• 9.373.561 stemmen

Geregisseerd door: Claude Lelouch

Met onder meer: Johnny Hallyday, Sandrine Bonnaire en Eddy Mitchell

Gesproken taal: Frans

Plot Salaud, On T'Aime

Een oorlogsfotograaf en afwezige vader, die meer bezig is met zijn camera dan met zijn vier dochters, leidt een gelukkig leventje in de Alpen met zijn nieuwe vriendin. Hij ziet evenwel zijn leven totaal veranderen op de dag dat zijn beste vriend zal proberen hem te verzoenen met zijn familie door hen een grote leugen te vertellen.

Jacques Kaminsky

Goede film, met de onlangs overleden Johnny Hallyday. R.I.P. JoJo

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2072 stemmen

Raar geval. Het eerste half uur kabbelt rustig, met een quasi verhaal dat focust op de relatie tussen papa Johnny Halliday en zijn vervreemde dochters, in diens optrekje in de Alpen. Prachtige beelden met de juiste filters, de aanwezigheid van een rondvliegende Amerikaanse Zeearend (geen idee hoe die daar terechtkomt), kwaliteit op de soundtrack (Ella Fitzgerald & Louis Armstrong, George Moustaki).

Het laatste kwart van de film schakelt men over naar een andere genre, lijkt het. De crimi intrige valt echter als een baksteen op de eerder opgebouwde sfeer, die ik tot dan toe - in een milde bui zijnde - had kunnen waarderen. Lelouch & co hebben daarmee hun eigen film ondergraven, jammer genoeg.

Deze film kan ik voor een bepaald deel van de liefhebbers wel nog aanraden om volgende reden. Er is natuurlijk de aanwezigheid van de iconen van de Franse rock, Johnny Hallyday en Eddy Mitchell. Maar waar ik de makers van de film dan echt dankbaar voor ben, is de scene waarin de heren Rio Bravo (1959) op de buis bekijken, en dan met name het duet van Dean Martin en Ricky Nelson. Het hele duet wordt integraal uitgezonden in deze film, met vocale ondersteuning van Eddy en Johnny. Prachtig moment en daarom alleen ben ik blij de film gezien te hebben.