• 9.374.429 stemmen

Op Weg met Jan - Seizoen 2 (2018-2019)

Show titel: Op Weg met Jan

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 12 minuten

Met: Jan Van Looveren, Nora Gharib en Tina Maerevoet

Oorsprong: België

Datum van release: donderdag 13 december 2018

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Op Weg met Jan

In 'Op weg met Jan' gaat Jan Van Looveren op een avontuurlijke roadtrip, telkens vergezeld door een bekende Vlaming met een sterk verhaal. Buiten de grenzen van hun land en comfortzone leren ze elkaar en zichzelf beter kennen, op spannende routes vol verrassende ervaringen en ontmoetingen. De bekende gasten tonen zich elk op hun eigen manier sterk. Ze staan open voor een uitdagende reis, ze trotseren de gevaarlijkste wegen en bovendien hebben ze een boeiend persoonlijk verhaal dat ze in alle openheid durven te vertellen. Ook Jan laat zich van een andere kant zien.

Afleveringen Seizoen 2 (2018-2019)

1. 1. Nora Gharib

13 december 2018 (52 minuten)

Jan trekt met Nora naar Albanië, een land dat onbekend en onbemind is. De wegen zijn hier bepaald geen autostrades. Hun rit leidt hen over steile bergpassen en doorheen rivierbeddingen en canyons, maar ze toont zich een prima chauffeur, vindt Jan. Een tikje te overmoedig zelfs, bij momenten. Met Nora heeft Jan het over haar carrière, haar geloof en haar huwelijk. Toen Nora trouwde met haar jeugdliefde, zorgde dat namelijk voor problemen thuis door de cultuurverschillen.

2. 2. Tina Maerevoet

20 december 2018 (52 minuten)

Jan neemt Tina mee naar Sri Lanka, een land dat haar aantrekt omwille van de mooie natuur en de boeddhistische levensfilosofie en rust. Iets dat zij zelf ook zoekt in haar hoofd en haar leven. De vader van Tina overleed in 2015 en sinds zijn overlijden is Tina erg in zichzelf gekeerd, heeft ze schrik om nieuwe ervaringen op te zoeken. Ze wil opnieuw opener in het leven staan en dingen durven.

3. 3. Lien van de Kelder

10 januari 2019 (52 minuten)

Jan gaat met Lien naar El Salvador. Niet toevallig, want in El Salvador wil Lien al lang op zoek naar een stuk familiegeschiedenis. Haar "tante Cécile" stichtte er in de jaren '70 een ziekenhuis. Ook haar oom Bernard ging daarheen, maar hij werd er vermoord. Lien wil het levenswerk van haar familie graag met eigen ogen zien. Het wordt een emotioneel bezoek.

4. 4. Evi van Acker

17 januari 2019 (52 minuten)

Evi heeft in haar zeilcarrière zowat de hele wereld afgereisd, en ze verbleef twee derde van het jaar in het buitenland. Eigenlijk heeft ze van alle landen waar ze was weinig meer gezien dan de havens, het water en haar logies. Nu ze de topsport vaarwel heeft gezegd, wil ze de wereld op een andere manier leren kennen, en Jan biedt haar die kans. Het wordt een reis met veel nieuwe, eerste ervaringen.

5. 5. Karolien Debecker

24 januari 2019 (52 minuten)

Jan trekt met Karolien naar Marokko, een land dat heel anders met vrouwen- en holebirechten omgaat dan wij. Karolien wil daar met open blik ontdekken waar de verschillen zitten, en hoe zij zich daar zelf bij voelt. Karolien en Jan hebben elkaar veel te vertellen, en ze plagen elkaar vanaf de eerste minuut. De twee sterke karakters zijn aan elkaar gewaagd.

6. 6. Dagný Rós Ásmundsdóttir

31 januari 2019 (52 minuten)

Jan staat voor een uitdaging. Hij wil met Dagný Rós op reis door haar eigen thuisland, IJsland, en haar daar dingen laten ontdekken die ze nog niet eerder zag, deed of meemaakte. Dagný Rós laat hem al bij hun ontmoeting op de luchthaven weten dat dat haar een onmogelijke opdracht lijkt, maar ze onderschat Jan. Hij wil met haar naar de ruige Westfjorden, het meest desolate en onbewoonde stuk van het land, en een regio waar Dagný Rós nog niet geweest is.

avatar van Esteban

Esteban

Alweer een gevalletje waarbij het programma maar zo interessant kan zijn als de gast zelf. Zo staken de laatste twee episodes er met kop en schouders bovenuit. Karolien Debecker en Dagny Ros zijn ongelooflijk boeiende en fijne mensen. Een groot contrast met Lien van de Kelder en Evi van Acker, waarbij ik zelfs de neiging had om weg te zappen. Niets tegen die personen op zich, maar zij konden mij echt niet boeien.