• 10.587 nieuwsartikelen
  • 161.797 films
  • 10.108 series
  • 29.667 seizoenen
  • 613.354 acteurs
  • 192.951 gebruikers
  • 8.967.095 stemmen
Avatar
 
Rechter geeft 'The Sun' gelijk in rechtszaak met Johnny Depp
Foto: © ANP

Rechter geeft 'The Sun' gelijk in rechtszaak met Johnny Depp

Rechter geeft 'The Sun' gelijk in rechtszaak met Johnny Depp
Foto: © ANP

De uitspraak van de rechter in de zaak tussen Johnny Depp en de Britse tabbloidkrant The Sun is uitgevallen in het voordeel van de krant. Dat laat The New York Times weten. De rechter achtte het voldoende bewezen dat Johnny Depp voldeed aan de benaming 'vrouwenmepper', zoals hij in het omstreden artikel werd genoemd. 

De Britse rechtbank heeft vandaag bepaald dat The Sun gerechtvaardigd was in het gebruik van de term 'vrouwenklopper' in referentie aan acteur Johnny Depp. Zo weet The New York Times te vertellen. Volgens het 129 pagina's tellende gerechtelijk document zou "de heer Depp mevrouw Heard wel degelijk hebben mishandeld", aangezien de grote meerderheid van alle beschuldigingen aan zijn adres voldoende zijn bewezen. "Eiser is er niet in geslaagd zijn aanklacht wegens smaad te bewijzen. Hoewel hij de noodzakelijke elementen van smaad heeft bewezen, hebben de beklaagden aangetoond dat wat ze publiceerden - zoals ik dit heb geïnterpreteerd - in wezen waar was," luidt de samenvatting van de rechter. Daarbij benadrukt deze dat Heard andersom geen 'golddigger' genoemd zou mogen worden. "Ik geloof dat meneer Depp haar voor haar leven deed vrezen," voegde de rechter toe. 

Aanklacht

De rechtszaak die de afgelopen tijd speelde, is tussen Depp en The Sun. Laatstgenoemde werd door de acteur aangeklaagd voor laster, vanwege een stuk in de krant waarin Depp een "vrouwenmepper" zou zijn genoemd. Dit op basis van een verklaring van Heard, die haar ex-man al eerder in The Wall Street Journal op subliminale wijze van mishandeling betichte. De acteur claimde echter volledig onschuldig te zijn en zegt juist dat Heard losse handjes had. Zo zou zij een keer een fles wodka naar zijn hoofd hebben geslingerd, waardoor hij het topje van zijn vinger verloor. De verdediging van The Sun in de zaak bestond grotendeels uit veertien afzonderlijke aanklachten van misbruik, die eerder door Depp werden bestempeld als "ziekelijk onwaar." 

Heard en Depp kunnen zich nu gaan opmaken voor een tweede juridische confrontatie in de Verenigde Staten. Depp klaagt Heard aan voor 50 miljoen dollar in de staat Virginia vanwege een column in The Washington Post die ze schreef over huiselijk geweld. 

Reacties (1)


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

  • 4387 berichten
  • 2019 stemmen

Beroemd zijn en je een beetje gedragen, schijnt moeilijk te zijn.