• 9.377.760 stemmen

The Vampire Diaries - Seizoen 7 (2015-2016)

Show titel: The Vampire Diaries

Afleveringen: 22

Speelduur: 15 uur en 42 minuten

Ontwikkeld door: Kevin Williamson en Julie Plec

Met: Paul Wesley, Ian Somerhalder en Kat Graham

Datum van release: donderdag 8 oktober 2015

Eerst uitgezonden op: The CW (Verenigde Staten)

Plot The Vampire Diaries

Vier maanden nadat een tragisch auto-ongeluk een einde aan het leven van hun ouders maakte, proberen de zeventien-jarige Elena Gilbert en haar vijftien-jarige broer Jeremy hun leven weer op te pakken. Ze wonen nu bij hun tante Jenna die er het beste van probeert te maken. Als het schooljaar begint, zijn Elena en haar vrienden gefascineerd door de nieuwe mysterieuze student Stefan Salvatore. Stefan en Elena voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Wat ze niet weet is dat Stefan een vampier is.

Afleveringen Seizoen 7 (2015-2016)

1. 1. Day One of Twenty-Two Thousand, Give or Take

8 oktober 2015 (43 minuten)

Nadat het leven van zijn vriendin werd gelinkt aan dat van zijn beste vriendin Bonnie, is Damon gedwongen door zijn nieuwe realiteit heen te navigeren zonder de liefde van zijn leven. Bonnie heeft besloten als zijn morele kompas te fungeren en Damon houdt op zijn buurt Alaric in de gaten, na het verlies van diens verloofde Jo. Ondertussen neemt Stefan een actieve rol in het beschermen van de stad tegen Lily en haar familie van Heretics, die al direct zijn begonnen met onrust zaaien in Mystic Falls.

2. 2. Never Let Me Go

15 oktober 2015 (43 minuten)

Damon neemt een besluit dat de overeenkomst tussen Lily en Stefan op het spel zet. Alaric heeft Bonnies hulp nodig bij een artefact. Matt moet een belangrijke beslissing nemen. Caroline ontdekt een schokkend geheim.

3. 3. Age of Innocence

22 oktober 2015 (43 minuten)

Damon gaat met Bonnie en Alaric op een roadtrip op zoek naar iets dat ze tegen zijn moeder kunnen gebruiken. Caroline, die gevangen wordt gehouden door de Heretics, krijgt schokkende informatie te horen over Valeries verleden, terwijl Stefan op zijn beurt onverwachte informatie over zijn verleden hoort van Lily.

4. 4. I Carry Your Heart With Me

29 oktober 2015 (43 minuten)

Damon denkt de overhand te hebben gekregen in zijn strijd tegen Lily, maar een onverwachte wending zorgt ervoor dat hij op zoek moet naar een plan B. Elders hebben Damons daden de ongewenste aandacht van Mary Louise en Nora getrokken, waardoor Stefan en Caroline gedwongen zijn de meisjes op het Whitmore College's Heaven & Hell Ball af te leiden gedurende de avond.

5. 5. Live Through This

5 november 2015 (43 minuten)

Damon beseft zich dat hij in een neerwaartse spiraal zat en besluit hier verandering in te brengen. Lily bereidt zich voor op de komst van een bijzonder figuur uit haar verleden. Elders komt Stefan oog in oog met Valerie, terwijl Enzo en Bonnie met een gewelddadige bedreiging te maken krijgen.

6. 6. Best Served Cold

12 november 2015 (43 minuten)

Na te zijn herenigd met haar voormalige liefde Julian, laat Lily hem kennismaken met Damon en Stefan, die er elk hun eigen opvattingen op nahouden over hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. Bonnie en Matt ontdekken een vreemd mysterie, terwijl Alarics gemoedstoestand het kookpunt bereikt door een desastreuze onthulling.

