• 9.377.389 stemmen

Geregisseerd door: Lex Ortega

Met onder meer: David Aboussafy, Laurette Flores Bornn en Aleyda Gallardo

Gesproken taal: Spaans

Plot Atroz

Een vrouw is op brute wijze aangereden en de politie heeft de twee daders te pakken gekregen. De opperbevelhebber besluit om zelf de auto van het misdrijf te onderzoeken en komt tot een gruwelijke ontdekking. Een camera met beelden van een prostituee die gemarteld en vermoord wordt. Door het ondervragingsproces komen er echter meer videotapes boven water, met nog veel schokkendere inhoud.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een transseksuele prostituee wordt gemarteld, leegt hierbij haar darmen, wordt ingesmeerd met haar eigen uitwerpselen, waarna haar borst wordt geamputeerd en de dader in de wond pist. En dat is slechts het begin van Atroz, een Mexicaanse horror waar een verhaallijn eigenlijk ontbreekt en men enkel groteske sequenties, geschoten als amateurbeelden, laat zien. Zo drinkt een man graag menstruatiebloed tijdens de seks en als zijn partner niet ongesteld is, moet hij met een schaar bloed uit haar geslachtsorgaan krijgen. Tijdens het naspel snijdt hij haar gezicht er nog even af, want regisseur Lex Ortega is als de dood dat zijn film niet schokkend genoeg is, dus moet er elke minuut op zijn minst een marteling, amputatie, incest, necrofilie of verkrachting te zien zijn. Elk detail wordt getoond. Telkens denk je dat het toppunt wel is bereikt, maar dan blijkt Ortega nog een stap verder te kunnen. Een vader die uit strafzijn zoon met een enorme dildo neemt klinkt al best heftig, maar is kinderspel vergeleken met de wraakactie van zoonlief op zijn vader. Realistische en extreme ranzigheid neerzetten is Ortega gelukt, maar met film heeft dit bar weinig meer te maken.

0,5 sterren.

avatar van Boeikens

Boeikens

Zo zie je maar weer dat iedere kijkervaring anders is, ik vond die extreme ranzigheid net leuk

De verhaallijn is i.d.d. mager maar niet onbestaande: Een flik van een speciale eenheid die zich bezig houdt met het opruimen van uitschot, ontdekt via snuff filmpjes dat zijn laatste 'vangst' de moordenaars zijn van een collega. Zijn wraak zal zoet zijn

Het meerendeel van de film gaat/toont de gevonden snuff filmpjes die qua beeld verrassend genoeg anders dan de meeste found footage stabiel en redelijk duidelijk is, enkel dat het beeld redelijk vaak wegvalt. En wat te zien is extreme gooooor en bloederig, alle ziekelijkheden vinden we erin terug, echt iets voor een gorefreak als ik

avatar van Noodless

Noodless

Bah...wat een ziekelijke film !
Neen, ik zie graag horror...maar dit ging mij wat te ver, vooral dat er totaal geen verhaallijn in zit en dat de regisseur eigenlijk alleen de kijker maar wil doen walgen en schokkende beelden voorschotelt. En er zitten er heel wat tussen. De scène tussen zoon en vader tart alle verbeelding. Wat wel raar overkomt is het rare, abrupte en tevens zeer simpel uitgewerkt slot bij de laatste confrontatie waar geen bloederige scènes voorkomen. Bizar gezien de uitwerking en de opzet van deze film. 3/10

avatar van Tartarus

Tartarus

Ik hou wel van een schokkende film, maar er moet wel een verhaallijn inzitten. En dat hoeft dan niet eens een sterk verhaal te zijn, maar ik wil wel even dat er moeite voor gedaan wordt.

En dat is voor mij het grote probleem hier. De martelingen en bloederigheid zijn prima in beeld gebracht, maar als er geen duidelijk waarom is, dan begin ik me toch af te vragen waarom ik naar dit soort narigheid kijk. Het geeft me een vervelend gevoel. Er is niets creatiefs of artistieks aan het tonen van mensen die naar tegen elkaar doen, dan kan ik wel naar een site als bestgore gaan. Ik wil meer.

Helaas kreeg ik dat hier niet. Jammer, want dit had een geweldige film kunnen zijn.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Jezus Christus. Ortega heeft wat te vertellen... en die boodschap wordt je met een prikkeldraad-dildo door je strot geduwd. Heftige thema's rondom homofobie en mishandeling zetten het hele traject in gang, wat volgt is een compleet nihilistische blik in het weinig waardevolle leven in de krochten van Mexico. Van heftige mutilaties, brute moorden, necrofilie, incest, verkrachtingen, fetisjisme, psychologische martelingen tot aan alle walgelijke lichaamssappen die je maar kunt bedenken. Het heeft wel degelijk wat vet op de botten en is niet slechts een aaneenschakeling van ranzigheid. Daar kun je dezelfde discussie over voeren als bij Srpski Film (2010) , maar er zit wel degelijk een boodschap achter al deze waanzin. De kracht zit hem ook al snel in het gebrek aan een traditioneel narratief, waardoor de gore voor niks hoeft te wijken. Pure shock cinema. Alleen voor de liefhebbers.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Wie goed zoekt zal ongetwijfeld een boodschap menen te herkennen, maar ik kan me amper aan de indruk onttrekken dat Ortega dit enkel gemaakt heeft om te choqueren. En hij slaagt daar natuurlijk volledig in.

Ergens wel bewonderenswaardig. Er zijn weinig regisseurs die lak hebben aan het doen van concessies en gewoon hun eigen idee doordrukken. Ortega verdient dus wel de credits.

Maar aan de andere is het ook wat simpel. Scoren enkel door het laten zien van smerige taferelen riekt naar gemakzucht. Zeker aangezien hij daar verder niets omheen bouwt.

avatar van Phantasm

Phantasm

Deze was wel erg grof, je moet er tegen kunnen, zit dan ook geen verhaallijn in.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Deze moest ik echt nog zien en voldeed volledig aan de verwachtingen. Compromisloze horror, lekkere gore, met dat heerlijk nihilistish sausje. Dit soort cinema, daar hebk echt zwak voor.

avatar van puppet master

puppet master

waar te "koop" of op een andere manier te verkrijgen...... deze moet uiteraard in de dvd collectie

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet veel meer dan een heleboel smeerlapperij achter elkaar geplakt, waar regisseur Lex Ortega zijn uiterste best doet om elke scene met de volgende te overtreffen. Atroz is daardoor beslist geen prettige zit en bevat een aantal beelden die ik in mijn donkerste fantasieën absoluut niet had kunnen verzinnen. Het fijne is dat de makers goed overweg kunnen met praktische effecten en genoeg ballen hebben om zonder grenzen te werk te gaan, maar daar houdt het vervolgens ook weer zo'n beetje op. Het acteerwerk is namelijk bedroevend en de speelduur veel te lang voor deze behoorlijk dunne inhoud. Zoveel expliciete gewelddadigheden gaan na enige tijd namelijk vervelen en het laatste halfuur test je geduld dan ook behoorlijk, maar onder de dikke laag aan gruwelijkheden en misantropie zit wel een zekere vorm van kwaliteit en talent. Hopelijk leert Ortega zijn volgende projecten wat beter te sturen, zodat hij wellicht een wat groter publiek aan kan spreken.

avatar van Shadowed

Shadowed

puppet master schreef:

Mocht je nog op zoek zijn, dan is deze gewoon op Bol.com met Engelse ondertiteling aan te schaffen.