menu

Mijn Updates +
Overig / Televisie / Game of Thrones

zoeken in:

avatar van John Milton
Valt mee, ik had mei of later verwacht!


avatar van Jellesteeg
Het achtste en tevens laatste seizoen start op 14 april. Heerlijk Paasweekend dus.


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=wA38GCX4Tb0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
avatar van synec
geplaatst:
Who’s ready? Gek dat het twee jaar geleden was... maandag wordt toch een uitdaging om de dag spoilervrij door te komen. Misschien toch proberen ze de komende weken live mee te volgen. Rip slaap.

avatar van HarmJanStegenga
geplaatst:
Zal wel 1 of 2 recapjes moeten zien eerst. Die tijd tussen de nieuwe seizoenen duurt zo vreselijk lang, dat je de helft al weer vergeten bent. Een reden waarom ik met stuk of wat series gekapt ben en sowieso helemaal niet meer begin met series waar nog maar 1 of 2 seizoenen van zijn, dus waar ze je lekker laten wachten daarna.

Maar in ieder geval, 'Game of Thrones' is een zeldzame uitzondering. Heb er zin in! Eerst maar wat fatsoenlijke recaps checken, zodat alles weer wat vers het geheugen in wordt geduwd.

avatar van Arnie
geplaatst:
Wie een leuke (en best informatieve) politieke roddel-versie van zo'n recap wil lezen: POLITICO Westeros Playbook: Who’s Jonny? — Night King’s landing — Cersei you later – POLITICO

NRT
geplaatst:
synec schreef:
Who’s ready? Gek dat het twee jaar geleden was... maandag wordt toch een uitdaging om de dag spoilervrij door te komen. Misschien toch proberen ze de komende weken live mee te volgen. Rip slaap.


Ik sta 's morgens gewoon een uur eerder op. Dan is het perfect mogelijk.

avatar van Nicholas
geplaatst:
Ondanks dat dit laatste seizoen maar 6 afleveringen telt, is aflevering 1 toch gewoon weer een typische opener. Sam dropping the bomb was behoorlijk anticlimactisch.

avatar van Leonvanbergen
geplaatst:
Wat mij opvalt is dat er weinig meer gepraat wordt op dit forum, 125 pagina's maar deze pagina heeft al posts van een jaar geleden, is het verplaatst? ik vond het altijd heerlijk om soms even mee te lezen...

AHWA
geplaatst:
Leonvanbergen schreef:
Wat mij opvalt is dat er weinig meer gepraat wordt op dit forum, 125 pagina's maar deze pagina heeft al posts van een jaar geleden, is het verplaatst? ik vond het altijd heerlijk om soms even mee te lezen...


Game of Thrones - Seizoen 8 (2019) - TvMeter.nl

avatar van synec
geplaatst:
Voor een serie dat bekend is geworden om zijn onvoorspelbaarheid, hoop ik echt dat ze dat op één of andere manier nog een laatste keer gaan doen. Fijne episode 2, maar tot nu toe is het op dat vlak één grote gaap en gaat alles zowat hoe je het verwacht.

Ik hoop echt niet dat de Nightking simpelweg een “moederschip” is. Schakel hem uit en heel zijn leger sterft. Dat is toch veel te makkelijk ... als ze het dodenleger verhaal in 2 aflevering durven afronden om dan naar Kingslanding te trekken voor Cersei voor een soapige grand finale om de troon, ga ik wel heel teleurgesteld zijn.

avatar van Nicholas
geplaatst:
Dat gaat het volgens mij wel min of meer worden. Uiteraard wel met heel wat doden onderweg. Volgende week gaat het los en verwacht ik dat onder andere Beric, Brienne, Theon, Grey Worm en Davos op het lijstje staan.

avatar van Leonvanbergen
geplaatst:


Bedankt AHWA maar dat forum ken ik maar ik doel natuurlijk niet op die ene pagina met comments die jij nu stuurt..

