ad
 • 141.695 films
 • 6.853 series
 • 20.830 seizoenen
 • 469.205 acteurs
 • 285.204 gebruikers
 • 8.175.925 stemmen
Avatar
 

Halloween Horror Show

zoeken in:
avatar van Artemis

Artemis

 • 3866 berichten
 • 2066 stemmen

http://www.horrorshow.nl/

Op 30 october 23:00 in het Trianon theater in Leiden(LFF) en op 31 October 24:00 in het Tuschinski theater in Amsterdam.

Een kaartje kost 25 euro in Leiden en 32,50 in Amsterdam waarbij je toegang krijgt tot de volgende 4 nog niet in de Nederlandse bioscopen vertoonde films:

Trick 'r Treat (2008)

Orphan (2009)

Triangle (2009)

Tripper, The (2006)


avatar van namingway24

namingway24

 • 1117 berichten
 • 1403 stemmen

iemand enig idee wat ik kan verwachten qua sfeer en publiek? Ik ben zeker geïnteresseerd, maar het gemiddelde Fantastic Film Festival schijnt vaak luidruchtig te zijn...


avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

 • 6430 berichten
 • 1931 stemmen

vandaag maar eens een kaartje gehaald..o.O en sfeer en publiek.. zou het niet weten..


avatar van Maikeru

Maikeru

 • 1933 berichten
 • 2348 stemmen

Publiek bij de gemiddelde horrorfilm is naar mijn mening vreselijk... Blijkbaar een reden om extreem te lachen, krijsen, brullen met z'n allen. Ik sla deze dus maar over.


avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss

 • 10755 berichten
 • 4138 stemmen

Rekening houdend met veel extreem geschreeuw en gekrijs ga ik vanavond/vannacht naar Leiden... lekker een nachtje doorhalen, proberen met te concentreren op de films en dan af en toe lachen om die stomme opmerkingen. Zin an!


avatar van Artemis

Artemis

 • 3866 berichten
 • 2066 stemmen

Veel plezier


avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss

 • 10755 berichten
 • 4138 stemmen

Leuke nacht gehad, hoewel er wat gemor was over de tweede helft. Ademloos genoten van Trick 'r Treat en Orphan; Triangle en The Tripper waren tegenvallers. Maar het was erg tof om er bij te zijn.


avatar van Macmanus

Macmanus

 • 13568 berichten
 • 3432 stemmen

En was het lawaaierig? Helaas moet ik te vroeg op om Adam te doen vannacht, maar hoopte stiekem op een goede terror night vervanger want die was afgelopen jaar lame door maar 2 films te doen.


avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss

 • 10755 berichten
 • 4138 stemmen

Bij Trick 'r Treat was het muisstil, vooral bij de eerste helft van Orphan vlogen de 'HOER!' en 'HOMO!' je om de oren. Bij Triangle was het ook behoorlijk onrustig, maar in dit geval terecht. Die film was gewoon echt heel slap.


avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

 • 6430 berichten
 • 1931 stemmen

BlueJudaskiss schreef:

Bij Trick 'r Treat was het muisstil, vooral bij de eerste helft van Orphan vlogen de 'HOER!' en 'HOMO!' je om de oren. Bij Triangle was het ook behoorlijk onrustig, maar in dit geval terecht. Die film was gewoon echt heel slap.

dan zat jij in leiden neem ik aan

amsterdam was het juist bij Trick 'r Treat erg onrustig en vlogen de hoer en homo je om de oren. Bij orphan was het erg rustig, af en toe wat geklap voor de geweldige momenten bij Triangle was het ook stil alleen niemand begreep ook een bal van die film en the tripper was ik in slaap gevallen dus zou het niet weten..xD


avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss

 • 10755 berichten
 • 4138 stemmen

Ben ik toch wel blij dat ik in Leiden zat, aangezien ik Trick 'r Treat absoluut de beste vond van de vier. Triangle was k*t, en daarbij werd er in het publiek vooral veel 'Hello?' geroepen om later een applaus te geven omdat het inderdaad wéér werd gezegd. Slappe hap. Bij The Tripper was het ook stil, voornamelijk omdat er een aantal mensen eerder weg was gegaan. Tergend saaie film trouwens.


avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

 • 6430 berichten
 • 1931 stemmen

Trick 'r treat vond ik juist best belabberd en Orphan dik de beste (A) maarja iedereen zo z'n eigen smaak


avatar van kappeuter

kappeuter (crew)

 • 60855 berichten
 • 5030 stemmen

HALLOWEEN HORROR SHOW, GRIEZELEN IN BIOSCOPEN IN 20 STEDEN DOOR HET HELE LAND, WAARONDER PATHÉ TUSCHINSKI AMSTERDAM!

