menu

Overig / Algemeen / Championship Manager (CM)

zoeken in:
avatar van jester
Welk seizoen zit je nu? Ik neem aan dat je meer hebt aangekocht dan alleen Braathen. Ik heb hem ook in 1 van mijn teams (ik speel 3 spellen afwisselend: Go Ahead, Twente en Ajax). Zonneveld is ook een topper. Inderdaad zeer verslavend.

avatar van kos
kos
Demouge is trouwens ook irritant goed, en legt er minimaal 25 per seizoen in.

kos schreef:

Demouge is trouwens ook irritant goed, en legt er minimaal 25 per seizoen in.avatar van pascal83
Ik zit nu in het 2e seizoen (m'n 4e spel), en demouge is ook inderdaad erg goed.
Qua 'onbekende' spelers heb ik verder nog de 14 jarigen Fabio Paim en Freddy Adu, Fredheim Holm, A. Farnerud, Beierholm en Soren Christensen (inderdaad net een soort Heerenveen ). Verder heb ik nog de Nederlanders Lamey, Heitinga, Keizer en Kieft gekocht

Braathen had vorig seizoen trouwens gewoon 54 goals (in totaal) gescoord

avatar van kos
kos
pascal83 schreef:
Freddy Adu, A. Farnerud


Hou deze mannen nog een paar jaartjes, ze gaan bij de beste spelers op hun positie horen.

avatar van pascal83
Fabio Paim anders ook, haalt als 16 jarige al een gemiddelde van 8.05 per seizoen

avatar van jester
Fabio Paim ken ik niet, zal ik eens bekijken. Adu heb ik niet in het spel, ik speel met 4.1.4, omdat ze de rechten voor de MSL niet hebben in die versie, speelt Freddy niet mee. Farnerud is een bekende speler, ook vanuit CM 4.
Ik heb met Ajax in het eerste seizoen de halve finales van de CL gehaald, en toen kansloos uitgeschakeld door Milan (wel daarvoor Bayern en Manchester United uitgeschakeld )

avatar van pascal83
jester schreef:

Adu heb ik niet in het spel, ik speel met 4.1.4, omdat ze de rechten voor de MSL niet hebben in die versie, speelt Freddy niet mee.


Vreemd ik heb dezelfde versie, ook zonder de MLS rechten, maar wel met Freddy Adu ... maar heb dan ook wel een illegale versie

Die nep Amerikaanse spelers zijn trouwens ook wel erg goed, maar ze blijven helaas wel nep.
Is er ook een CM 03/04 versie die wel de MLS rechten heeft?

avatar van Rujar
CM 4

Altijd de portugese league selecteren zit vol met jonkies die nu en later toppers worden.

P.S. kaka is de beste AMR in het spel.
Scott Parker (charlton) ook jong en een topper.

avatar van jester
pascal83 schreef:


Die nep Amerikaanse spelers zijn trouwens ook wel erg goed, maar ze blijven helaas wel nep.

Dat geldt ook voor al die ijslandse spelers: Kristjansson, Oskarsson, etc. Leuk als je met een matige ploeg snel iets wilt bereiken, maar niet uitdagend.

In mijn competitie (Twente, 1e jaar) doet NEC het trouwens ook goed, staan 4e. Ik heb ze trouwens wel net verslagen met 3-2, ondanks twee doelpunten van Ax .

avatar van stinissen
stinissen (crew)
Beste voetbal liefhebbers hier een leuk spel om vaste warm te lopen voor de EK.

Na het aanmelden kun je je eigen ook aanmelden bij mijn Toernooi kijk dan bij EK 2004 mijn toernooi heet Rookies.
Veel plezier en speel eerlijk en sportief.

http://www.bondscoachspel.nl/welcome.asp?lang=dutch

PMB
Anders win je even de CL met Heerenveen in seizoentje nummer 2!! In CM 03/04 welteverstaan, nu speel ik met S-p-a-r-t-a, ik ben net gepromoveerd in het 1e seizoen en sta nu in de HCE 6e..ook zit ik nog in de beker, kwartfinale...hopen dat we europa ingaan!!

PMB
En anders wordt je met s-p-a-r-t-a in seizoen 2 5e en win je de beker, en in seizoen 3 word je kampioen, win je de beker, en de Johan Cruijff Schaal

avatar van JayLunar
Wow! Je bent vet goed man!

