• 9.370.356 stemmen

Geregisseerd door: Jason Bognacki

Met onder meer: Leone Sergio Bognacki, David Landry en Maria Olsen

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Another

Aangedaan door de mogelijkheid dat ze een donkere tweeling zou kunnen hebben, trekt Jordyn haar eigen geestelijke gezondheid in twijfel en de werkelijkheid zelf. Jordyn's nieuwsgierigheid trekt haar in een donkere onderwereld van demonische bezetenheid, verlangen en het brouwsel van een dode heks dat haar ziel verscheurt.

avatar van Noodless

Noodless

Interesse is gewekt. Eéntje om in de gaten te houden.

avatar van Corcicus

Corcicus

Inderdaad.

avatar van Rickyman

Rickyman

Another is wel anders, een apart filmpje in stijl van een Giallo/Argento.

Prachtige kleurrijke, sfeervolle beelden met een uitstekende bijpassende sound, een fragmentarisch wazig dun heksenverhaaltje en de effecten waren misschien ook niet altijd even overtuigend, maar de cast speelde de ietswat vreemde personages prima.

Deze film heeft veel weg van Amer, met een beetje Starry Eyes.

Het zal niet bij iedere (horror)filmliefhebber in de smaak vallen, het is soms best vaag en traag, bevat ook weinig gore.

Staat ook bekend onder de titels: The Witch, Mark Of The Witch en Another 2016.

En wacht nog eventjes tot na de aftiteling.

Argento/Suspiria zijn nooit ver weg.

Bognacki wint er geen doekjes om, waar hij de mosterd heeft gehaald is wel duidelijk. Een wat vage cult, gotische elementen, veel visueel geklooi en een uitgesproken soundtrack. Acteerwerk en plot zijn duidelijk minder belangrijk. Het is geen Suspiria clone, maar wel een soort van 2.0

Visueel hapert het alleen soms een beetje. Cinematografisch is er niet al te veel mis, al mist de film wat eenheid. Vele mooie shots en gerommel met de camera, maar iets teveel verschillende stijlen en trucjes die niet altijd even sterk op elkaar aansluiten. Daarbij komt ook nog eens dat een paar scenes nodeloos verkloot worden door kitscherige CG. Geen idee wat daar de bedoeling van was, want het was niet eens geweldig functioneel.

De film steunt meer op sfeer en duistere dromerigheid dan om het echte plot, wat je zelf vooral aan elkaar dient te kleven. Ik vind het wel leuk, maar wie is wat eenvoudigere A->B horror verwacht die kan deze film maar beter overslaan. Wat de acteurs betreft proberen ze vooral iets té hard duister en mysterieus te zijn, waardoor het soms wat aanstellerig overkomt.

Maar wie vroeger wel om was voor de charmes van een Suspiria doet er niet verkeerd aan deze alsnog een kans te geven. Geen garantie op succes, maar dat het een eigenzinnige horrorfilm is valt moeilijk te ontkennen. Bognacki heeft nog wat te leren, maar mag zeker nog eens een poging ondernemen.

avatar van leatherhead

leatherhead

Klinkt goed! De Argento vergelijkingen maken me erg benieuwd.

avatar van perceived

perceived

Deed me ook wel een beetje aan Dario Argento denken, idemdito aan ene Nicolas Winding Refn of ene Ti West. Vanalles wat. Whatever... Leuk filmpje en tevens een erg leuk debuut van Jason Bognacki.

avatar van leatherhead

leatherhead

Aardig Argento-esque filmpje waarmee Bognacki zijn visitekaartje afgeeft. Hij gaat er (visueel) in ieder geval vol voor met zijn debuut, regelmatig met resultaat, soms ook er compleet naast. De scheidslijn tussen 'erg mooi' en 'schabouwelijk kitscherig' is in ieder geval érg dun. Maar ondanks dat het er soms wat amateuristisch uitzag was het effect er meestal wel. En da's ook wat waard.

Acteerwerk was verder hemeltergend slecht, maar stoorde niet al teveel. De film richt zich duidelijk op het audiovisuele en weet daarin regelmatig sterk en creatief uit de hoek te komen. Hoe dan ook een regisseur om in de gaten te houden, zit zeker potentie in. Ruime 3*.

avatar van Noodless

Noodless

Het verhaal is mysterieus en lijkt wel één en al dromerige ervaring waarvan de plot vaag blijft en veel vragen onbeantwoord blijven. Visueel erg wisselvallig : knappe beelden wisselen zich voortdurend af met matige of kitscherige beelden. Raar, apart filmpje met veel sfeervolle beelden die spanning en een te volgen verhaal ontbreekt. 6/10