7. 7. Mommie Dearest

19 november 2015 (43 minuten)

Stefan en Damon confronteren hun moeder in een poging tot haar door te dringen omtrent Julians manipulatieve gedrag, maar krijgen onverwacht een duister geheim te horen dat Lily al meer dan 160 jaar met zich meedraagt. Enzo is vastbesloten om zich te bewijzen en wanneer hij oog in oog komt met Julian, daagt hij hem uit tot een duel. Matt komt te midden een steeds maar uitbreidend mysterie en levensveranderd nieuws zet het leven van Caroline op z'n kop.

8. 8. Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me

26 november 2015 (43 minuten)

Terwijl Julian en Lily een feestje geven voor de verjaardagen van Mary Louise en Nora, zetten Stefan en Damon een plan in werking om een nieuwe dreiging in de kiem te smoren. Ondertussen zorgt een ernstige onthulling ervoor dat Caroline haar nieuwe realiteit onder ogen moet zien.

9. 9. Cold as Ice

10 december 2015 (43 minuten)

Een zoektocht naar Julian leidt Damon en Stefan naar een klein stadje buiten Mystic Falls. Ondertussen probeert Caroline om te gaan met haar nieuwe leven als zwangere vampier. Alaric is bezorgd dat de zwangerschap meer effect op Caroline heeft dan ze toegeeft. Wanneer Stefan geen gehoor krijgt bij Damon, neemt hij het recht in eigen handen. Dit leidt tot een reeks tragische gebeurtenissen.

10. 10. Hell Is Other People

29 januari 2016 (43 minuten)

De ziel van Damon zit opgesloten in de Phoenix stone. Om eruit te komen moet hij zijn aartsrivaal onder ogen komen en verslaan. Ondertussen zit Bonnie in een race tegen de klok om Damon uit de steen te halen voordat de effecten van de steen niet meer terug te draaien zijn.

11. 11. Things We Lost in the Fire

5 februari 2016 (43 minuten)

De traumatische effecten van de Phoenix stone hebben een blijvend effect op Damon. Zijn broer Stefan probeert hem te helpen om grip te houden op de werkelijkheid, ook al heeft hij stiekem zelf veel last van zijn ervaringen in de steen. Ondertussen keert Tyler terug voor Alaric's babyshower en doet Caroline een schokkende ontdekking over de toekomstplannen van Alaric.

12. 12. Postcards from the Edge

12 februari 2016 (43 minuten)

Stefan weigert om toe te kijken hoe zijn broer Damon helemaal de weg kwijt raakt door de Phoenix stone. Stefan komt tijdens zijn pogingen echter tot een schrikbarende ontdekking. Ondertussen begint Caroline vreemde bijwerkingen te merken van haar bovennatuurlijke zwangerschap en kan niet anders dan Valerie om hulp vragen.

13. 13. This Woman's Work

19 februari 2016 (43 minuten)

Er treden complicaties op bij de bovennatuurlijke zwangerschap van Caroline en haar leven hangt daardoor aan een zijden draadje. Stefan en Valerie moeten er alles aan doen om haar en de baby's te redden. Ondertussen dwingt Enzo Damon ertoe om hem te helpen Rayna Cruz op te sporen, een roekeloze vampierenjager die op vrije voeten is.

14. 14. Moonlight on the Bayou

26 februari 2016 (43 minuten)

Stefan vertrekt naar New Orleans om Rayna Cruz weg te lokken van zijn vrienden in Mystic Falls. Valerie heeft een veilige plek in New Orleans waar hij veilig is. Na zijn aankomst ontmoet hij Klaus Mikaelson, die al snel vragen stelt over zijn plotseling komst. Ondertussen betrekt Enzo Damon en Bonnie bij een plan dat Stefan zou moeten beschermen tegen Rayna.

15. 15. I Would for You

4 maart 2016 (43 minuten)

Stefan en Valerie zoeken naar een magisch kruid dat kan helpen om zich te verstoppen voor Rayna. Damon verzint zelf een nieuw plan om Rayna voorgoed uit te schakelen. Bonnie doet ondertussen een schrikbarende ontdekking over Rayna, waardoor Damon's plan per direct gestaakt moet worden.

