menu

Overig / Televisie / Eurovisie Songfestival

zoeken in:
avatar van BenicioDelToro
Lordi was grappig! Terechte winnaar, aangezien alle landen (op Monaco, met vakjury, na) hen punten heeft gegeven. Bovendien doet Finland al jaren mee en zijn ze nog nooit ook maar in de buurt gekomen van een overwinning. Ik gun ze de zege dan ook van harte! Lordi Uuksi!

Mijn persoonlijke favoriet was overigens Bosnië-Herzigovina. Wat een prachtig liedje, ook al verstond ik er niets van. Gelukkig werden ze derde; een overwinning voor de muziek!

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
Onderhond schreef:
Maar da's toch allemaal niks nieuws ? Een vijftal jaar geleden won er een valszingende travestiet. Same difference toch ?


En toch blijven we de klassieke popdeuntjes sturen... Op het uitzonderlijke Urban Trad zijn we dan ook telkens met de staart tussen de benen moeten terugkeren... Eurosong is nu eenmaal kitch.

avatar van moviefreak#1
Zo zie je maar weer dat landen als Finland ook kunnen winnen (dus Nederland en België ook ?) In mijn beleving heb ik 19 keer hetzelfde nummer gehoord uitgevoerd door andere acts. Ierland had een mooie ballad, Frankrijk blijft bij de chansons (hulde!), Noorwegen stuurde de beste inzending sinds de winst van Nocturne van Secret Garden en Duitsland was origineel met zowaar een country nummer. Dat waren de nummers die eruit sprongen omdat ze anders waren dan de rest van de nummers.

Litouwen en Finland hadden allebei een protest-act gestuurd en wat blijkt : eerste en zesde

Als Nederland en België écht zwaar genoeg hebben van het songfestival, laat ze dan ook eens een protest-act sturen. Voor mijn part een cabaretier of de Josti-band maar laat ze in vredesnaam niet proberen met exact dezelfde nummers als de rest de concurrentie aan te gaan.
Eurodance is passé, daar win je echt niet meer mee !

Ik stel voor dat ze om te beginnen de voorrondes eens aan gaan pakken. Het Nederlandse publiek kon kiezen uit een vreselijk rockbandje (echt heel erg slecht), een mislukte Idols-kandidaat (die enorm vals zong) en een paar trommelende zweefteven die in een zelfverzonnen taal zingen In plaats van dat ze nu eens goede zangers, zangeressen of acts mee laten doen

avatar van speedy23
Diesel schreef:
Kroatië had van mij mogen winnen.

Armenië, Spanje

En zeggen dat België 12 en Nederland 10 punten aan Armenië gaven.

avatar van Onderhond
moviefreak#1 schreef:
Als Nederland en België écht zwaar genoeg hebben van het songfestival, laat ze dan ook eens een protest-act sturen.

Dit begrijp ik dan weer niet ? Doe gewoon niet meer mee met die onzin, zou ik zeggen ? Waarom een protestact sturen naar iets waar je je geen flikker voor interesseert ?

avatar van speedy23
Onderhond schreef:
(quote)

Dit begrijp ik dan weer niet ? Doe gewoon niet meer mee met die onzin, zou ik zeggen ? Waarom een protestact sturen naar iets waar je je geen flikker voor interesseert ?


Ik denk dat de Vlaamse kijker er wel belangstelling voor heeft.

Donderdag met Kate Ryan waren er 1.147.000 kijkers met een marktaandeel van 49,5 %.
Zaterdag waren er 1.026.000 kijkers met een marktaandeel van 49,1 %, wat heel hoog is voor een zaterdagavond.

avatar van moviefreak#1
In Nederland keken zaterdagavond 1.336.000 dus ook hier nog belangstelling genoeg

avatar van Linn
hahahah Lordi

Heb persoonlijk niet het idee dat de Finse inzending een protest-act was (zoals Litouwen of IJsland dat duidelijk wel waren); Lordi bestaat als band al vrij lang en schijnt altijd op te treden in die kostuums. Natuurlijk is het show, maar het is geen parodie (alleen dat kartonnen hoedje met die Finse vlag bovenop die monsterkostuums was duidelijk een komische touch).

Dat het bij het Eurovisie Songfestival niet direct om het beste nummer of om de beste zanger gaat is echt niets nieuws; en dat was vroeger (zonder televoting, toen iedereen in de eigen taal zong en met orkestbegeleiding) echt niet anders. Ga me nou niet vertellen dat Ding-a-dong of A-ba-ni-bi van die muzikale hoogstandjes zijn...

Dat het Songfestival vergeven is van allerlei oppervlakkige vrolijke deuntjes komt volgens mij primair door twee eisen, inherent aan het concept van het festival:
- enerzijds de eis dat liedjes maximaal drie minuten mogen duren
- anderzijds het principe dat er al gestemd wordt nadat men het nummer maar één keer gehoord heeft (al wordt hiermee gebroken sinds we een aparte halve finale hebben, en de nummers die nu twee keer uitgevoerd worden hebben zichtbaar een voordeel)

De combinatie van deze eisen betekent vanzelf dat liedjes primair moeten opvallen. Dat kan door een act, maar ook door een heel ander type nummer in te sturen dan de andere landen. Finland deed beide, dus is het niet verwonderlijk dat ze wonnen (al was het niet mijn favoriet). Natuurlijk is naast opvallen ook een goede uitvoering een vereiste (Duitsland en Frankrijk hadden ook een afwijkend nummer, maar met een gebrekkige uitvoering), maar opvallen staat centraal. Volgend jaar stuurt iedereen monsters en alles-uit-de-kast-acts in, en dan wint Ierland met een onverstoorbaar rustige kwijl-ballade. Let maar op

avatar van kos
kos
Zelfs het songfestival kan Queto nog tot op de grond toe analyseren .

avatar van speedy23
Queto Yurlunyur schreef:
Heb persoonlijk niet het idee dat de Finse inzending een protest-act was

Helemaal niet. Finland en Noorwegen zijn altijd al en 'buitenbeentjes' geweest wat betreft hun acts.