Heb je je speciaal aangemeld om ons dat te vertellen?

Aahh ik ben gek van managers, is een beetje heel erg oud topic om weer naar voren te halen maar sorry.

Doen nog veel man CM ? Of eventueel FM ?

Wil wel is een potje online doen, als iemand durft..

Ik ben met dit spel begonnen met de versie van 1995 ofzo. Dat was championship manager 2. Dat is ook de versie die ik het meest gespeeld heb. Was prachtig om met het grote milan te spelen. Alleen zaten in dat spel nogal aardig wat fouten zodat je op erg simpele wijze het meest geweldige team kon opbouwen. In die versie was Alan Shearer de absolute topper hij maakte er gemiddeld 60 per seizoen. De versies tot 00-01 heb ik nog gespeeld maaar ik blijf de eerste toch de leukste vinden.

CM is gewoon hét spel! Dat heb ik zo onvoorstelbaar veel uren gespeeld, totdat ze met CM 4 kwamen aanzetten en later FM. Duurt allemaal veel te lang. Ik ben CM 3 heel lang nog blijven spelen, maar er komen geen updates meer van waardoor ik alles wel gezien heb.
Jammer dat ze dit fantastische spel naar de klote hebben geholpen!

vooral seizoen 2001-2002 heb ik helemaal grijs naar de klote gespeeld met als absolute topper JOE COLE.. die vent is daar echt goed. Gelijk kopen en het volgende seizoen legtie er 35 in en 20 assits.

wat is op dit moment de nieuwste?, ben een beetje afgehaakt na cm2004, die vond ik een stuk minder..

avatar van Rujar
Is 2001 - 2002 ook niet met die weergaloze robbie keane die gewoon later voor dik 50.000.000 over de toonbank gaat. En John Pelu.

Hmm ik ben gestopt bij CM 4, maar daar ben ik de volgende tegen gekomen. Die betaalbaar zijn en gewoon steengoed worden of reeds zijn.

Joe Cole
Kaka
Tevez
Cavanaghi
Diego

Verder koop ik nooit talenten! Geen geduld voor ik koop ze wel weg zodra ze goed zijn

timbo_ schreef:
De versies tot 00-01 heb ik nog gespeeld maaar ik blijf de eerste toch de leukste vinden.


Mwha, dan had je 01-02 is moeten spelen, die had echt alles... Snelheid van de database, realistisch en een grote database met spelers en clubs. Waar je met veel landen/competities gelijk kon spelen.

Leno schreef:
Ik ben CM 3 heel lang nog blijven spelen, maar er komen geen updates meer van waardoor ik alles wel gezien heb.


Ik vind die updates maken best wel grappig, als meerdere geinteresseerd zijn ga ik daaar gewoon mee bezig! Zullen uiteraard fouten in zitten, maar toch.

Respekked schreef:
wat is op dit moment de nieuwste?, ben een beetje afgehaakt na cm2004, die vond ik een stuk minder..


FM2005 die ik momenteel veel doe, CM 5 is sinds kort uit, maar die heb ik nog niet gedaan. Heb wat screens gezien en het zag er niet geweldig uit, maar ja dat betekend nog niks.

Rujar schreef:

Hmm ik ben gestopt bij CM 4..


Das de versie die ik gewoon het minste heb gedaan, FM2005 is daarin tegen wel stukken beter....

De groep CM is een beetje uit elkaar gegaan btw, daarom heb je nu 2 goede manager games. FM en CM, is een beetje hetzelfde als je allemaal kijkt. FM lijkt het meeste op de CM die we kennen, CM is bezig met iets heel nieuws en brengt hun spel op andere release dates uit.

Ik vind het nog steeds geweldig om te doen, vind het erg gaaf, ben zowie zo gek op manager games, doe ook Cycling Manager en F1 Manager....

Ik heb sinds vorige week FM. Ben nu nog bezig met Roda. Gaat wel aardig. Eerste seizoen 4e in de competitie, 4e ronde Amstel Cup en Intertoto gewonnen. Wel in de eerste ronde van de UEFA Cup eruit tegen Reykjavic ...

