menu

Film / Algemeen / Ik zoek... bepaalde filmmuziek

zoeken in:
Hallo Allemaal!!

Ik heb een vraagje over een klassiek muziekstuk wat te horen is in de film Se7en, met Morgan Freeman en Brad Pitt.

In het eerste stuk van de film laten ze een klassiek stuk horen tijdens een scene in de bibliotheek. Brad of Morgan (1 van de 2) gaat dan in de bieb op zoek naar literatuur over de 7 hoofdzonden. Ik zou graag te weten komen van welke componist het stuk is en hoe heet heet. Het stuk heeft namelijk voor mij een speciale waarde. Ik hoop dat iemand me hiermee verder kan helpen, dan kan ik op zoek gaan naar een cd waarop het staat.

Groetjes Diddle!!

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Hier kun je de tracks beluisteren die op de soundrack staan. Je hebt trouwens kans dat de muziek die je zoekt, niet op de cd staat.

FisherKing
Grote kans dat 't 'Air' van Bach is

avatar van narva77
Suite No. 3 in D Major, BWV 1068 "Air"

Volgens Amazon.com

Thanx mensen! Nou kan ik op zoek naar een cd waar hij op staat!

avatar van Brooklyn
Ik heb er ook nog een...
de aftiteling van 'Casino'
hoe dat stuk?

Is idd Air van Bach, heb laatst filmmuziek op cd-tje gezet. Heerlijk om in de auto te luisteren. Wat vinden jullie nog meer mooie filmmuziek?? Tips? Vind zelf Ain't no mountain high enough, erg leuk. Word je erg vrolijk van!

avatar van herman78
wagner in apocalypse now!

verder vind ik het genoemde stuk uit se7en ook erg mooi.

Dag iedereen !

Ik heb een vraag ivm een liedje dat in de film Cellular te horen is.
Een eerste keer is het te horen wanneer Ryan, de jonge kerel in de film, vlucht met de camera van de twee valse agenten. Het is op een vlieghaven, en laat zijn gsm de dieperik invallen, schuift vervolgens door een koker naar beneden.
Ook bij de aftiteling hoor je dit liedje.

Ken iemand me vertellen hoe deze plaat noemt?

Mvg
Dave

avatar van jassonn
Dat nummer zoek ik ook al.

avatar van jassonn
Ik heb hem gevonden. Het is Nina Simone en het nummer heet Sinner man (Felix Da Housecat Heavenly House Remix).
Het nummer wordt ook gebruikt in The Tomas Crown Affair (1999), maar dan in een andere versie.

avatar van Flipman
In Overigen > Algemeen > Muziek in trailers:

Ik kom het wel vaker tegen dat ik een trailer bekijk en mooie muziek hoor. Vaak is deze muziek afkomstig van de suondtrack van de betreffende film, maar lang niet altijd.

Ik weet zo effe geen voorbeeld, behalve die van 28 Days Later. Eerst hoor je het geweldige In The House-In A Heartbeat, afkomstig van de Soundtrack. Dat wordt op een gegeven moment (als er in beeld komt te staan: "From The Director of (en dan achtereenvolgens) Shallow Grave, Trainspotting, The Beach") gevolgd door een hard-rock/metalachtig stuk muziek. Dan hoor je na een tijdje An Ending (Ascent), van Brian Eno, ook afkomstig van de Soundtrack. En precies ana het einde komt dat metalmuziekje weer aanzetten.

Het gaat me dus om dat metalmuziekje. Dat klonk erg cool, maar het staat niet op de Soundtrack en het komt ook niet in de film voor. Ik heb weleens op de TV en de Radio gehoord dat je muziek in reclames die je mooi vindt kan opzoeken op Internet, maar ik weet niet meer welke site dat was.