Zaterdag 1 november 2014 vanaf middernacht.

(afbeelding)

Mr. Horror en ABC presenteren in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 november voor de zesde keer, en dit keer in maar liefst 20 steden door heel Nederland, de HALLOWEEN HORROR SHOW. Een horrormarathon waar liefhebbers van old school horror en suspense weer volop aan hun trekken komen met een gevarieerd programma.

Sinds de vorige editie, die alleen in AMSTERDAM plaats vond, zullen horrorliefhebbers zich zaterdag 1 november vanaf middernacht nu ook in ARNHEM, BEVERWIJK, DEN HAAG, EINDHOVEN, GRONINGEN, HEERLEN, HELMOND, KLAZIENAVEEN, PANNINGEN, ROTTERDAM, TERNEUZEN, TILBURG, UTRECHT, VLISSINGEN, IJSSELSTEIN en ZUTPHEN kunnen onderdompelen in een horror filmmarathon, die de hele nacht duurt. Daarnaast start de marathon in HEEREVEEN al op vrijdag 31 oktober, in WINTERSWIJK zaterdagnacht 8 november en in LEIDEN vrijdagnacht 14 november. Het programma kan per stad verschillen!

Welp

Een van de parels in het programma vormt de première van de prijswinnende Belgisch (Potemkino)-Nederlandse (Submarine) coproductie Welp (2014). De wereldpremière vond plaats op het prestigieuze Toronto International Film Festival en in Sitges op het Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya won de film de prijs voor de Beste Regie. Vanaf 6 november is de film exclusief te zien in Lab 111, Amsterdam.

Amsterdam

Mr. Horror himself, Jan Doense, presenteert de HALLOWEEN HORROR SHOW live in Pathé Tuschinski Amsterdam met de Belgisch-Nederlandse coproductie WELP, OUIJA, [REC] 4: APOCALYPSE en ZOMBEAVERS. Bezoekers die in Amsterdam verkleed naar de HALLOWEEN HORROR SHOW komen, wacht een verrassing.

De HALLOWEEN HORROR SHOW in AMSTERDAM maakt dit jaar opnieuw deel uit van het grootse Amsterdam Halloween Festival, dat loopt van 29 oktober tot en met 1 november. Amsterdam Spook is de stuwende kracht achter dit evenement, met behalve het traditionele gekostumeerde feest bij Hotel Arena Club (31/10, thema dit jaar: ‘The underworld’) ook een gethematiseerd diner, make up workshops, en een Halloween skatetour. Voor alle informatie: www.halloweenamsterdam.com

Andere steden

In de Pathé bioscopen in ARNHEM, DEN HAAG, ROTTERDAM, UTRECHT, GRONINGEN, EINDHOVEN, HELMOND en TILBURG zullen de volgende vier films vertoond worden: WELP, DEAD SNOW 2: RED VS. DEAD, [REC] 4: APOCALYPSE en ZOMBEAVERS.

In BEVERWIJK, HEEREVEEN, HEERLEN, KLAZIENAVEEN, LEIDEN, TERNEUZEN, VLISSINGEN en ZUTPHEN, vindt tegelijkertijd in twee verschillende zalen een dubbele horrormarathon plaats met 4 films in ieder blok. De vertoonde films zijn WELP, [REC] 4: APOCALYPSE, ZOMBEAVERS, DEAD SNOW 2: RED VS DEAD, THE DAMNED, de geremasterde klassieker HALLOWEEN , CABIN FEVER 3: PATIENT ZERO en ANNABELLE (onder voorbehoud). Het publiek kan uit beide blokken een eigen filmprogramma van 4 films samenstellen.

In PANNINGEN staan 6 films op het programma. Vanaf 22:00 uur de keuze tussen WELP of DEAD SNOW 2: RED VS DEAD, en vanaf middernacht kan men genieten van [REC] 4: APOCALYPSE, de geremasterde klassieker HALLOWEEN, ZOMBEAVERS of CABIN FEVER 3: PATIENT ZERO.

In IJSSELSTEIN en WINTERSWIJK bestaat het programma uit de films WELP, [REC] 4: APOCALYPSE, ZOMBEAVERS en DEAD SNOW 2: RED VS DEAD.

