• 10.576 nieuwsartikelen
  • 161.751 films
  • 10.100 series
  • 29.657 seizoenen
  • 613.286 acteurs
  • 192.917 gebruikers
  • 8.965.887 stemmen
Avatar
 
'Empire'-acteur Jussie Smollet alsnog de cel in ondanks hoger beroep
Foto: © ANP

'Empire'-acteur Jussie Smollet alsnog de cel in ondanks hoger beroep

'Empire'-acteur Jussie Smollet alsnog de cel in ondanks hoger beroep
Foto: © ANP

Jussie Smollett, bekend van de hitserie Empire, zou binnenkort opnieuw naar de gevangenis kunnen gaan, aangezien hij het hoger beroep dat hij had ingediend, heeft verloren. Dit nieuws wordt gemeld door Amerikaanse media. Smollett zette een aantal jaar geleden een racistische 'hate crime' tegen zichzelf op, maar bleef in de media beweren dat de zaak die tegen hem liep 'volstrekte onzin' was.

In december 2021 is Smollett schuldig bevonden aan het regisseren van een valse aanval op straat in Chicago. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen en moest ook 120.000 dollar betalen als vergoeding voor de overuren van de politie als gevolg van zijn valse aangifte. De acteur zat tot dusver nog maar zes dagen in de cel. Smollett hoefde zijn beroep niet achter tralies af te wachten, omdat hij anders naar verwachting al zijn hele straf had uitgezeten voor de zaak opnieuw zou worden behandeld. In de tussentijd bracht Smollett muziek uit, regisseerde hij een film en ging hij naar een afkickkliniek.

Wat gebeurde er precies?

Begin 2019 beweerde Smollett dat hij op straat in Chicago was aangevallen door twee mannen die Trump-petjes droegen. Deze mannen zouden hem niet alleen fysiek hebben mishandeld, maar ook racistische en homofobe leuzen hebben geroepen. Dit trok de aandacht van de politie, die vervolgens een diepgaand onderzoek startte. Enkele maanden later werden twee broers uit Nigeria gearresteerd, die verklaarden dat ze door Smollett waren ingehuurd. Het bleek dat Smollett het hele incident in scène had gezet, vermoedelijk in de hoop een hoger salaris te kunnen afdwingen bij de producenten van de serie Empire, waarin hij de rol van Jamal Lyon vertolkte.

Smollet werd schuldig bevonden aan vijf van de zes aanklachten van 'valse aangifte' die door de politie van Chicago tegen hem werden gedaan. Na een vergadering van ruim negen uur kwamen ze uiteindelijk tot een unaniem besluit. Smollett werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden, een maand voor iedere aanklacht van wanorderlijk gedrag die tegen hem werd ingediend. 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.