• 9.377.374 stemmen

Rig 45 - Seizoen 1 (2018)

Show titel: Rig 45

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Christian Sundkvist, Jonas Fors en William Diskay

Met: Catherine Walker, Gary Lewis en Jakob Oftebro

Oorsprong: Zweden

Datum van release: vrijdag 8 juni 2018

Eerst uitgezonden op: Viaplay (Zweden)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Rig 45

Andrea, die als veiligheidsinspecteur werkt voor de oliemaatschappij Benthos Oil, wordt twee dagen voor Kerstmis naar boorplatform Rig 45 gestuurd om een dodelijk ongeluk te onderzoeken. De bemanning houdt de lippen stijf op elkaar en Andrea vermoedt dat er meer aan de hand is. Vervolgens wordt het olieplatform door een orkaan afgesloten van de rest van de wereld. Terwijl het weer voor zware uitdagingen zorgt en er geen enkele communicatie met het vasteland mogelijk is, valt er een tweede slachtoffer. Het besef dringt door dat het niet om ongelukken gaat, maar om moord. Het kan niet anders of de moordenaar is ook nog op het platform, een verontrustende gedachte.

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

1. 1. Episode 1

8 juni 2018 (44 minuten)

Vlak voor de kerst wordt Andrea door een verzekeringsbedrijf naar een olieplatform gestuurd. Ze moet de dood van één van de medewerkers onderzoeken. Eenmaal aan boord ontdekt ze dat er iets veel gruwelijker aan de hand is.

2. 2. Episode 2

8 juni 2018 (44 minuten)

Een orkaan teistert het platform en niemand kan er op of er af en hulp van buitenaf is niet mogelijk. Na een tweede ongeluk is Andrea er zeker van dat er een saboteur aan boord is. Het is echter lastig voor haar om antwoorden te krijgen omdat niet alle geheimen prijs gegeven willen worden.

3. 3. Episode 3

15 juni 2018 (44 minuten)

Er is iemand vermoord op het platform, en het is nu wel duidelijk dat de moordenaar iemand van de bemanning moet zijn. Het olieplatform is door de orkaan beschadigd en is losgeslagen wat voor veel spanningen zorgt bij de bemanning.

4. 4. Episode 4

22 juni 2018 (44 minuten)

Het olieplatform is dusdanig beschadigd dat de bemanning genoodzaakt is om de stroom af te sluiten om het veilig te houden. Terwijl het onderzoek verder gaat vallen er nog meer slachtoffers. De bemanning probeert het contact met de buitenwereld te herstellen.

5. 5. Episode 5

29 juni 2018 (44 minuten)

De resterende bemanning is in twee groepen verdeeld en iedereen verdenkt elkaar van de moorden. De spanning loopt terwijl bemanning wacht op hulp. Ze beseffen dat ze met elkaar moeten praten om het mysterie op te lossen.

6. 6. Episode 6

6 juli 2018 (44 minuten)

Het kat en muis spel tussen de bemanningsleden nadert zijn hoogtepunt. Het lijkt er op dat de orkaan langzaam een andere richting op gaat. Wie is er schuldig en wie zal er overleven voordat de reddingswerkers in staat zijn aan boord te komen?

avatar van jakkepoes_mm

jakkepoes_mm

Te zien op Canvas. 2 delen per keer. Ik wacht tot ik ze allemaal heb en dan in één ruk kijken.

avatar van ZAP!

ZAP!

Een variatie op Agatha Christie's klik, dus?

avatar van ZAP!

ZAP!

ZAP! schreef:
Een variatie op Agatha Christie's klik, dus?
Niet helemaal, maar zal er zeker door geïnspireerd zijn.

Te doen, ook al heb ik weinig met zo'n booreilandlocatie. Wringt zich zoals te verwachten nogal es in geforceerde bochten, maar ja. Wat nog wel redelijk verrassend is, is dat de hoofdrolspeelster na een paar afleveringen het loodje legt. Acteerwerk adequaat tot goed.

2,5*.

avatar van jakkepoes_mm

jakkepoes_mm

Heb hem nu ook afgekeken. Er waren inderdaad wel wat onwaarschijnlijkheden en als je oplet weet je in welke hoek de dader gezocht moet worden. Toch wel vermakelijk en een donker sfeertje.