menu

Overig / Algemeen / Cabaretiers

zoeken in:
avatar van cucciolo
Zeker een van de betere cabaretiers, al vind ik z'n eerste paar shows toch beter dan zijn laatste paar, waar ie zich toch iets meer conformeert naar 'laagdrempeligheid'. Hopelijk gaat ie met zijn huidige show weer op de eigenzinnige tour.

Vanavond naar de 'nieuwe' show van Daniel Arends geweest - Carte Blanche. Erg grappige show van een cabaretier die langzaam steeds bekender en ook beter wordt. Hard, soms onaangenaam of onsympathiek, maar wel gewoon waar het om draait: sterke grappen. Verder vind ik wel dat hij wat te opzichtig bezig is geweest een duidelijke kop, staart en thema aan zijn show toe te voegen. Enerzijds logisch, anderzijds voelt dit soms geforceerd aan. Zijn quasi filosofische geneuzel wordt soms net te hoogdravend en prekerig.

avatar van cucciolo
merijn82 schreef:
Zijn quasi filosofische geneuzel wordt soms net te hoogdravend en prekerig.

ja, dat kennen we van hem. Is idd een beetje artificieel. Maar aan de andere kant, ik denk wel dat hij het altijd meent, dus het valt em te vergeven.

avatar van Daenelia
Yay! Ik zocht naar een thread over cabaretiers, en hoewel ik best van Nederlandse humor hou, ben ik vooral fan van Ross Noble.

Daar moet een clipje bij, natuurlijk wel in het Engels, en ook nog een behoorlijk noordelijk accent. Helaas ben ik hem nog niet ondertiteld tegengekomen. Korte samenvatting: Ross improviseert een groot gedeelte van zijn shows. Dat doet hij door met het publiek te praten en dan met iets simpels zover aan de haal te gaan, dat je bijna niet meer weet waar hij mee begon.

In dit clipje komt hij het podium op, ontdekt een man op de eerste rij, met een jongedame daarnaast, die een topje aanheeft dat op een BH lijkt. En daar gaat hij dan maar op door, zichzelf steeds verder de nesten in werkend, tot hij notabene beseft dat haar moeder ernaast zit Ik lig dan blauw.


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=6raF5mezizs

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.


avatar van kos
kos
Haha, hij is inderdaad geweldig. Komt ook vaak voor in allerlei panels van komische shows.

avatar van Daenelia
kos, hij is zo adrem, zo snel. Ik heb hem nog nooit met een mond vol tanden zien staan. Live gezien vorig jaar, we zaten hoog op het balkon in de zaal. Als ik vooraan bij het balkon had gezeten was ik waarschijnlijk naar beneden gevallen van het lachen.


avatar van beavis
Benelux:

Hans Teeuwen
Wim Helsen
Micha Wertheim
George van Houts
Brigitte Kaandorp
Kamagurka

UK:

Fry and Laurie
Monty Python
Chris Morris
Armando Iannucci
The Mighty Boosh
Stewart Lee

Noord Amerika:

George Carlin
Andy Kaufman
Seinfeld

Ben niet zo'n stand-upcomedy fan dus, vooral UK humor is mijn ding, zelfs de overload aan panelshows (met vooral standups...) kijk ik graag. Sitcoms de laatste jaren minder, al wordt er nog steeds veel goeds gemaakt. Toast of London van Matt Berry is wat dat betreft de meest recente grote favoriet. Grootste gemene delers zijn waarschijnlijk absurde/surrealistische situaties, zwarte humor, satire en (herhalende) woordgrapjes. Iets met heel veel inhoud of totaal geen inhoud dus, geen halfslachtige pretenties met goede bedoelingen.

avatar van cucciolo
@ beavis: Teeuwen, Kaandorp en Wertheim

avatar van 606
606
Net Jochem Myjer, even geduld aub gezien echt geweldig.

avatar van HALVE TAMME.
Nog 21 dagen tattoobob .

avatar van tattoobob


Jep....zin an.

avatar van Donkerwoud
Mocht u ergens heel erg een mening over willen, dan geeft 'Nanette' (2018) een prima aanleiding. Ik weet niet of ik het leuk of grappig zou noemen.

Hier wat losse overdenkingen van mij:

'Nanette' (2018) - Hannah Gadsby (2.5*)

Ik weet niet goed wat ik van deze conference vind. Misschien is er van mijn kant een naïef geloof in de kracht van komedie om instituties, sociale gebruiken en mannetjes met macht in verlegenheid te brengen. Misschien vind ik het fijn als de grenzen duidelijk zijn tussen grappen om te lachen en een emotioneel geladen betoog wat me raakt. Misschien hebben galgenhumor, leedvermaak, ironie en zwarte humor teveel een effect op mij van ontlading of loutering. Misschien zie ik om die reden ook niet graag dat grappen gedeconstrueerd worden en ik me 'moet' afvragen welke verantwoordelijkheid ik daarin zelf draag. Misschien vind ik dit als conference écht niet zo sterk, omdat zelfs de 'luchtige' grappen (in aanloop naar het veelbesproken slotakkoord) allang laten doorschemeren waar haar pijn zit. Wat voegt het (anti-) komedie-element eigenlijk nog toe? Ik kan of wil niet lachen om haar spottende opmerkingen over zichzelf. Misschien is het ook helemaal niet nodig dat ik hier als witte, heteroseksuele man een uitgesproken mening over heb. Misschien is het ook voor mij wennen dat vanzelfsprekendheden ter discussie staan en moet ik het loslaten wanneer ik het niet helemaal begrijp. Al zou ik het soms graag willen begrijpen.

Donkerwoud schreef:
Misschien is het ook helemaal niet nodig dat ik hier als witte, heteroseksuele man een uitgesproken mening over heb.


Je ziet nu al een tijdlang wit. Misschien moet je eens langs de dokter gaan. ?

avatar van Donkerwoud
Haha, nee hoor. Heb zelfs een kleurtje momenteel. Veel buiten geweest.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:34 uur

geplaatst: vandaag om 10:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.