Ik heb ook even opgezocht wie de recordhouders zijn op gebied van laatste plaatsen.
België en Noorwegen werden acht maal laatste en Finland en Oostenrijk eindigden zeven maal aan het staartje van het peleton.

Nederland doet het beter met 'slechts' vier laatste plekken.

avatar van BenicioDelToro
moviefreak#1 schreef:
Zo zie je maar weer dat landen als Finland ook kunnen winnen (dus Nederland en België ook ?) In mijn beleving heb ik 19 keer hetzelfde nummer gehoord uitgevoerd door andere acts. Ierland had een mooie ballad, Frankrijk blijft bij de chansons (hulde!), Noorwegen stuurde de beste inzending sinds de winst van Nocturne van Secret Garden en Duitsland was origineel met zowaar een country nummer. Dat waren de nummers die eruit sprongen omdat ze anders waren dan de rest van de nummers.Je vergeet Bosnië, die hadden ook een liedje dat anders was dan de rest.

Art
Wordt weer een Oostblok-festival dit jaar! Gewoon volgend jaar de Toppers naar bijvoorbeeld Skopje sturen, misschien halen we dan wel weer eens de finale

arkadi
Snap het niet snap het niet snap het niet

avatar van Freud
Vreemd dat alle liedjes waarvan ik dacht getver wat een rotzooi, allemaal naar de finale gaan . Dat Belgie het niet gehaald heeft snap ik niet echt (blijkbaar heeft Europa weinig gevoel voor humor) maar dat zelfs Israel er niet bij is (het enige liedje dat 'goed' genoemd kon worden) daar kan ik gewoon niet bij. Maar goed, normaal kijk ik niet eens en het interesseert me tamelijk weinig, dus ik zal er mijn slaap niet voor laten.

Diesel
Ongelofelijk dat Tsjechië, Andorra en Israël het niet hebben gehaald.

avatar van moviefreak#1
Gelukkig Hongarije door. Blues

Nederland én Belgie natuurlijk terecht niet door. Als Nederland echt een keer naar die finale wil moeten ze een keer iets aparts sturen en ophouden met die zeikerige Tjeerd Oosterhuis-rommel.

avatar van Freud
Het lied van Belgie was toch gewoon superleuk? Muzikaal nogal bagger, maar de show en de dansjes vond ik geweldig .

avatar van moviefreak#1
Ik weet het niet, ik heb alleen korte stukjes van 10 seconden per deelnemer gezien, het leek mij nogal waardeloos in ieder geval. Maar nu ik hoor dat dat expres zo is gedaan vind ik het jammer dat ze niet in de finale staan .


avatar van kos
kos
Songfestival .

avatar van Spartaan1986
Nederland maakt pas weer kans als West en Oost Europa scheiden. Neem een voorbeeld aan Italie. Die zijn er al jaren mee gekapt vanwege de vriendjespolitiek. Jaren geleden maakten ze elkaar nog af in die Former Republik of (vul maar in) en nu steunen ze elkaar.

avatar van mikey
In de Volkskrant las ik nog een grappig stukje van kenner Cornald Maas, ik ben het nog mee eens ook. Dat gezeur over die oostblok maffia riekt inderdaad naar stammenoorlog. Niet dat het mij interesseert wie er wint en of nederland meedoet.

http://www.volkskrantblog.nl/bericht/127174

avatar van Spartaan1986
Het songfestival is alleen nog leuk voor homo's en turken

Cornald Maas valt onder 1 van de 2 groepen

avatar van Hannibal
Spartaan1986 schreef:
Neem een voorbeeld aan Italie. Die zijn er al jaren mee gekapt vanwege de vriendjespolitiek.

Eens. Laten we alsjeblieft eens ophouden met deze kolder. Ik kijk er al niet meer naar omdat ik me toch alleen maar zit te ergeren aan al die wanproducten die de finale halen. Echt jammer, vroeger maakten we er altijd een gezellige avond van, en nu voel ik niet eens de kleinste drang om ook maar een minuut van deze belachelijke vertoning te gaan kijken. Laten we alstublieft de eer aan onzelf houden en die onzin voortaan boycotten.

avatar van kos
kos
Overigens vind ik het niveau echt niet slechter dan pak 'm beet 15 jaar terug. Toen waren het ook al allemaal flutliedjes.
Maar nu (omdat Nederland er elke keer meteen uitvliegt) is het schijnbaar pas 'echt' slecht . Whatever.

avatar van Spartaan1986
Nee het is nu pas echt slecht omdat het niet meer eerlijk gaat

avatar van mikey
Precies, Nederlanders bakken er helemaal niets van.

avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
15 jaar geleden werd er ook geklaagd dat het niet eerlijk ging. Niks nieuws.

En Italie doet waarschijnlijk volgend jaar weer mee. En zijn trouwens in eerste instantie gestopt omdat het festival daar gewoon niet zo populair is.

avatar van Spartaan1986
mikey schreef:
Precies, Nederlanders bakken er helemaal niets van.


Glennis Grave vorig jaar: Fantastische stem krachtig nummer en ook niet door
Ga nou niet ontkennen dat er geen vriendjespolitiek aan de gang is

Gast
geplaatst: vandaag om 19:46 uur

geplaatst: vandaag om 19:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.