Victoria Alonso, filmproducent van Argentina 1985, is niet ontslagen bij Marvel vanwege het produceren van deze film of het schenden van haar contract met Disney door het maken van een film met een concurrent. Dat meldt haar advocaat in en statement. Haar ontslag zou te wijten zijn aan onenigheid bij Disney.
Volgens een verklaring van de advocaat van Victoria Alonso, filmproducent van de film Argentina 1985, is zij niet ontslagen bij Marvel vanwege de productie van deze film, maar vanwege onenigheid bij Disney. Het gerucht dat op internet rondging, namelijk dat zij de film met een concurrent had geproduceerd en daarmee haar contract met Disney had geschonden, blijkt niet waar te zijn. De reden voor haar ontslag bij Marvel ligt dus elders.
Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Volgens de advocaat van Victoria Alonso is het belachelijk dat ze zou zijn ontslagen vanwege haar persoonlijke project over mensenrechten en democratie, dat zelfs genomineerd was voor een Oscar en waarvoor ze de goedkeuring van Disney had gekregen. "Het idee dat Victoria werd ontslagen na een handvol persinterviews is absoluut belachelijk", aldus de advocaat in een verklaring aan Variety. De werkelijke reden voor haar ontslag zou zijn geweest dat Alonso regelmatig kritische opmerkingen maakte over de slechte prestaties van Marvel en Disney, met name over de film Antman: Quantumania.
Victoria zou zijn ontslagen vanwege kritiek die ze had geuit, waarbij haar uiteindelijk het zwijgen werd opgelegd. Dit omdat ze weigerde deel te nemen aan iets wat zij als onethisch beschouwde. De advocaat van Victoria beweert dat Disney en Marvel een ernstige fout hebben gemaakt en dat er meer achter dit verhaal schuilgaat. Hij benadrukt de moed van Victoria, die als homoseksuele Latina Disney durfde te bekritiseren. Binnenkort zal Victoria meer details geven op een forum: "Victoria werd ontslagen vanwege haar kritiek en er is veel meer te vertellen over deze zaak," aldus de advocaat.
Argentinië als militair regime
De film waaraan Alonso werkte volgt het verhaal van de processen van Juntas die volgden na de val van de militaire dictatuur in Argentinië. Tijdens het regime werden duizenden mensen vaak onopgemerkt weggevoerd en geëxecuteerd. De film brengt het verhaal van de twee advocaten, Julio Cesar Strassera en Luis Moreno Ocampo, die zich inzetten voor het proces over de misdaden en mensenrechtenschendingen die zijn begaan onder het militaire regime. In de film worden de diepgaande onderzoeken van Strassera en Moreno Ocampo geportretteerd, waarin zij op zoek zijn naar bewijzen tegen voormalige leden van het regime. Het proces was niet zonder obstakels en uitdagingen. Het verzet van de militairen tegen de berechting van hun voormalige leiders was groot, en het vinden van betrouwbare getuigen was een enorme uitdaging.
Reacties (3)