menu

Film / Toplijsten en favorieten / Welke bioscoop heeft het beste beeld?

zoeken in:
Wat mij opvalt is dat de beeldkwaliteit in de gemiddelde bioscoop nogal achterloopt op dat van de gemiddelde HD TV voor thuis. Zelfs het IMAX beeld (mijn referentie: Rotterdam Schouwburgplein) wordt nog vertoond in een dusdanig lage resolutie, dat je gewoon heel duidelijk naar flinke pixels zit te kijken. En dat anno 2012... Ik vraag mij dus af: zijn er al bioscopen in Nederland die een sterk verbeterde beeldkwaliteit/resolutie hebben? (randvragen: is dit technisch al mogelijk qua projectoren? worden films al op een dergelijke resolutie opgenomen?). Bedankt alvast voor jullie reacties!

avatar van m1chel
Tja. Ik denk dat ze dan hele grote HD LED TV's moeten op hangen. Ik zat laatst Skyfall en Sinister te kijken thuis, en die had ik een poosje terug nog in Pathé Amersfoort gezien, maar ik heb thuis veel betere kwaliteit dan in de bioscoop hoor. Ik denk dat het met projectoren gewoon niet mogelijk is.

avatar van Naomi Watts
Onzin. Tuurlijk heb je thuis geen betere kwaliteit, al helemaal niet met een LED tv. Lijkt me eerder te maken hebben met een niet al te beste scherpstelling in de bios.

avatar van schram101
Komt natuurlijk door dat achterlijke 3D gebeuren. Alsof je door een plastic boterhamzakje naar het scherm staart. Weinig films nog gezien die 3D met een goede (scherpe) resolutie wisten te combineren. Of dat aan de bioscoopzaal zou kunnen liggen had ik nog niet aan gedacht eigenlijk, maar verwacht dat niet eerlijk gezegd.

avatar van m1chel
Naomi Watts schreef:
Onzin. Tuurlijk heb je thuis geen betere kwaliteit, al helemaal niet met een LED tv. Lijkt me eerder te maken hebben met een niet al te beste scherpstelling in de bios.
Licht eens toe dan. Ik ben in vele bioscopen geweest, zelfs overzee en geen enkele bioscoop haalt de kwaliteit van thuis. In elke bioscoop waar ik ben geweest is de kwaliteit gewoon minder. Komt niet door scherpstelling, dat doe ik weer af als onzin. Projectoren kunnen wel digitaal zijn, maar door de afstand en de grote van het scherm halen ze het maximale eruit. Op een kleiner scherm is het contast altijd beter. En wat is er mis met LED TV's?

avatar van Naomi Watts
Is gewoon algemene kennisgeving dat je thuis nooit de beeldkwaliteit krijgt die je in de bios hebt. Dat jij dat wel beweert vraagt juist om toelichting.

Wat betreft LED tv's is het een preferentie, LCD/LED schermen zijn nog steeds de inferieure schermen vergeleken met Plasma. Daarom.

avatar van schram101
Mwa, een Bluray op een plasmascherm thuis is toch gewoon scherper dan wanneer je van 15 meter afstand naar een metersgroot wit doek zit te kijken waarop een beeld geprojecteerdt wordt, Watts?

Of de filmbeleving thuis beter is, is iets anders, maar dat het beeld scherper is, is toch gewoon zo?

avatar van Naomi Watts
We hebben het over minimaal 4K, nog wel iets anders dan 1080p thuis.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:38 uur

geplaatst: vandaag om 16:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.