• 9.377.185 stemmen

Geregisseerd door: Tod Williams

Met onder meer: John Cusack, Samuel L. Jackson en Isabelle Fuhrman

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Cell

"When everyone is connected no one is safe."

Er wordt een krachtig signaal wereldwijd uitgezonden over mobiele netwerken. Dit zorgt ervoor dat de hersenen van de gsm-gebruikers direct en gevaarlijk geherprogrammeerd worden. Clay Riddell reist door New England richting het noorden in de hoop zijn vrouw en zoon te vinden. Hij krijgt bijval van een groep overlevenden en samen proberen ze de bloeddorstige 'phoners' af te weren.

avatar van VforVictor

VforVictor

Op zich best een aardige film, maar ze hadden wel wat meer mogen over het hoe en waarom. maar ik heb me gewoon vermaakt dus 3 sterren.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Ik ben deze film gaan kijken zonder dat ik wist waar het over ging, zombiepraktijken dus. Ik hou al niet zo van zombiefilms, het idee achter zombies vind ik ronduit belachelijk en bovendien achterhaald, maar dit is ook nog eens geen beste. De openingsscène begint al slecht, de zombie achtige wezens worden hier slecht neergezet. Het verhaal heeft wel wat leuke momentjes, en het einde is best grappig, maar laat je verder compleet in het duister tasten over hoe de vork nou in de steel zit. Er wordt best redelijk gespeeld, Cusack en Jackson doen gewoon hun werk, maar dat kan de film niet redden.

avatar van mixmaster

mixmaster

Een middelmatige film met een paar leuke momenten maar verder stelt het allemaaal niet veel voor.

Ook is dit concept al helemaal uitgemelkt en dus is ook deze film veelal van hetzelfde van wat we al honderden keren eerder gezien hebben.

Extra pijnlijk vindt ik het belachelijke einde van deze film.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Matige verfilming van het boek, maar desondanks wel leuke momenten.

avatar van Clapboy

Clapboy

Goede nieuwe Stephen King verfilming. Spannend, veel actie en sfeer en erg vermakelijk. Aanrader.

Stephen King heeft zelf ook het screenplay geschreven voor deze film. Vond hem erg goed.

avatar van bjerik76

bjerik76

ik vond hem tegenvaller.

Was dit een tv film ook ?

Alles was erg Amerikaans en beetje overdreven, echt letterlijk iedereen liep daar met een mobieltje whatsappende / bellende of tekstende rond ?

Pluspuntje is dat de film wel lekker snel begint qua actie, maar de special effecten waren weer een stuk minder.

Had voor een Stephen King wel meer bloed/gore verwacht, ook dat valt in deze film erg mee.

Had veel spannender kunnen zijn als dat meer uitgewerkt had geweest, het was nu allemaal ersg simpeltjes.

avatar van comely

comely

Sjonge jonge jonguhhh, wat was dit nou..

Sla het maar over.

avatar van schumacher

schumacher

Wat een flauwe film zeg.

Als je het begin ziet zou je zeggen wauw, dit gaat echt een toppertje worden want het begin was gewoon steengoed en nadien valt het als een pudding in elkaar, hier en daar een kleinigheidje maar voor de rest niet oke.

avatar van wimsnel32

wimsnel32

Inderdaad de film begint uitdagend, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Je blijft kijken omdat je wilt weten hoe dit afloopt maar was niet nodig.

avatar van Q Jones

Q Jones

Toch wel een vrij goede prent al vond ik het zelf.

Ik verwachte niet veel van de film maar ik moet zeggen ik heb me uiterst vermaakt. Je ziet dat er geen super hoog budget aanwezig was maar dat is nergens echt vervelend. De acteurs leveren puik werk, toch wel jammer dat we Cusack niet meer in de bios voorbij zien komen want hij is echt een begaafd acteur. Het apocalyptische sfeertje, de acteurs die doen wat ze moeten doen, en het dubbel zinnige einde. Ik vond het een prima film. Die me geen moment verveeld heeft en telkens bleef ik geboeid.

Jammer van het lage gemiddelde hij is meer waard

avatar van james_cameron

Het gelijknamige middelmatige boek van Stephen King resulteert in een middelmatige film. John Cusack en Samuel L. Jackson zijn oké in de hoofdrollen, maar de gebeurtenissen maken weinig indruk en de apocalyptische sfeer is niet dreigend genoeg. Er wordt wel enige moeite gedaan om dit te doen onderscheiden van de doorsnee zombie-film, maar de visuele aanpak schiet gewoonweg tekort en de plot is te dun om te blijven boeien. Hier en daar een creepy scene, maar uiteindelijk kunnen we ook hier toch weer zeggen: het boek was beter.

avatar van U-77

U-77

Slechte film met een nog slechter verhaal.

avatar van Kollinski

Kollinski

Na 10 minuten gekeken te hebben, heb ik de film verlaten.

