• 145.960 films
  • 7.519 series
  • 22.938 seizoenen
  • 506.906 acteurs
  • 317.515 gebruikers
  • 8.345.928 stemmen
Avatar
 
Nog een bedrijf distantieert zich van 'De Meilandjes' door omstreden uitspraken

Nog een bedrijf distantieert zich van 'De Meilandjes' door omstreden uitspraken

Dinsdag 30 november 2021 om 16:35, door Dion Olbach
Nog een bedrijf distantieert zich van 'De Meilandjes' door omstreden uitspraken

De matrassenfabrikant Emma Matras wil niet langer samenwerken met Maxime Meiland uit het televisieprogramma Chateau Meiland. Dat laat het bedrijf weten in een bericht op instagram. Het bedrijf distantieert zich van de jongste telg uit de familie vanwege de anti-moslimuitspraken van haar moeder Erica. Eerder deed ook kaartenmerk Hallmark al afstand van de familie. 

Na kaartenmerk Hallmark zal ook matrassenfabrikant Emma Matras haar samenwerking met Maxime Meiland per direct beëindigen. Dat meldt het bedrijf in een bericht op Instagram. De fabrikant, waaraan veel influencers hun naam hebben gekoppeld, is het namelijk expliciet oneens met de anti-moslimuitspraken die moeder Erica Meiland eerder deed in haar biografie. "Emma neemt expliciet afstand van de opmerkingen van Erica Meiland. We accepteren het niet dat een groep mensen wordt buitengesloten of veroordeeld op basis van ras, religie, seksuele oriëntatie of elk ander persoonlijk kenmerk. Daarom hebben we besloten de samenwerking met Maxime per direct stop te zetten, aangezien wij niet willen samenwerken met iemand die onze waarden van diversiteit en inclusiviteit niet omarmt," zo luidt het statement. Het bedrijf zou Maxime de kans gegeven om publiekelijk te reageren op de uitspraken, maar daaraan werd geen gehoor gegeven. 

Biografie

Eerder dit jaar verscheen de biografie van Erica, waarin de televisiepersoonlijkheid verschillende uitspraken tegen de Islam. Zo valt te lezen dat Meiland tegen het dragen van hoofddoeken is en vergelijkt ze vrouwen die boerka's dragen met pinguïns. "Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid," zo staat er geschreven. "Ik ben ook voor een boerkaverbod. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?" Bovendien doet ze in de biografie een boekje open over haar 'relatie' met privédetective Sander van Betten. Terwijl van Betten spreekt van een volwaardige relatie, houdt Meiland vol dat daarvan nooit sprake is geweest.