijn natuurlijk al wel redelijk bekend. Ik vond bijvoorbeeld het slot van de laatste aflevering wel erg goed, als Bundy vast zit, ter dood is veroordeeld en begint te praten om de doodstraf uit te stellen. Zijn rechtbankveroordeling was ook wel interessant om te volgen, net als het toewerken naar zijn executie, waar Amerika wel enorm blij mee was gezien de massa hysterie in die dagen. Verder is het wel een solide documentaire die de moeite van het kijken zeker waard is. Al vond ik een aflevering per avond wel voldoende.

3,5*


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59483 berichten
 • 3961 stemmen

Joy4ever schreef:

Daarnaast ook vrij gestoord dat er mensen buiten feest aan het vieren waren omdat Ted de doodstraf kreeg. Die shirts: serieus?

Valt wel mee toch? De man heeft tientallen mensen op gruwelijke wijze vermoord, diverse staten op zijn kop gezet en er pure angst gecreëerd, is nog eens ontsnapt en ging pas vlak voor zijn executie praten. Dan snap ik dat de bevolking er wat feestelijks van maakt. Zeker in Amerika waar de doodstraf in het gedachtegoed van het land zat (en nog steeds deels zit). Hier in Nederland zou je zoiets niet zien nee, maar goed.

Ik vond trouwens die bordjes met teksten wel geestig. Fry-day enzo


avatar van The Optician_mm

The Optician_mm

 • 7 berichten
 • 0 stemmen

Hallo allemaal,

Interessant om alle berichten hier te lezen over deze seriemoordenaar in reactie op deze docu.

Wil je echt 'kennis maken' met Theodore Bundy? Probeer dan het Engelstalige boek Conversations with a Killer op de kop te tikken van journalist Michaud of The Only Living Witness van journalist Aynesworth.

Crimewriter Ann Rule schreef het eerste boek over Ted Bundy: The Stranger Beside Me. Rule was ooit een collega van Bundy toen hij werkzaam was bij een hulplijn voor mensen in geestelijke nood.....

De film (miniserie?) The Deliberate Stranger uit 1986 is misschien nu wat gedateerd, maar toch wel het bekijken nog waard. Mark Harmon in de hoofdrol als Bundy.

(Heb ooit nog summier contact gehad met schrijfster Ann Rule over wat zij vond van de films/series die waren uitgebracht over Ted Bundy)


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 5103 berichten
 • 3549 stemmen

Dat Ann Rule boek heb ik. Stukje in gelezen ook, maar ben geen echte lezer. Qua tips mis ik nog Ted Bundy (2002) - MovieMeter.nl. Een aparte benadering, maar wel een benadering van de waanzin.

-edit- En afl. 1 van Born to Kill? - Seizoen 2 (2011) belicht de zaak ook uitstekend, al duurt die maar zo'n 45 minuten.


avatar van The Optician_mm

The Optician_mm

 • 7 berichten
 • 0 stemmen

ZAP! schreef:

Dat Ann Rule boek heb ik. Stukje in gelezen ook, maar ben geen echte lezer. Qua tips mis ik nog Ted Bundy (2002) - MovieMeter.nl. Een aparte benadering, maar wel een benadering van de waanzin.

-edit- En afl. 1 van Born to Kill? - Seizoen 2 (2011) belicht de zaak ook uitstekend, al duurt die maar zo'n 45 minuten.

De film Ted Bundy uit 2002 werd door Ann Rule betiteld als een complete verdraaiing van de werkelijkheid. Ik stem hiermee in. Neemt niet weg dat de film an sich een horror gehalte heeft die door de een weerzinwekkend bevonden wordt, en door een ander als hilarisch/zwartgalig.


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 5103 berichten
 • 3549 stemmen

Tussen weerzinwekkend en fascinerend zwartgallig, zou ik zeggen. Een flink aantal feiten wordt trouwens netjes aangehouden, maar ook een groot deel zal 'creatieve invulling' zijn.


avatar van clubsport

clubsport

 • 3214 berichten
 • 6588 stemmen

Ik raakte bekend met Bundy door de uitstekende tv film The deliberate stranger jaren geleden met mark Harmon .

Na ook de Gacy en Dahmer afleveringen van deze franchise ( om het maar zo te noemen ) te hebben gezien leek deze me ook de moeite waard om eens te bekijken .

Het verschil hier TOV de andere 2 is dat de slachtoffers dit keer vrouwen waren en het lijkt er ook op dat de maatschappij met vrouwen als slachtoffer heftiger reageert , vermissing van de vrouwen werd veel sneller en serieuzer aangepakt dan bij de slachtoffers van Gacy en Dahmer .

Ook het begrip Hybristophilia vind ik een bizar fenomeen , het is vrij algemeen bekend dat er vrouwen zijn

( opmerkelijk dat het vrijwel altijd vrouwen zijn) die zich sterk aangetrokken voelen tot de bad boy en serial killers krijgen vaak veel fan mail van vrouwen die zelfs een relatie met hen willen aangaan .

Het wordt kort aangehaald in deze serie maar verder niet behandeld en dat is zo veelzeggend .

Ten opzichtte van Dahmer springen deze 2 er wel uit , met name het gemis aan wroeging en het sadisme zijn hier opvallende verschillen .


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.