Ik heb het een beetje gehad met de zombie psy-ops.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“I thought when you get older, the nightmares go away.

No, they still happen.

They just grow up, too.”

Ben je geen echte Stephen King fan of zombiefilm fanaat, dan mag je gerust bij deze film afhaken. Iets wat de meerderheid in deze film ook best gedaan had bij het ontvangen van een oproep. “Cell” was nu eens een boekverfilming van King waar ik reikhalzend naar uitkeek. Spijtig genoeg ben ik halfweg het boek gestopt. Niet omdat het een slecht boek was (’t is tenslotte toch een Stephen King boek), maar wel vanwege tijdsgebrek. Dat is tenslotte nog altijd het grootste nadeel bij het lezen van een boek. Je moet er tijd voor vrijmaken. En dat is nu net iets waar ik jammer genoeg niet voldoende van heb. Een voordeel van een boek is dat de opbouw gelijkmatig kan gebeuren, dat er ruimte is voor diepgaande beschrijvingen en dat de karakters van de verschillende personages gedetailleerd uitgediept kunnen worden. Dit zorgt voor een uniek inlevingsgevoel dat door weinig films geëvenaard kan worden. En dat is nu net waar het schort in deze verfilming.

King lijkt wel uit te groeien tot een blitse, moderne versie van Jules Verne. Hij schreef dit verhaal ruim tien jaar geleden. Mobiele telefonie was toen al in ruime mate ingeburgerd, maar nog niet zo wijdverbreid als tegenwoordig. In deze moderne tijden wordt een hele generatie ingepalmd door deze elektronische telecommunicatie gadgets. Ik ben er van overtuigd dat er ’s avonds een meerderheid in bed kruipt met een pijnlijke duim en vermoeide, rode ogen vanwege het constant versturen van berichten en het neurotisch staren naar het flikkerende beeldscherm van hun smartphone. Stap de eerste de beste openbare plaats binnen en je kan een kudde, verwoed swipende technojunks bewonderen.

Iets gelijkaardigs maakt Clay Riddell (John Cusack), een grafisch ontwerper aka fantasy striptekenaar, mee als hij aankomt in de luchthaven van Boston. Het enige verschil is dat de digitaal verslaafden nogal agressief uit de hoek komen. Een mysterieus signaal heeft al diegenen die communiceerden met hun mobiele telefoon getransformeerd in schuimbekkende, moordende psychopaten. Halsoverkop vlucht Clay en slaagt er tenslotte in uit handen te blijven van deze tilt geslagen zombies. Met behulp van treinbestuurder Tom McCourt (Samuel L. Jackson) weet hij zijn appartement te bereiken en start een overlevingstocht richting Kent Pond. Daar hoopt hij zijn vrouw en zoontje ongedeerd terug te vinden. En als het buurmeisje Alice (Isabelle Fuhrman), die ook zonder kleerscheuren de chaos overleefde (maar wel een traumatische ervaring achter de rug heeft), zich bij het duo aansluit, gaat dit gezelschap op pad doorheen een apocalyptische maatschappij.

De allereerste ontgoocheling was voor mij de openingsscène die plaatsvond op een luchthaven. Ik had veel liever gezien dat het beginfragment uit King’s boek verfilmd werd. De setting was wel ideaal om een hele meute GSM-gebruikers bijeen te scharen die slachtoffer werden van de zogenaamde puls en het resultaat waren soms hallucinante beelden. Zoals die bewakingsagent die zijn trouwe viervoeter verscheurd. Of dat dolgedraaid tienermeisje die frontaal tegen een muur loopt met een tandeloze, bloederige glimlach als gevolg. En een destructieve vliegtuigcrash (wel met gebruik van belabberd uitziende speciale effecten). Spijtig genoeg is er na dit opwindend begin niet veel spannends meer te zien. De film is niet meer dan een standaard zombieflick, met rond hossende overlevers die op tijd en stond worden achtervolgt door een horde dolgedraaide “phoners”. Het enige nog noemenswaardige fragment is dat bij het voetbalveld. Voor de rest was het niet meer dan “The Day” gemengd met “Dark Skies”.

