• 158.101 films
  • 9.638 series
  • 28.756 seizoenen
  • 607.347 acteurs
  • 353.030 gebruikers
  • 8.844.251 stemmen
Avatar
 
Onder brieven bedolven boerin Bernice (23) uit 'Boer zoekt vrouw' oogt beteuterd in eerste aflevering: 'Echt heel heftig'
Foto: © ANP

Onder brieven bedolven boerin Bernice (23) uit 'Boer zoekt vrouw' oogt beteuterd in eerste aflevering: 'Echt heel heftig'

Onder brieven bedolven boerin Bernice (23) uit 'Boer zoekt vrouw' oogt beteuterd in eerste aflevering: 'Echt heel heftig'
Foto: © ANP

Boerin Bernice, één van de deelneemsters van het nieuwste seizoen Boer zoekt vrouwvindt haar deelname aan het populaire programma naar eigen zeggen 'echt heel heftig.' Dat zagen we gisteren in de eerste aflevering van de datingshow. Naar de 23-jarige Friese werden in totaal 430 brieven gestuurd, maar eenmaal aan de praat met Yvon Jaspers, lijkt de blijdschap ver te zoeken. 

Met een totaal van 430 brieven was de 23-jarige Bernice bij uitstek de populairste kandidate van het huidige seizoen Boer zoekt vrouw. De jonge Friese runt met haar hondje een boerderij in Zweden en voelde zich vanwege het isolement in het dunbevolkte Scandinavische land zo af en toe toch best eenzaam. Maar eenmaal geconfronteerd met een krat vol brieven door presentatrice Yvon Jaspers, heerst er toch wat koudwatervrees. Bernice blijkt nog nooit met een jongen te hebben gepraat die ze leuk vond. "En nu zijn het er 430!" zo zegt Jaspers enthousiast. "Welkom in je nieuwe leven. Ik weet alleen niet hoe blij je er nu mee bent."

Het wordt toch niks

Bernice bladert beteuterd door de brieven en kan er eigenlijk geen glimlachje uitpersen. Dat valt ook de presentatrice op, die nergens enige vorm van interesse bij de kandidate kan bespeuren. Daarop aangesproken, klinkt een onzekere uitleg. "Nee, ik denk toch wel snel: het wordt toch niks. Dat heb ik best wel snel, het moet wel van beide kanten komen. Ik moet iemand ook leuk vinden," zo zegt de Friese, die dan bijval krijgt van Jaspers. "Het is wel heel makkelijk om te denken, ik vind nooit iemand leuk, want dan hoeft er ook niks. Als je besluit dat je iemand leuk gaat vinden, is het ook doodeng."

Boerin Bernice.

De overweldiging bij de boerin doet bij kijkers van het programma een steeds terugkerende vraag rijzen: is het voor de deelnemers niet beter dat er een beperkt aantal brieven bij hen wordt neergelegd om de heidense taak van het selecteren wat te verlichten. Eén Twitteraar vindt in ieder geval van wel. "Bernice heeft spijt van haar deelname. 430 brieven is ook te gek. Waarom dan niet een plafond van 100 brieven, willekeurig gekozen. Dit is toch niet te doen?" zo valt er te lezen. 

Boer zoekt vrouw

Boer zoekt vrouw wordt sinds 2004 uitgezonden op de Nederlandse televisie en volgt de zoektocht van een tiental vrijgezelle boeren naar de liefde van hun leven. Na een brievenronde, een speeddate-ronde en een dagje uit, worden de vijf boeren met de meeste animo een week lang door de camera gevolgd terwijl zij de drie vrouwen waarin zij het meest geïnteresseerd zijn, bij hun boerderij over de vloer krijgen. Na twee afvalrondes is het dan vervolgens aan de boeren om hun keuze kenbaar te maken. Geslaagde matches leidden in de tot nu toe elf verschenen seizoenen tot maar liefst negentig 'boer zoekt vrouw-baby's'. 

430 brieven is overigens nog niks vergeleken bij de enorme stapel die boer Tom Groot in seizoen 8 voor de kiezen kreeg. Maar liefst 1808 vrouwen klommen in de pen om kans te maken bij de populaire boer. Toch liep zijn avontuur bij het programma op het gebied van liefde op niets uit. Wel hield hij er een televisiecarrière aan over als tuinman in het programma Eigen Huis & Tuin.

Reacties (0)

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Dit artikel bevat nog geen berichten. Wees de eerste.