ad
 • 140.647 films
 • 6.737 series
 • 20.448 seizoenen
 • 460.664 acteurs
 • 284.139 gebruikers
 • 8.142.175 stemmen
Avatar
 
banner banner

Bassie en Adriaan en de Verdwenen Kroon (1988)

3,54 36 stemmen

Show titel: Bassie en Adriaan en de Verdwenen Kroon

Seizoenen: 1 seizoen

Afleveringen: 6

Datum van release: maandag 18 december 2017

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Bassie en Adriaan en de Verdwenen Kroon

Afleveringen Seizoen 1 (1988)

 1. 1. Een Toevallige Ontmoeting

  De Baron, B2 en Vlugge Japie weten uit de gevangenis te ontsnappen. Adriaan komt de boeven tijdens een ritje naar de supermarkt tegen en een spectaculaire achtervolging is het gevolg. De politie sluit aan, maar verwart de snel rijdende Adriaan met de boeven. Op het politiebureau wordt Adriaan herenigd met adjudant Van der Steen.

 2. 2. Het Museumbezoek

  De boeven hebben hun intrek genomen in een verlaten kasteel. Bassie zit in zijn maag met een door de boeven achtergelaten brief waarin ze wraak zweren, maar Adriaan blijft optimistisch. De Baron is van plan een eeuwenoude kroon te stelen die tentoongesteld staat in het plaatselijke museum. Hij stuurt Vlugge Japie naar het museum om foto’s van de beveiliging te maken, maar het toeval wil dat Bassie en Adriaan net op dat moment een bezoek brengen aan hetzelfde museum.

 3. 3. De Inbraak

  De boeven slagen erin onopgemerkt het museum binnen te dringen. Robin kan de walkietalkies van de boeven afluisteren, maar komt er niet achter waar de boeven precies zijn. Ondanks dat de politie intensief een oogje in het zeil houdt, slagen de boeven er op gewiekste wijze in om de kroon te bemachtigen.

 4. 4. De Dreigbrief

  Wanneer Bassie en Adriaan de dag na de inbraak op zoek gaan naar een mogelijke schuilplaats van de boeven, treffen ze Vlugge Japie’s gestolen auto bij een kasteel aan. Terwijl zij besluiten dit kasteel nader te onderzoeken, schrijft de Baron een brief en laat deze door Japie in de gestolen auto leggen. De politie onderzoekt de auto en treft de brief aan. Adjudant Van der Steen trommelt onmiddellijk Bassie en Adriaan op.

 5. 5. Een Miljoen Gulden Losgeld

  De Baron belt met de adjudant. Hij eist één miljoen gulden als losgeld voor de kroon. Bassie en Adriaan moeten het geld overhandigen, maar Adriaan bedenkt een plan waardoor de politie hen onopvallend kan volgen. De Baron dwingt Bassie en Adriaan om een bepaalde route te rijden, waarbij hij tussendoor telefonisch contact met hen opneemt om nieuwe instructies te geven. Op den duur krijgt de Baron Adriaans plan door…

 6. 6. Bedrogen door Bedriegers

  Adriaan bedenkt een nieuwe valstrik voor de tweede overhandiging. Wederom stippelt de Baron een route voor de clown en acrobaat uit, en ditmaal is hij hen te slim af. Hij laat hen overstappen in een gestolen auto, waardoor Bassie en Adriaan geen contact meer hebben met de politie. Na een hectische autorit loopt het duo regelrecht in een hinderlaag, waardoor de boeven zowel de kroon als het losgeld in hun bezit krijgen. Terwijl Bassie en Adriaan proberen te ontsnappen, laat de Baron het lijken alsof zij er zelf met het losgeld vandoor zijn gegaan.

 7. 7. Het Computerprogramma

  Adriaan heeft een idee om ervoor te zorgen dat hij en Bassie het losgeld weer in handen krijgen en ze hun onschuld kunnen bewijzen. Adriaan laat Robin een aantal gegevens in de computer scannen, waardoor de clown en acrobaat mogelijk de schuilplaats van de boeven kunnen ontdekken. De Baron plant ondertussen zijn ontsnapping naar het buitenland.

 8. 8. De Ontsnappingsroute

  Bassie en Adriaan zetten de achtervolging in en maken daarbij gebruik van waterscooters. Even lijkt dit het einde van de ontsnappingspoging van de boeven, maar dan valt Bassie in het water… De boeven zijn inmiddels op een andere boot overgestapt en zijn niet van plan zich een tweede keer te laten onderscheppen. Wanneer Bassie en Adriaan opnieuw dichtbij komen, worden ze gearresteerd door de politie. De boeven bereiken inmiddels de grens. Kan het circusduo deze uitzichtloze situatie nog tot een goed einde brengen?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 54389 berichten
 • 3393 stemmen

Waar eerdere series er vrij lang over deden om het hoofdverhaal te vertellen, daar zit het tempo er hier meteen aardig in. En het is ook tevens de eerste serie waarin Paul van Gorcum de Baron speelt. Mijn favoriete Baron, want dit is de Baron uit ''mijn'' kindertijd. De voorgangers waren ook oké, maar dit voelt gewoon goed. Zijn stem, zijn houding, zijn gescheld en getier, zijn enorme afkeer tegenover Bassie en Adriaan; leuk!

