• 9.369.466 stemmen

Geregisseerd door: James Roday

Met onder meer: Lothaire Bluteau, Lily Cole en Molly Ephraim

Plot Gravy

"You are what you eat"

Het is Halloween. 's Avonds wordt een Mexicaans restaurant bezocht door drie gemaskerde zonderlingen. Ze gijzelen het personeel en dwingen hen deel te nemen aan hun sadistische spelletjes. De enige belangrijke vraag is echter wat er uiteindelijk op het menu zal komen te staan.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ben benieuwd.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Dit leek me wel een geinige, originale take op het kanibalengenre. Dat is het ook wel, maar helaas slaat het qua humor bij mij de plank helemaal mis. Veel van de typetjes die voorbij komen in deze film vind ik gewoon niet grappig en soms zelfs irriterend (vooral die begin- en eindsequenties met die bebaarde gast en vrouwelijke pompbediende vond ik echt tenenkrommend).
De muziekkeuze is soms dan wel weer lekker fout, maar kan ook niet veel meer dan een glimlach opleveren.
Het bloederige gevecht op het einde is dan wel weer ouderwets fun om naar te kijken.
Apart dat zelfs het opdraven van nog relatief bekende koppen niet veel meerwaarde lijkt te hebben. De fout lijkt hem wat mij betreft dus toch in het script te zitten. James Roday deed naast de regie ook het nodige schrijfwerk. De regie is wel degelijk (zeker voor een debuut), maar het script kan echt vele malen beter.
Voor mij geen geslaagde film.

avatar van SPT

SPT

Helemaal eens met Richard, ik kon de humor ook niet waarderen, en omdat het komedie element in deze film veel belangrijker is dan de horror viel dat toch tegen. Het plot wist ondanks de originaliteit ook niet te overtuigen, en bovendien was het acteerwerk af en toe ook sub-standaard.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur James Roday profiteert optimaal van een verzameling aan competente castleden, die hun rollen precies de juiste komische timing mee weten te geven. Het zorgt ervoor dat Gravy geregeld overloopt van maffe, lollige figuurtjes die redelijk wat aandacht vast weten te houden. Het gaat echter ten koste van dreiging en spanning, waardoor de desbetreffende concentratie toch verslapt na een halfuur. Roday haalt te traag uit met geweld en sensatie, wat uiteindelijk uitmondt in een teleurstellende finale. Met het lage budget wordt verder creatief omgegaan door de druk en ruimte primair over te dragen aan de castleden, maar in Gravy had niettemin veel meer gezeten dan eruit is gekomen.