avatar van synec
geplaatst:
Ik kan het bijna niet vatten hoe teleurstellend The Long Night was... buiten het feit dat ik bijna geen bal kon zien wat er gebeurt omdat het zo donker en rommelig gemonteerd is, is de climax gewoon om te janken. Dit was op alle vlakken zover weg van de wereld die GRRM ooit heeft gecreëerd, en de serie waar ik al die jaren geleden verliefd op ben geworden. 8 jaar opbouw, en dit was zomaar de resolutie van de NK? Dit was het beste dat D&D konden bedenken? Wat de fuck was Bran zijn doel nu eigenlijk... het lijkt gewoon allemaal voor niets. Hier gaat nog jaren over gesproken worden in negatieve zin ala Lost. Wees daar maar zeker van.

Dit gevoel heb ik al jaren bij de serie, maar het is duidelijk dat D&D nu maar wat neerpennen en er gewoon zo snel mogelijk van af wilden zijn. Echt zonde.

avatar van Arnie
geplaatst:
De serie heeft het nooit echt van een sterke verhaallijn moeten hebben, het is altijd wat rommelig en vooral willekeurig geweest. Dat reikt van de keuze in wie sterft en wie niet, tot het opbouwen en nooit afmaken van allerlei verhaallijntjes, waarbij ik vooral de indruk had dat die erin zijn gestopt om enigszins recht te doen aan de boeken (die ik overigens nooit heb gelezen).

Voor mij is de serie een groot spektakel van smaakvol entertainment, dat vanwege de epische proporties en toffe karakters heerlijk wegkijkt. De laatste aflevering was afgezien van de donkere montage best gaaf, met een mooie spanningsopbouw die je niet vaak ziet in een episode die gedoemd was om enkel en alleen aan een eindstrijd te zijn gewijd. Verbazend goede (minimale) muziek ook. Maar inderdaad, wel een anticlimax dat de Night King en zijn hele leger uiteindelijk zo gemakkelijk neerging in één aflevering. Voor een serie die vanaf dag 1 draaide om deze grote bedreiging voor de mensheid was dit onvoldoende uitgesponnen.
Maar ach, nu lekker uitzitten en kijken wie met wie en op welke troon eindigt. Ik slaap er niet minder om.

avatar van Nicholas
geplaatst:
Ben op zich wel blij dat het niet wéér Jon is die de heroïsche rol op zich neemt. Ben het er echter ook mee eens dat dit wel anticlimactisch aan voelt en de legende in de maak een volkomen dud lijkt te zijn. Iets waarvan ik niet 100% durf te beweren dat Martin het helemaal anders zou doen overigens.

Dat de serie een verwaterde en eigenzinnige versie is van de boeken was al langer duidelijk, dat is niet opeens nieuw. Wat dat betreft ben ik wel benieuwd hoe Martin de uiteindelijke clichés kan omzeilen waar hij zo'n hekel aan lijkt te hebben. Wellicht ligt daar de grootste oorzaak waarom het maar niet wil vlotten met het schrijven.

Nu is het de vraag hoe het daadwerkelijke slot er uit gaat zien. Heb een theorie voorbij zien komen dat Cersei de laatste slag wint en de alliantie tussen Jon en Daenerys uitroeit. Op die manier zou het verhaal wellicht het bitterzoete einde kunnen krijgen waar zo vaak aan gerefereerd is. Cersei vernietigt haar tegenstanders en de laatste van de Targaryens, de terugkeer van magie en draken en de ultieme strijd tussen de levenden en de doden zal vervagen tot legende. Zoiets.

avatar van IH88
geplaatst:
Maar als Cersei wint, dan betekent dat Jon, Dany, Sansa, Arya (die zou zich nog kunnen verstoppen op Essos), Brienne, Tyrion, Jamie, The Hound, Tormund, Yara en al die anderen dood zijn. Misschien zelfs Sam. Bitter en het toont lef inderdaad, maar het zoet zie ik er niet in. Hoe interessant Cersei als een karakter ook is. Bitterzoet lijkt me eerder dat Dany en Jon wel winnen van Cersei, maar dat één van de twee doodgaat, plus dat Cersei als laatste actie voor haar dood de Iron Throne vernietigd. Dat zou bitterzoet zijn.