Korte inhoud van de geprogrammeerde films

Welp (2014)

In de Ardennen kun je maar beter niet verdwalen. Dat weten we al sinds 2004, toen Fabrice Du Welz hoge ogen gooide met Calvaire. Zijn Vlaamse landgenoot Jonas Govaerts plaatst zijn gloednieuwe Belgische horrorfilm Welp eveneens in de Ardense bossen, waar een weekend kamperen met de scouting uitmondt in een nachtmerrie. Dat begint wanneer Sam in de bossen een verwilderde, gemaskerde jongen tegenkomt.

WELP is een Belgisch-Nederlandse coproductie, die onlangs zijn wereldpremière beleefde op het Toronto International Film Festival als onderdeel van het programma Midnight Madness. Submarine is de Nederlandse producent.

[REC] 4: Apocalipsis (2014)

Voor de vierde en laatste aflevering van de [REC]-reeks neemt geestelijk vader Jaume Balagueró wederom de honneurs waar als schrijver en regisseur. Ook actrice Manuela Velasco keert terug, als de eigenwijze tv-journaliste Ángela Vidal die in de eerste twee delen verslag deed van de uitbraak van het zombievirus. Het resultaat is een spannend en spectaculair vervolg dat de zenuwslopende horror van de eerste twee delen evenaart.

Zombeavers (2014)

Het moest een gezellig weekendje worden in een blokhut aan het meer. Gewoon, meiden onder elkaar. Maar toen doken de jongens op. En daarna de zombiebevers! Debuterend filmmaker Jordan Rubin, liet zich inspireren door alles van klassiekers Evil Dead en Jaws tot het beste van Troma en de Muppets. De Muppets? Jawel, want Zombeavers maakt gebruik van lekker ouderwetse poppen in plaats van digitale effecten. Groteske, bloederige poppen die overal hun tanden in zetten. Zombeavers is met zijn mix van uitzinnige humor een splatterhorror!

Død Snø 2 (2014)

Na het ongekende succes van zijn debuutfilm Dead Snow (2009) mocht regisseur Tommy Wirkola naar Hollywood. Daar timmert hij nu aan de weg, maar het weerhield hem er gelukkig niet van een vervolg te maken op zijn krankzinnige debuutfilm, waarin nazi-zombies een slachting aanrichtten. Martin is de enige overlevende en hij moet in deel 2 opnieuw de strijd aangaan met de zombies van het Derde Rijk. Hij krijgt daarbij hulp van een Amerikaans zombie squad en een leger wandelende Russische lijken. Maar er is ook slecht nieuws: de arm die hij in het eerste deel moest afzagen is vervangen door de arm van een nazi-zombie… Extreem bloedvergieten en hilarische grappen in deze instant-cultfilm.

Ouija (2014)

Met een ouijabord kun je contact maken met geesten, maar een beetje horrorfan weet dat daar alleen maar ellende van komt (had Regan in The Exorcist dat ouijabord in de kast laten liggen, dan was die demon Pazuzu misschien wel nooit verschenen). In deze horrorfilm van de producent van Insidious, Sinister en Oculus probeert een groep vrienden in contact te komen met hun overleden vriendin Debby. Dat lukt wonderwel! Maar is het wel Debby met wie ze via het ouijabord communiceren? Of is het iets anders dat zich alleen maar vriendelijk voordoet? Iets kwaadaardigs, dat van gene zijde probeert de wereld van de levenden binnen te dringen…

Gallows Hill (2013) (AKA The Damned)

David en zijn verloofde Lauren behoren tot een groepje backpackers dat in Zuid-Amerika onderdak zoekt bij een verloederde herberg. Daar treffen ze in de kelder een vastgeketend meisje aan. Het gezelschap twijfelt geen moment en ontfermt zich over het arme kind, niet wetende dat ze zojuist een heks hebben losgelaten. En we bedoelen niet een verwend klein kreng, maar een heuse heks, een bruja.

Annabelle (2014)

Het engste in de bovennatuurlijke horrorfilm The Conjuring was Annabelle, de behekste pop achter wier doodse glimlach en glazige blik een onmetelijk kwaad schuilgaat. Maar hoe raakte de pop bezeten? En door wie of wat? Dat verhaal wordt verteld in deze prequel, waarin de onschuldig ogende pop in handen komt van een nietsvermoedend echtpaar dat vervolgens niet alleen geconfronteerd wordt met onverklaarbare fenomenen, maar ook met een satanische sekte.