Grootste reden om het sowieso te kijken was enerzijds dat het een Stephen King verhaal was en anderzijds de cast die meewerkte. Ik geef grif toe dat een samenwerking tussen Samuel L. Jackson en John Cusack voor mij wel een enorme stimulans is. Ook al spelen ze beiden op automatische piloot en leek het soms alsof het met tegenzin was. Voor één keer wil ik ook eens de minder bekende cast in de bloemetjes zetten. En dit zijn namelijk de figuranten die de dolgedraaide, gewelddadige en mentaal opgewonden zombies uitbeelden. Het zijn wel geen Oscar-waardige vertolkingen, maar er zitten altijd enkele schitterende figuren tussen. Zoals de angstaanjagend uitziende kok met zijn uitpuilende ogen die dodelijk rondzwaait met een enorm keukenmes. Maar vooral eentje die deel uitmaakte van de eerste zombie-menigte die door de straten marcheerden. Een redelijk gestoord type die eerst manisch lacht om tenslotte in verwondering rond te kijken. Zo schitterend dat ik het wel 4 keer heb herbekeken.

Uiteindelijk voldeed “Cell” niet aan mijn hooggespannen verwachtingen. Echt spannend is het niet. En voor een zombie-achtige film ontbreekt er toch de nodige bloederigheid. De juiste betekenis van de figuur “The Night Traveller” ontging me ook volledig. Het einde van de film vond ik daarentegen niet zo slecht en een benadrukking van de hopeloosheid van de gehele situatie. Naar wat ik kon lezen, zou dit nogal afwijken van de initiële einde uit het boek. Maar ja, daar ik het nooit heb uitgelezen, kan ik me daar niet over uitspreken. Ik zou zo thuishoren bij deze gehersenspoelde schepsels, want ik word al knettergek als ik zo’n smartphone moet bedienen. De waarschuwende boodschap van King is overduidelijk. Maar nogmaals is deze film het bewijs dat er weinig verfilmingen zijn die de magie van de geschreven versie kunnen evenaren.

avatar van montenegro

montenegro

Het is misschien niet één van de beste boeken van King, maar z'n stijl en opbouw blijft toch typisch voor hem. Met Cusack en Jackson aan boord zou dit toch beter moeten uitgewerkt worden, niet dus...

Ik heb de film met moeite helemaal uitgekeken, vooral dat einde is harkwerk, heb de indruk dat het geld op was of zoiets.

1 ster voor deze draak , dit geef ik niet dikwijls voor een film, maar nu wel!

bennieboibass

avatar van John Milton

John Milton

0% fresh

Ik geloof het wel, denk ik.

avatar van Curriculum

Curriculum

Slecht uitgewerkt verhaal. Wie heeft dat signaal uitgezonden en waarom en waar vandaan? De actie kon de film ook niet redden. Qua actie en special effects is het net zo slecht als 2012.

De enige reden waarom ik deze film een 1,5 geef is vanwege Samuel L. Jackson. Mag hem altijd graag zien in films en doet het altijd goed. John Cusack daarentegen heeft, vind ik, zijn beste tijd gehad.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Het begin al, geweldig lachwekkend slecht. Zombies zijn in, mobieltjes zijn in: een Zombiecombi hebben ze waarschijnlijk gedacht. Jackson en Cusack zijn gebeld door het castingbureau en via hun mobieltje (de intercom van de duivel ) gebrainwashed, iets anders kan ik me namelijk niet voorstellen.

Ik lees hierboven dat het een verfilming is van een Stephen King's verhaal. Nou kan ik meteen aangeven dat de meeste verfilmingen van de man zijn boeken niet te pruimen zijn, zo ook deze.

Het verhaal dan, een apocalyptische wereld is echt iets dat ik graag in films zie. Maar deze komt alles behalve echt kil en dreigend over, eng of spannend? weinig van gemerkt. De roadtrip door de straten begint al erg snel te vervelen, onze instant sharpshooters ontspringen de dans keer op keer (gaaaap). De grote BBQ deed me meteen goed, prutswerk nummero uno.

Ook hoeven we in deze verfilming van King het stichtelijk riedeltje niet te missen. Nee het geloof is weer duidelijk aanwezig ook al beweegt men zich door de hel op aarde. Menigmaal kreeg ik flashbacks van de film The Stand, ook een ellenlange roadtrip in een apocalytische wereld met weinig opzienbare momenten die je bijblijven (ook een verhaal van King).

Nee boeiend wil het niet worden, het verhaal is gewoon te karig. Het zal wel symbolisch bedoeld zijn door King dat we als zombies leven met het mobiele telefoontijdperk. Het einde is te simpel uitgevoerd. Knap dat Jackson binnengehaald is maar dat zal wel gepaard zijn geweest met het wuiven van een dikke beurs. Cusack is zo'n beetje als hij de laatste tijd acteert, niet goed maar ook niet slecht.