Een andere theorie is dat Dany zwanger is, en overlijdt tijdens de bevalling. Het kind (Dany + Jon = Fire and Ice) zal dan de rechtmatige troonopvolger zijn. Jon zou in dit geval ook nog kunnen overlijden.

avatar van IH88
geplaatst:
Overigens ben ik het wel met je eens dat de magie zal verdwijnen. The Night King, white walkers, de draken, Brann, children of the forest, Melisandre etc. De makers zijn al een heel eind in ieder geval .

avatar van Shinobi
geplaatst:
Ik had er eerlijk gezegd ook meer van verwacht, wat een anticlimax zeg. Naast het feit dat het enorm donker en rommelig was. Ik voelde mij net Jake Peralta...

https://media1.tenor.com/images/9a52153ba5967541012c39094511f165/tenor.gif?itemid=13387080

Qua veldslagen blijft 'Battle of the Bastards' wat mij betreft ongeëvenaard.

avatar van Dragonslayer
geplaatst:
Zit je 8 jaar te wachten op vragen als "Wat willen de white walkers nou precies?" "als de children of the forrest ze gemaakt hebben, hoe zijn ze de controle dan kwijt geraakt?" "Hoe zit het met de azor ahai prophecy?" "waar is de three eyed raven nou precies voor?".

En dan krijg je dit. Ik vraag me af hoeveel GRRM nou werkelijk verteld heeft aan D&D, want ik kan me niet voorstellen dat de boeken ook op deze manier gaan eindigen.

Misschien dat we nog antwoorden krijgen in de nieuwe spinoff die in de maak is die ook "the Long Night" heet.

avatar van IH88
geplaatst:
The Night King heb ik nooit een interessant personage gevonden. Hij ziet er cool uit en is een reële dreiging voor de mensheid, maar ik zie hem toch meer als een mislukt experiment van de children of the forest. Er is uiteindelijk niets uitgelegd over zijn beweegredenen omdat er niets uit te leggen valt. Hij is de personificatie van de dood (daarom is het wel toepasselijk dat Arya hem uiteindelijk dood) en wil niets liever dan de mensheid vernietigen. Dat is genoeg motivatie voor mij. Hij is geen Hans Gruber die opeens zijn hele plan gaat uitleggen aan de good guys.

Dat hele Azor Ahai gedoe. Let wel dat alle informatie van Melisandre komt. Dezelfde Melisandre die dacht dat Stannis de uitverkorene was. Dat hele gedoe met Azor Ahai heeft zich ook duizenden jaren geleden afgespeeld, dus wie weet wat waar is en wat niet?

Gelukkig kan het spel om de troon nu weer gaan beginnen .

avatar van John Milton
geplaatst:
Ik kan me redelijk bij synec voegen hierboven, al ben ik iets milder gestemd.

Ik zat met behoorlijke anticipatie klaar maandagmorgen om 9 uur, en het was toch een beetje een anti-climax

avatar van rokkenjager
geplaatst:
Dafuq is dit?! Is dit hoe het ultieme kwaad, de dreiging waar al 8 jaar naartoe wordt gewerkt, aan zijn einde komt?? Ok.


avatar van Nicholas
geplaatst:
Arya is altijd wel een krijgertje in de dop geweest. Wilde nooit een Lady zijn, maar altijd een Ser. Ik heb echter ook wel een momentje gehad dat ik het allemaal iets te snel vond gaan. Dat was in het gevecht met Brienne, toen ze terug was gekeerd naar Winterfel. Ja, ze had een opleiding gehad als Faceless "Man", maar die vooruitgang was voor mij iets te groot.

avatar van Shinobi
geplaatst:
Iemand op YouTube heeft voor het gemak de donkerste scène verlicht:

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=yS8ZsWBC0x4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.


avatar van Macmanus
geplaatst:
Als het op je tv zo donker was als bovenste heb je of een kut tv of niet goed ingesteld. Bij mij was het niet zo donker.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:20 uur

geplaatst: vandaag om 14:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.