Kortom, weet imand waar ik de muziek die in trailers wordt gebruikt kan terugvinden (artiest, titel en zo) of weet iemand uit zijn hoofd van wie dat stuk muziek uit de trailer van 28 Days Later wat ik bedoel is?


neo (crew)
East Hastings van Godspeed You Black Emperor

avatar van Flipman
Nee, ik had het op MusicMeter ook al aan Score-Freak gevraagd, die zij ook dat je in de Trailer het nummer East Hastings hoorde, maar dat is niet waar. Als Jim in de Trailer probeert die auto open te maken hoor je In The House/In A Heartbeat.

Maar die muziek die ik zoek: dat is toch ook East Hastings niet? Want dat is toch dat akoestische 'London Walk' nummer?

avatar van Flipman
Trouwens, de muziek uit de Trailer van Sin City (die korte van 1:49 minuten) vind ik ook erg cool! Weet iemand of die muziek ergens van is? Van wie? Of waar ik die kan vinden?

avatar van Flipman
Ik heb nu het nummer The Cells van The Servant, maar ik wil eigenlijk de versie zonder tekst ! Weet iemand of die ook bestaat, of dat ze gewoon in de Trailer van Sin City de tekst eruit hebben gefilterd?

In Film > Algemeen > Ik zoek van welke film deze film muziek is...!:

Ok...ik keek vandaag zo'n filmpje en op de achtergrond was er muziek dat me zó bekend voorkwam....ik weet zeker dat het van een film is maar kan er maar niet opkomen welke.

Het is een filmpje van een achtbaan, te bekijken hier :
http://www.achtbanen.be/achtbanen/onrides/
En dan de onderste, Vol d'Icare @ Parc Astérix.

Alvast bedankt als iemand het weet.

avatar van Goodfella_90
Het komt me wel bekend voor, maar uit welke film...? Pfff, weet niet hoor.

avatar van Rujar
komt vast een een schip en veel water in voor. Zo klinkt het teminste

neo (crew)
Schip? Bijna goed Het is van de score van de film Dinosaur, gecomponeerd door James Newton Howard.

ah thanks!

neo (crew)
Wil je die van die andere filmpjes ook nog weten soms?

neo (crew)
[Looping Star @ Bobbejaanland]
Danny Elfman's Batma in het begin, maar die had je zelf ook nog wel kunnen bedenken. Voor de rest geen filmmuziek wat ik zou kunnen herkennen.

Hey als iemand barbershop 2 heeft gezien : hoe heet het liedje van 2pac die word gedraaid in de kapperzaak, en daarna komt ice cube binnen en er staat een bord met voor 9/10 uur geen rap..

en nog een vraag: ik had vroeger een film gezien maar ik weet de naam niet meer

Plot: er is een trein in amerika op weg en word aangevallen door groep vogels die iedereen doodmaken.

avatar van kos
kos
Arbil schreef:
Hey als iemand barbershop 2 heeft gezien : hoe heet het liedje van 2pac die word gedraaid in de kapperzaak, en daarna komt ice cube binnen en er staat een bord met voor 9/10 uur geen rap..

"Thug N U Thug N Me" (Remix) staat op de soundtrack.

avatar van Gizzmann
Van wie is de wonderful world cover bij de aftiteling van Bowling for Columbine? Dacht dat ik ergens The Ramones had gelezen, maar weet niet of dat klopt.


hallo allemaal,
Ik zoek ook muziek en die van dreamworks het intro filmpje. Die met dat jongetje met die ballon die op de maan gaat zitten. ze zijn iedere keer anders. Die muziek die daarbij afspeelt wil ik graag weten . Weet iemand dat?

Tja daar vraag je wat, ik heb geluisterd, en inderdaad komt het me heel bekend voor, alleen ik kan er niet opkomen, irritant is dat want nu ben ik ook nieuwsgierig
ik wil het nu ook graag weten, en jij hebt helemaal niets aan mij . hoop dat iemand anders het weet.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:16 uur

geplaatst: vandaag om 02:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.