Vooruit 2,5**

avatar van atomix2010

atomix2010

he shit, na al die kritieken , ik ga m nu kijken , laat t wel weten.. S.King films moeten gewoon goed zijn! daar zijn de boeken ook te goed voor, dus verfilming..????? zal me benieuwen...

avatar van atomix2010

atomix2010

ok, t was m net niet. door een paar acteurs gered...doorgeworsteld naar t einde.. en toen. het einde... ok dat was wel een dikke plus... maar nee.. t is een B film voor mij .. nergens bizonder.. deze was prima voor een t v film... beetje een aflevering van the walking dead, elke week een nieuw verhaal.. 2.5

avatar van Noodless

Noodless

Echt wel een tegenvaller. Ik vond er niks aan. Het verhaal lijkt op het zoveelste verhaal over een groepje overlevenden die zich proberen staande te houden tegen een dolle meute. Op zich mag dit nog geen probleem zijn, maar hier wordt het wel zwak uitgewerkt zonder enige spanning of sfeer. Het slot mag dan nog enigszins verrassend zijn, maar dat maakt natuurlijk nog geen degelijke film. Ook de cast kan de film niet redden. 3/10

avatar van SimonV

SimonV

Erg tegenvallende film. Het boek ken ik niet, dus een vergelijk kan ik niet maken. De film is eigenlijk een standaard-zombie-film. Het acteerwerk is een beetje vlak en de special effects blinken niet uit. Het script blijft een beetje in raadselen. Het einde is onverwacht en laat je met vragen achter die niet beantwoord worden.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Helemaal niet zo slecht hoor..

Een soort Walking Dead maar dan als film.

Nooit echt spannend maar wel vermakelijk.

avatar van Ella

Ella

Zelden een film gezien waar de aftiteling "you never walk alone" echt passend is. De film is niet goed te begrijpen als je het boek niet hebt gelezen. Hoe komen ze ineens aan wapens? Hoe komen ze ineens bij de school. Ik mis grote delen uit het boek. En als laatste hoe kom je op een einde waar je geen snars van snapt? Vreemde film. Dus niet een al te goede verfilming van het boek.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Ella schreef:

Hey maar je geeft hem wel 5 sterren Ella...

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Deze film is lang zo slecht nog niet als de score mij deed vermoeden. Heel origineel is het allemaal niet en de computer effecten zien er vrij nep uit, op andere punten is de film vrij degelijk uitgevoerd. Prima acteerwerk, lekker sfeertje en een lekker tempo. Wellicht had er iets meer gore de film goed gedaan.

avatar van Ella

Ella

Banjo schreef:

Hey maar je geeft hem wel 5 sterren Ella...

Dat klopt ik geef de film 5 sterren. ik ben de enige in ons gezin die het boek had gelezen de rest vond de film goed. Dus soms is het goed om voordat je een film bekijkt het boek niet te lezen

avatar van Collins

Collins

Redelijke film, die tegelijkertijd een povere verfilming van King's boek is, waarbij het vooral jammer is dat de sfeer van beklemming en wanhoop uit het boek niet goed wordt getroffen. De film neemt er de tijd ook niet voor. De speelduur is niet overdreven lang en het zwaartepunt van het verhaal ligt erg op de actie.

Die keuze gaat ten koste van psychologische bespiegelingen en overpeinzingen, die in het boek veel meer de ruimte krijgen en die het filmverhaal zeker van meer logica zouden hebben voorzien. Een jammere keuze want het is in z'n algemeenheid al behoorlijk lastig om het woord zombie te paren aan het woord logisch. Met wat uitleg gaat dat beter.

Tevens valt het ontbreken van een aantal verhalende draadjes en een aantal spannende scènes op die als filmmateriaal zeer geschikt zouden zijn.

Het zijn vreemde afwegingen die de film niet bepaald helpen om veel meer te zijn dan een aardige horror-actiefilm die zonder veel verdieping en soms zonder samenhang voortbeweegt naar een acceptabele slotacte. Dat wel.

Als King-verfilming is ie teleurstellend. Zoals vaker het geval is. Als gewoon kijkbeurtje is ie best ok.

Cusack en Jackson vallen op met routineus en ongeinspireerd acteerwerk. Dezelfde classificaties gelden voor de filmposter. Wat een lelijk ding.

avatar van keimpeS

keimpeS

Ik vond het zeker niet tegenvallen, een soort virus/signaal dat o.a. via mobiele telefoons wordt verspreid en mensen worden een soort van gek/zombie's aka als de film The Grazies. Ik heb er best van kunnen genieten en vindt dit eindelijk weer eens een goede film gebaseerd op een verhaal van Stephen King sinds tijden. Het einde verknalde het dan toch wel weer, ik begrijp het niet hoe en wat, wordt een beetje wazig dan. Dus in plaats van 4 sterren, 3 sterren...

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Het eerste half uur zat goed, daarna is hij langdradig en het einde slaat helemaal nergens op. Jammer van de tijd!