Halloween (1978)

De moeder van alle slasherfilms mag dan meer dan 35 jaar oud zijn, de klassieker van John Carpenter heeft niets aan kracht ingeboet. De terugkeer van de psychopathische moordenaar Michael Myers naar zijn geboorteplaats Haddonfield, waar hij babysitter Jamie Lee Curtis begint te stalken, is nog steeds een masterclass van suspense en goed getimede schrikeffecten. Door Myers niet als gestoorde killer maar als verpersoonlijking van het kwaad te presenteren (‘pure and simply evil’, zoals zijn psychiater het zegt), krijgt Halloween het aanzien van een eng verhaal voor het slapengaan, waarin niemand minder dan de boogeyman himself de hoofdrol speelt. Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard en nu voor het eerst sinds jaren weer (geremasterd) te zien op het witte doek!

Cabin Fever: Patient Zero (2014)

“Spannend en bloederig… Een welkome verrassing!” - UK Horror Scene

Sean Astin uit The Lord of the Rings schittert in deze gloednieuwe Cabin Fever-film! Een groep vrienden viert een vrijgezellenfeest op een boot in de Caribische zee. Wanneer ze bij een afgelegen eilandje aanmeren besluiten ze de nacht door te brengen op het strand. Al snel ontdekken ze dat er iets niet pluis is op het paradijselijke eilandje: de vissen in het water zijn allemaal dood en de zeebodem is bezaaid met lijken! Wanneer een van de jongens zich bezeert, raakt hij besmet met een mysterieus virus waardoor zijn lichaam begint te rotten. De vrienden moeten niet alleen het virus overleven maar ook elkaar! En dan blijkt het eiland bovendien niet zo verlaten als ze dachten…

Zie voor het overzicht van alle deelnemende bioscopen, het filmprogramma in de diverse steden met beschrijvingen en links naar de trailers, en informatie over de kaartverkoop:

http://www.horrorshow.nl

(persbericht)


avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss

 • 10755 berichten
 • 4138 stemmen

Voel er weinig voor helaas dit jaar - ik merkte vorig jaar heel erg het verschil tussen de Night of Terror en de Halloween Horror Show. Zonder dat je met elkaar lol mag maken en foute grappen mag maken is het toch een stuk minder gezellig.


avatar van Zwolle84

Zwolle84

 • 8023 berichten
 • 0 stemmen

De line-up voor dit jaar is bekend, zie Mr. Horror?s HALLOWEEN HORROR SHOW 2015 - horrorshow.nl

Jammer dat The Green Inferno er niet bij zit. Gemiste kans, aangezien hij die week uitkomt (andere distributeur gevonden).


avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss

 • 10755 berichten
 • 4138 stemmen

Jammer van Green Inferno inderdaad. Ik ga, ondanks dat ik de NoT-sfeer wel ga missen. Als Rotterdammer, in Amsterdam. Gaan er nog meer mensen?


avatar van Tonypulp

Tonypulp

 • 21149 berichten
 • 4485 stemmen

Heb het in overweging. M'n vriendin trekt lange nachten (met films) niet zo goed, maar leek ons beide wel leuk n.a.v de line-up. Toffe titels!


avatar van Zwolle84

Zwolle84

 • 8023 berichten
 • 0 stemmen

Tonypulp schreef:

Toffe titels!

Ik heb juist het idee dat de titels erg popcorn zijn. Maar ik kan het fout hebben, heb me er niet heel erg in verdiept.


avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss

 • 10755 berichten
 • 4138 stemmen

Lijken me op het eerste gezicht waardeloze titels, maar ik heb weer zin om een nachtje in het Tuschiniski door te halen.


avatar van Tonypulp

Tonypulp

 • 21149 berichten
 • 4485 stemmen

Mwha. Vind Tales of Halloween een erg goede fit. Veel prima regisseurs die kunnen pieken, zeker in een short. Hallow heb ik geen idee van. Scouts Guide zal precies zijn wat je kunt verwachten (al heeft Deathgasm wel met gemak de eerste plek van horror comedy te pakken dit jaar) en van Cherry Tree heb ik dan als enige lage verwachtingen. Ben niet zo onder de indruk van Keating. Kan om die reden eigenlijk alleen maar meevallen. Op Green Inferno na kan ik ook geen nieuwe release bedenken die ik hier zou willen zien. Veel moois is onlangs al ''uitgekomen'', dus dan loop je een beetje achter.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.