menu

Film / Overige films / The Shakers (1974 - Tom Davenport, Frank DeCola)

zoeken in:
avatar van danuz
Film by Tom Davenport, Frank DeCola
Produced by Tom Davenport with Frank DeCola and Daniel Patterson
Cinematographer: Tom Davenport
Sound: Mimi Davenport, Don Berman, Dan Barnett
Editing: Louise B. Steig
Copyright: 1974, Tom Davenport Films
30 minutes, Color
Original format: 16mm, 1974

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

http://img530.imageshack.us/img530/5642/shakersstillek8.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.The Shakers verhaalt over de laatst overgebleven vrouwen uit het oudste en meest succesvolle experiment in het communaal leven in de Verenigde Staten. Al enkele eeuwen weten ze hun tradities in stand te houden. Ze houden er een vredelievend, celibatair leven op na, waar buitenstaanders vrij zijn om zich bij hen aan te sluiten. In de jaren na de oorlog zijn ze hier echter steeds huiveriger voor geworden.

De documentaire laat de Shakervrouwen zelf aan het woord, laat ze vertellen over de geschiedenis en laat ze vooral ook zingen. Dit alles ondersteunt met archiefbeelden. Voor een echt diep begrip over hun levenswijze is dit wat te oppervlakkig, maar het is in ieder geval een mooie eerste kennismaking.

...the definitive film on the Shaker movement.
--- The New Yorker Magazine

klute89
Dat lijkt me een mooie documentaire

Gast
geplaatst: vandaag om 06:39 uur

geplaatst: vandaag om 06:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.