• 150.480 films
 • 8.470 series
 • 25.755 seizoenen
 • 566.135 acteurs
 • 325.853 gebruikers
 • 8.557.439 stemmen
Avatar
 
banner banner

Zeg 'ns Aaa - Seizoen 6 (1986-1987)

3,05 21 stemmen

Show titel: Zeg 'ns Aaa

IMDb beoordeling: 6,7 (316)

Afleveringen: 21

Speelduur: 7 uur en 54 minuten

Ontwikkeld door: Alexander Pola en Chiem van Houweninge

Met: Sjoukje Hooymaayer, Carry Tefsen en John Leddy

Oorsprong: Nederland

Datum van release: maandag 10 november 1986

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

 • On Demand:

 • NPO Start Bekijk seizoen 6 via NPO Start
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Zeg 'ns Aaa

Zeg 'ns Aaa gaat over een vrouwelijke huisdokter, haar gezin en haar huishoudster. Zeg 'ns Aaa laat Nederland van zijn tolerantste kant zien: Met een werkende alleenstaande moeder, een Surinamer als ideale schoonzoon en een lesbisch stel dat volledig geïntegreerd door het leven gaat.

Afleveringen Seizoen 6 (1986-1987)

 1. 1. Dat Moet Toch…

  10 november 1986 (21 minuten)

  Hans koopt een tweedehands zeilboot. Lydie en Mien hebben medelijden met Gert-Jan omdat Pien hem heeft verlaten, maar Hans en Koos denken daar heel anders over.

 2. 2. Poes

  17 november 1986 (23 minuten)

  Lydie en Mien maken zich zorgen omdat Gert-Jan met veel verschillende vrouwen is uit geweest sinds hij door Pien is verlaten. Hans staat erop om een motor te kopen die bij hun nieuwe zeilboot past.

 3. 3. ’n Handje Helpen

  24 november 1986 (23 minuten)

  Koos heeft een lekkend aquarium gekocht van Jopie. Lydie en Hans brengen hun eerste nacht op hun zeilboot door, maar worden voortdurend onderbroken door bezoekers.

 4. 4. Vissie Kijken

  1 december 1986 (26 minuten)

  Pim komt een weekendje logeren. Mien wil hem het nieuwe aquarium laten zien. Hans en Lydie hebben hem beiden een klein zwemvest gekocht om op hun boot te dragen. Gert-Jan vraagt Koos om Pim op te halen op het treinstation.

 5. 5. Bij de Tijd

  8 december 1986 (23 minuten)

  Miens vader komt op bezoek en wordt op aanraden van dokter Lydie eens grondig onderzocht. Wanneer hij een dag eerder dan gepland door zijn andere dochter Annie op de trein wordt gezet, lukt het hem niet om in Amsterdam te komen.

 6. 6. Opgegeven

  15 december 1986 (21 minuten)

  Arie Kalkman, de vader van Mien, brengt een dag door in het ziekenhuis waar hij wordt onderzocht door dokter Lansberg. Hij maakt echter bezwaar tegen een speciale behandeling en vermoedt dat de artsen hem niet de hele waarheid vertellen.

 7. 7. Spit

  22 december 1986 (22 minuten)

  Koos voelt zich beter dan ooit vanwege zijn fietshobby. Dat wil zeggen, totdat hij pijn onder in zijn rug krijgt. Arie Kalkman zorgt ervoor dat Koos al zijn medicijnen slikt, met onverwachte gevolgen...

 8. 8. De Belasting

  29 december 1986 (23 minuten)

  Na het zien van brandweermannen in actie bij Jopie's autogarage is Koos van plan zich aan te melden bij de vrijwillige brandweer. Teuntje is boos omdat Gert-Jan te veel tijd besteedt aan het via de telefoon ruzie maken met Pien. Frits, de blinde vriend van Hans en Lydie, brengt hen onverwachts een bezoek.

 9. 9. Zwartkijken

  5 januari 1987 (22 minuten)

  Arie Kalkman denkt dat de artsen iets voor hem achterhouden, dus vraagt Hans hem terug te komen naar het ziekenhuis voor een nieuw gesprek. Lydie heeft een jurk nodig voor het Rode Kruis gala.

