• 144.806 films
  • 7.269 series
  • 22.050 seizoenen
  • 496.788 acteurs
  • 313.374 gebruikers
  • 8.296.724 stemmen
Avatar
 
Donald Trump Jr. lanceert T-shirt met daarop sneer naar Alec Baldwin

Donald Trump Jr. lanceert T-shirt met daarop sneer naar Alec Baldwin

Dinsdag 26 oktober 2021 om 10:05, door Dion Olbach
Donald Trump Jr. lanceert T-shirt met daarop sneer naar Alec Baldwin

Donald Trump Jr., de zoon van voormalig Amerikaans president Donald Trump, heeft een T-shirt op de markt gebracht met daarop de tekst: "Pistolen doden geen mensen. Alec Baldwin doodt mensen." Op Twitter wordt schande gesproken van de actie, die door velen 'zelfs voor hem onsmakelijk' wordt genoemd. 

Donald Trump Junior heeft in een nieuwe T-shirt-campagne fors uitgehaald naar Amerikaans acteur Alec Baldwin. De acteur raakte afgelopen week betrokken bij een fataal schietincident op de set van de nieuwe western Rust, waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam. Reden genoeg voor de jongste telg van de voormalig Amerikaans president om een shirt op de markt te brengen met daarop de tekst: "Pistolen doden geen mensen. Alec Baldwin doodt mensen." Dat schoot in het verkeerde keelgat bij zowel Twitteraars als diverse Amerikaanse media. Zij noemen de actie 'onsmakelijk, zelfs voor hem.'

Reactie

Trump zelf trekt zich niets aan van alle negatieve reacties en heeft zo zijn eigen redenen voor het lanceren van de campagne. "Ik schrik van alle schijnheiligheid die ik zie. Als de rollen omgekeerd waren, zou Baldwin de eerste zijn die op ieders graf pist om een punt te maken," zo klinkt zijn weerwoord.

De familie Trump heeft een verleden met de acteur, die zich in het verleden regelmatig negatief uitliet over de toenmalig president en zijn campagne. Ook was Baldwin jarenlang te zien in het programma Saturday Night Live, waar hij door middel van parodieën de spot met hem dreef. Zijn afkeurende houding tegenover Trump en zijn uitgesproken positieve mening over het aanscherpen van de Amerikaanse wapenwetten maakte hem geliefd in het democratische kamp, maar impopulair onder republikeinen.