16. 16. Days of Future Past

1 april 2016 (43 minuten)

In een poging het goed te maken met zijn broer, biedt Damon aan het litteken van Stefan middels magie naar hem over te brengen, maar Damon ontdekt dat hier onverwachte gevolgen aan kleven. Valerie probeert wanhopig tot Damon door te dringen voor het te laat is. Elders poogt Enzo zijn naam te zuiveren, maar niet voordat een confrontatie met Nora tot een schokkende ontdekking leidt.

17. 17. I Went to the Woods

8 april 2016 (43 minuten)

In de nasleep van de fatale beslissing van zijn broer, komt Stefan terecht in een leven of dood situatie waarin hij enkel op zijn primaire instincten kan vertrouwen. Intussen probeert Damon wanhopig zijn broer te redden en hij gaat een bijzondere aanwijzing achterna, terwijl Matt Valerie naar Dallas stuurt om Alarics hulp in te schakelen bij de zoektocht naar Stefan. Rayna onderneemt afzonderlijk een missie om Stefan te vinden, nadat ze de opkomst van een nieuwe dreiging ontdekt.

18. 18. One Way or Another

15 april 2016 (43 minuten)

Damon is vastbesloten een ontsnapte vampier genaamd Ambrose, die mogelijk de sleutel is om Stefan veilig terug te krijgen, in de kraag te vatten en reist naar Memphis met Alaric op sleeptouw. Alaric is echter terughoudend om het vampierjagen weer op te pakken en maakt zijn onwil duidelijk aan Damon. Ondertussen ontmoet Bonnie een jonge vrouw genaamd Virginia in de psychiatrische afdeling, die haar van waardevolle informatie voorziet.

19. 19. Somebody That I Used to Know

22 april 2016 (42 minuten)

Enzo's pogingen om Bonnie te beschermen eindigen net in het gevaar brengen van haar leven. Rayna kan de sleutel hebben tot het redden van Bonnies leven. Enzo en Bonnie moeten samenwerken met Damon die wanhopig is Bonnie te redden en hun gebroken relatie te herstellen. Stefan reist af naar Dallas en komt oog in oog te staan met Alaric. De spanning tussen hen escaleert. Enzo ontdekt het ware motief van The Armory achter de zoektocht naar Bonnie.

20. 20. Kill 'Em All

29 april 2016 (42 minuten)

Bonnies leven wordt nog steeds bedreigd en Damon en Enzo reppen zich om haar te redden vooraleer haar conditie verslechtert. Een aarzelende Stefan werkt samen met Matt in het belang van Bonnie en ontdekt de waarheid achter Matts woede ten aanzien van hem. Carolin is vastbesloten haar beste vriendin te helpen en voegt zich bij Alaric. Al snel realiseert ze zich hoe hard ze haar vroegere bovennatuurlijke levensstijl heeft gemist. Damon neemt een rampzalige beslissing die zijn relatie met Bonnie voorgoed zal veranderen.

21. 21. Requiem for a Dream

6 mei 2016 (42 minuten)

De gevolgen van Damons acties dwingen iedereen om samen te komen om Bonnie te helpen. Een nieuwe dreiging zorgt ervoor dat Caroline in gevaar is. Stefan neemt een roekeloze beslissing. Enzo poogt sterk te blijven terwijl Bonnie voor haar leven vecht. Matt neemt het heft in eigen handen om een vriend te redden.

22. 22. Gods & Monsters

13 mei 2016 (42 minuten)

Ondanks hun beste pogingen om Bonnie te helpen in de situatie waarin ze zich bevindt, realiseren Damon, Enzo en Caroline dat hun opties dalen en dat er drastische maatregelen genomen moeten worden. De enige kans om hun vriendin te redden ligt in de Armory waardoor Stefan aan Caroline moet vertellen dat ze hulp nodig hebben van een onverwachte bron - Caroline en Alaric's tweeling. Enzo houdt Bonnie bezig door haar terug te brengen naar hun hut, maar wanneer zijn plan een onverwachte wending neemt, is het aan Damon om het ultieme offer te brengen zodat hij zijn vrienden kan redden.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.