Kone en Christiano zijn echt supergoed ... samen goed voor 73 doelpunten. Heb ze ook niet kunnen behouden voor het tweede seizoen. Kone voor 17 miljoen verkocht aan Ajax en Christiano voor 14,5 miljoen aan Feyenoord. Als vervangers de 32-jarige Argentijn Delgado aangetrokken (free transfer) en Freddy Adu (niet beschermd contract). Verder nog Zonneveld, Hans Vonk en Peto gekocht. Ben op dit moment nog bezig aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. 6-0 gewonnen van Fortuna, 5-0 van Emmen, maar wel met 0-4 verloren van Ajax. Hopelijk gaat dat in de competitie beter.

Ik koop het eerste seizoen vrijwel nooit een speler. Probeer altijd eerst een team op te bouwen met de spelers die ik tot mijn beschikking heb. In de seizoenen daarna koop ik enkel spelers voor positities waar dit nodig is door verkopen, blessures of leeftijden van de overige kandidaten voor die positie.

Vond CM 00-01 de minste. Heb lange tijd 01-02 gespeeld. Daarna eigenlijk relatief weinig CM 4. En nu dus ook pas sinds een week FM (dat wel weer verslavend is). Leuk ook omdat je tijdens het spelen gewoon een filmpje op kunt zetten

Aahh beetje hetzelfde als mij als ik zo kijk. Je prestaties met Roda zijn zeer goed te noemen btw, mijn complimenten, ik ga meestal als volgt te werk.

Ik kom bij een club binnen en begin meteen met alle selecties, elk team (reservers, onder 18 enz) krijgen dezelfde opstelling. Zet alle spelers effe in het eerste en ga iedereen persoonlijk langs, dat wil zeggen: Kijken of ik hem wil behouden, contract verlenging nodig ? Transferlijst ? En in welk team wil ik hem.

Ook hetzelfde een beetje bij de staffleden, bevalt dit, contract verlengingen nodig enzz ?

Wanneer ik dat heb gedaan cancel ik alle oefenwedstrijden, en zoek ik goede nieuwe, paar amateur ploegen, beetje opbouwen, je kent het wel.

En dan ga ik met het geld dat ik heb hier en daar een speler waar ik versterking nodig heb proberen aan te trekken, echter dit hangt er van af of ik spelers verkoop. Meestal haal ik in het begin wat free transfers. Die de ploeg op de nodige plekken verbreden of versterken.

Probeer altijd mijn topspelers te behouden, men moet een heel hoog bedrag komen als ik ze laat gaan, wil namelijk met de ploeg uiteraard kampioen worden uiteindelijk, dus drom verkoop ik neit zomaar iemand.

Verder ben ik een enorme krent op me geld, soms alleen maar free transfers en wat spelers verkopen. Contracten zo goedkoop mogelijk, vraag je teveel na mijn mening, dan mag je gaan! Uiteraard voor geld, voordat je contract afloopt, soms lukt het soms niet.

Kortom, een enorme krent ben ik met FM2005!

avatar van Rujar
Het is strontvervelend als je geen spelers kan behouden. Ik ben echt een pietje precies en het moet gewoon kloppen met alle spelers op elke positie, ik kan het niet uitstaan als ik een wedstrijd verlies. Dat doe ik gelukkig ook zelden tot nooit (althans met een topclub). Als ik bijvoorbeeld in een oefenreeks een tegendoelpunt krijg begin ik al opnieuw! Beetje psycho!

Waar ik mij echt helemaal groen en geel aan irriteer is dat je tegen middelmatige teams wel eens tegendoelpunten krijgt met de volgende statistieken :

Jij : Schoten op doel 43
Zij: Schoten op doel 2

Eindstand 3-2. Terwijl je elke keer op achterstand bent gekomen. Oh kwaaier kan je mij niet krijgen met een spel!

Ik heb er weer zin in gekregen, ik denk dat ik zo maar weer begin. Ik weet nog dat ik een tijd geleden met Southampton bezig was..

avatar van CAPIpsv
heb wel CM gedaan om precies te zijn CM 2000/2001, een oude versie dus, maar heb op moment geen cd-rom meer van CM.