 10. 10. Hoofdluis

  12 januari 1987 (22 minuten)

  Hans dringt er bij Lydie op aan om Gert-Jan te vragen om haar dokterspraktijk te komen versterken. Mien en Koos lijden aan hoofdluis.

 11. 11. Super

  19 januari 1987 (24 minuten)

  Gert-Jan loopt Map tegen het lijf in een café. Jopie, die een hoop geld van de verzekering heeft gekregen, wil samen met Koos een nieuw bedrijf starten. Lydie heeft bij het tankstation een klein probleem met haar kleding wanneer ze op weg is naar een chique feestje.

 12. 12. Video

  26 januari 1987 (23 minuten)

  Jopie & Koos zijn aan het brainstormen over wat voor soort bedrijf ze gaan beginnen. Lydie en Miep stellen voor dat Gert-Jan ook met ze mee mag doen. Wanneer ze echter zien dat Map als model wordt gefotografeerd weten ze het zeker: ze gaan in de videohandel.

 13. 13. De Das Om

  2 februari 1987 (25 minuten)

  Hans komt tijdens het schaatsen Gert-Jans vroegere vlam Esther van Dam tegen, die haar sjaal vergeet. Gert-Jan weigert deze terug te brengen en wanneer Lydie het telefoonnummer van Esther vindt, krijgt ze jaloerse nachtmerries.

 14. 14. De Sjaal

  9 februari 1987 (22 minuten)

  Esther gaat langs bij het ziekenhuis om haar sjaal bij Hans op te halen. Daar flirt ze met hem en vergeet de sjaal weer mee te nemen. Ondertussen zorgt Map er even voor dat Gert-Jan zijn liefde voor Teuntje in twijfel trekt.

 15. 15. Henny Huisman

  16 februari 1987 (23 minuten)

  Lydie gaat eindelijk naar Esther toe om de sjaal terug te brengen en wordt daar verleid door Esthers vriend Casper. Ondertussen wacht haar thuis een Nederlandse beroemdheid met een zere keel. Mien dringt erop aan dat Koos een nieuw pak koopt voor KoJo Video.

 16. 16. Echokabouter

  23 februari 1987 (21 minuten)

  Koos en Jopie gaan naar een advocaat om hun nieuwe bedrijf op te zetten. Teuntjes vriendin Claire heeft een plek nodig om te verblijven, nadat ze haar vriend Ron heeft verlaten. Deze staat prompt op de stoep bij Lydie.

 17. 17. Schijnheilig

  2 maart 1987 (27 minuten)

  Mien heeft de waterpokken, dus haar zus Annie wordt gevraagd om het huishouden van dokter Lydie een paar weken te doen. Gert-Jan weigert het aanbod van Koos en Jopie om zich bij hen aan te sluiten in de videohandel.

 18. 18. Witte Muizen

  9 maart 1987 (22 minuten)

  Lydie is niet blij dat Gert-Jan een baan in een medisch lab heeft aanvaard. Ze biedt hem daarom opnieuw aan om een deel van haar praktijk over te nemen. Jopie en Annie voelen zich tot elkaar aangetrokken.

 19. 19. Wie Is de Baas

  16 maart 1987 (19 minuten)

  Vader Kalkman komt onverwachts op bezoek. Hij valt in slaap op de bank van de dokter en steekt deze per ongeluk in brand met zijn sigaar. Mien zegt tegen Annie dat Jopie niet de baas over haar moet spelen.

 20. 20. De Receptie

  23 maart 1987 (20 minuten)

  Er is een receptie om te vieren dat moeder en zoon Van der Ploeg gaan samenwerken. Gert-Jan maakt zich zorgen omdat Pien is uitgenodigd. Ook Hans maakt zich zorgen wanneer de naam van Esther ook op de gastenlijst verschijnt.

 21. 21. Gast aan Tafel

  27 april 1987 (22 minuten)

  Lydie en Mien willen geld geven aan een goed doel dat mensen in de Derde Wereld eten geeft. Hans nodigt een collega uit Gambia uit voor het avondeten en krijgt in ruil daarvoor een geluksmuts.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.