Op zich is het allemaal wat herhaling, vooral als Adjudant van de Steen weer eens problemen heeft met Bassie en Adriaan te geloven, waarna ze zelf maar weer achter de boeven aan gaan, maar het voelt tegelijk ook weer vertrouwd aan. Ook B2 en Vlugge Japie zijn weer leuke toevoegingen. Het leukste blijft vaak om te zien hoe ze de boeven weer in de gevangenis krijgen en dat is hier nog best vermakelijk uitgewerkt.

Hiermee staat de hele serie op deze site, goed werk van tommykonijn!

3,5*


avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

 • 224 berichten
 • 23 stemmen

hmmm er klopt iets niet op de dvd foto staat "Ruim 3 uur kijk plezier" maar bij de speelduur staat 176 minuten en dat is geen 3 uur.

Verder over de serie, deze behoort zeker tot mijn B en A top 3 en wellicht wel op nr 1.

vaststaat dat Paul van Gorcum (De Baron) een absolute meerwaarde is voor de serie alleen zijn stem is al fantastisch.

en als klein manneke vond ik hem toch wel een beetje eng.

Ook de actie scenes zijn leuk uitgewerkt Zo raken de boeven een auto kwijt door middel van een trouw aan een trekhaak en worden ze door een reusachtige poster in de val gelokt. Tenminste dat was toch in deze serie?


avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2433 berichten
 • 2728 stemmen

brin2352 dat komt waarschijnlijk vanwege het feit dat er nog bonusmateriaal op de discs staat.


avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

 • 224 berichten
 • 23 stemmen

Ach ja, natuurlijk, dank voor de uitleg Brawljeff


avatar van tommykonijn

tommykonijn

 • 4585 berichten
 • 2035 stemmen

brin2352 Wikipedia spreekt over 200 minuten en mijn DVD over 190 minuten. Tijdens het kijken kwam ik erachter dat beide onjuist zijn. Ik had de plotomschrijvingen geschreven en kwam er aan het einde van de rit achter dat ik één complete aflevering leek te hebben overgeslagen. Toen ik ging kijken waar het probleem zat, bleek de serie veel korter te duren dan overal staat aangegeven. Het daadwerkelijke speelduur bleek plusminus 22 minuten per aflevering (i.p.v. 25), waardoor de 176 minuten die TvMeter hanteert het dichtst bij de werkelijkheid komt.


avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

 • 224 berichten
 • 23 stemmen

tommykonijnJe hebt hard werk geleverd door al deze titels toe te voegen, waarvoor dank.

en ik begrijp de uitleg.


avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

 • 224 berichten
 • 23 stemmen

Op de plaatselijke rommelmarkt, lag de dvd voor 1 euro, dus ik kon hem uiteraard niet laten liggen. Uiteraard ook snel bekeken en deze heeft de tand des tijds goed doorstaan.

Het verhaal wordt met vaart verteld zonder dat het gehaast aanvoelt en er zit de nodige humor in, verder zijn de boeven lekker over de top en B&A mogen zo nu en dan een leuk liedje zingen.

Wat opvalt is de achtergrond muziek. Ik kan me vergissen maar volgens mij hoorde ik het riedeltje van de "Exorcist".


avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 54389 berichten
 • 3393 stemmen

hilversum3 schreef:

Wat opvalt is de achtergrond muziek. Ik kan me vergissen maar volgens mij hoorde ik het riedeltje van de "Exorcist".

Dat klopt, maar dat zit toch door de hele B&A serie heen met die muziek?


avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

 • 224 berichten
 • 23 stemmen

Daar kan je helemaal gelijk in hebben maar dit was de 1ste die ik na een eeuwigheid weer zag.


avatar van neo

neo

 • 15354 berichten
 • 8539 stemmen

Vangelis is ook zo'n beruchte. Overigens zijn door de jaren heen bij veel avonturen wijzigingen op het gebied van muziek doorgevoerd. Ook bij de Verdwenen Kroon is nieuw gecomponeerde muziek van Aad van Toor en Bert Smorenburg pas te horen in de vhs van 2000, ter vervanging van muziek waar waarschijnlijk veel mensen aan gewend waren.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.