Leno schreef:
Ik heb er weer zin in gekregen, ik denk dat ik zo maar weer begin. Ik weet nog dat ik een tijd geleden met Southampton bezig was..


ja bij mij begint het ook weer te kriebelen. Alleen jammer dat ik hier op mijn kamer alleen cm4 heb, en thuis 01-02 die ik zo vaak heb gespeeld datie 'kapot' is. Ik kan nog maar 1 seizoen spelen .

Maaruh ik had bij 01-02 altijd het probleem dat het ontzettend moeilijk was om van manchester united te winnen. Ik begon altijd(hoe makkelijk ook) met arsenal. Ik ben helemaal gek van arsenal, en had geen zin om dordrecht te beginnen ofzo.. Maar man U was mij altijd te goed af.. echt frustrerend.

Ik ga nu maar eens met cm4 weer beginnen. Ben benieuwd hoe het gaat

Ik ben dus ook weer helemaal opnieuw begonnen, met Vitesse..... 7 miljoen euro in het rood, wordt je niet vrolijk van!

Wat ze van me verwachten geen idee, de pers denkt dat ik blij mag zijn als ik niet degradeer, bestuur vind dat ik aan een nieuw team moet bouwen (met 250 k aan transferfunds ) en de fans vinden dat ik de middenmoot moet gaan behalen. Ben dus benieuwd, wanneer ze nou tevreden gaan zijn met mij als manager

Inkopen ::
F De Boer (Free Transfer) Contract tot 2008
D de Groot (Free Transfer) Contract tot 2008

Lenen:
H Maduro (Ajax)
R Blonk (Feyenoord)
Marquinho (PSV)

Door financieele problemen heb ik leen speler V/d Schaaf die 1 mil per jaar verdiende bij Vitesse weer terug laten gaan naar PSV.

Topspelers van Vitesse hebben lange contracten, op 2 spelers na voorlopig.. Frankel en Jevric. Moet nog gauw geld zien te verdienen zodat ik ze kan verlengen, dus betalen!

Adu komt er ook nog aan, echter moet ik nog gauw geld verdienen anders kan ik z'n transfer van 600 k niet betalen!

Dit was het wel!

Football Manager, zo nu en dan. Met Ajax landskampioen en beker (zoals het hoort) en met Juve alles wat er te winnen viel in dat jaar (ik opende het seizoen met een 10-1 overwinning in de voorronde van de CL).

Football Manager, voor mij het leukste spel ooit gemaakt, heb er uren spel plezier aangehad... helaas door slome computer niet vaak meer kunnen spelen , maar als ik ergens anders ben speel ik het de hele dag GEWELDIG spel

. Tip : Leuke teams om mee te spelen zijn:

- Fc Porto
- Fc Barcelona
- Tottenham Hotspurs
- Ajax

Goeie Spelers- Toledo
- Farnerud
-Roncatto
-Advaldo

(Deze spelers zijn voor CM 4 of FM 5 , ze zien er niet zo goed uit maar zijn voor vele teams handig om in de basis te zetten, je zult zien dat ze hoge ratings scoren en veel doelpunten maken (Vooral de combinatie Roncatto en Advaldo in de spits werkt erg goed)

- Goeie Tactiek


Keeper

Verdediger Verdediger Verdediger


Verdedigende mid.

Aanvallende Mid. Aanv.mid Aanv.mid(Alle 3 met een kleine pijl na voren)
Aanv.mid
Spits Spits

avatar van De Knip
Mmmm....cm topic, leuk!

Ik ben ooit begonnen met de allereerste in ik dacht '92.
Op de Amiga.

Nou, nou wat heb ik dat spel versleten, zeg! Uren/dagen gespeeld. De laatste paar jaar wat minder.

Hoewel de game-engine veel beter is, is het wat te groots misschien geworden.

Misschien speel ik het ook wel te lang (zal best).

Laatste paar maanden niet meer gespeeld zelfs!

Enige spel wat ik eigenlijk altijd heb gespeeld. Hulde aan CM.

Ik heb zelfs een paar originele CM-games nog in huis.

Dacht cm3 en cm00/01 ofzoiets

En uiteraard diskettes van Amiga (stuk of 40 met cm-spellen erop)

Maar CM1 is dacht ik niet meer goed, helaas. deel 2 is nog wel intact, voor zover het nog werkt na zoveel jaar natuurlijk....

Gast
geplaatst: vandaag om 11:00 uur

geplaatst: vandaag om 11:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.